Iranci se znova osmešijo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Hmm, a nimajo tudi Američani nekega novega super letala, ki sicer leti, ne sme pa leteti blizu nevihte. Pa še kak problem ima...
Aja, namen tvojega posta je verjetno bil, da se smejemo iz iračanov, ker so pretežno muslimani in da dokažeš superiornost zahodne poloble.

a,eriško konjenico si lahko goledaš na surčinu. predlagam obisk. je res lepa zgodba.

od brezpilotnih letal, do raket, vsem razen srbom nevidnega, itd itd

in to eni srbi po 8 letih blokade, v razsulu, tehniko za odpis itd itd

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.782
113
In kaj ima to veze z maketo letala?
confused-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Iranska bruka z avijonom me je spomnila na čudežni jugoslovanski izolativni materjal VIDASIL. Izumitelica je bila neka VIDA od dolje in materjal po zagotovilih ni vseboval azbesta kateri je takrat prišel na črno listo, izolativne lastnosti pa je imel čudovite...Višje v Evropi so se smejali , v mesecu dveh pa smo tudi mi morali priznat poskus nadmudrivanja

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Hmm, a nimajo tudi Američani nekega novega super letala, ki sicer leti, ne sme pa leteti blizu nevihte. Pa še kak problem ima...
Aja, namen tvojega posta je verjetno bil, da se smejemo iz iračanov, ker so pretežno muslimani in da dokažeš superiornost zahodne poloble.

a,eriško konjenico si lahko goledaš na surčinu. predlagam obisk. je res lepa zgodba.

od brezpilotnih letal, do raket, vsem razen srbom nevidnega, itd itd

in to eni srbi po 8 letih blokade, v razsulu, tehniko za odpis itd itd

Pravzaprav so imeli američani med bombardiranjem in raketiranjem srbije izredno malo izgub, daleč pod pričakovanimi. Še sadamova protiletalska, ki je večinoma delovala na principu t.i. 'ognjene zavese', ki se je uporabljal v času druge svetovne vojne proti propelerskim letalom, se je odrezala bistveno boljše od srbske.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Pravzaprav so imeli američani med bombardiranjem in raketiranjem srbije izredno malo izgub, daleč pod pričakovanimi. Še sadamova protiletalska, ki je večinoma delovala na principu t.i. 'ognjene zavese', ki se je uporabljal v času druge svetovne vojne proti propelerskim letalom, se je odrezala bistveno boljše od srbske.

Mi lahko poveš kje je bilo napisano o pričakovanih izgubah, in kje so objektivni podatki o dejanskih izgubah?

Res bi me zanimalo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
'Objektivnih' podatkov ni, ker so podatki ameriški...statistika govori o izgubah (iz takih in drugačnih vzrokov) na mislim da, 1000 poletov, odkar sem to bral, je minilo skoraj poldrugo desetletje, bilo je objavljeno (primerjava z irakom) v reviji Obramba. Zaradi časovne oddaljenosti se točnih številk seveda ne spomnim, bile so bistveno nižje kot pri prvem napadu na irak. Da bi poiskal, bi mi vzelo vsaj kak dan, ker revije arhiviram drugod in verjemi, da se zaradi prepucanja s softičem po alterju tega ne nameravam lotiti.

Prepričan sem, da boš na netu našel željene podatke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Kaj je merodajno
Podatek zahoda
Al podatek srbov

Ne pozabi, da je zahod zavracal vse dokler ni bilo potv, muzej itd.

Koliko jih je torej padlo?

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Vse eno hvala, sem mislil da boš imel kakšen odgovor ''na brzino''. Ni se treba matrat in iskat po starih revijah, tako ali tako je verjetno bolj propaganda kot dejanski podatki.

Nisem niti zgodovinar, niti vojni ekspert, pa mi je vse eno zanimivo kaj prebrati.

Taktika Iraka in tiste Juge je bila čisto druga. Irak je ''opalil'' z vsem kar je imel in s tem izdal svoje položaje, Tista Juga se je pa šparala in čakala na kopenski napad. PVO jim je deloval samo občasno. Tudi izgube ameriške vojske so veliko večje kot je uradno priznano, recimo da nek avijon izgine iz spiska, da sem in tja poročajo o padcu v jadransko morje, itd...Morda kdaj drugič nadaljujemo o NATO vs Jugoslavija vojni.

Glede novega iranskega avijona, pa obstaja na jugu lep izraz ''zavaravanje protivnika''.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Kr se tiče srbov, vas je stoka nagnala z vilam..... iz Kosova?

Demokraticno so ga odstopili. Tko k bomo mi piranski zaliv pa se kak meter.
Vse v imenu spostovanja norm eu in zahoda
Srbi slavite poraz na kosovu kot zmago, čelekulo kot vrhunski nacijonalni podvig,dokončno izgubo Kosova boste pa še naslednih 1500 let slavili kot praznik

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj bodo srbe v kratkem kitajci prevzeli, me zanima, kaj bo, ko se bodo zbudili ...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kaj bodo Hrčki morali postavit Slavonski zid? Ker te golazni si pa res ne želim v naših krajih....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, srbi so imeli drugačen pristop, to je res. Tudi manj so kasirali škode kot iračani...po drugi strani so pa že po letalskih napadih pokleknili, iračani so se borili iz oči v oči z napadalci.