Moram se vklopit v temo, ker to kar nekateri pišete je na ravni 6 letnega otroka. Namreč ponavadi je tako, da mnenja delite tisi, ki takega načina ogrevanja sploh nimate in podajate mnenja, ki so smešna in totalno zgrešena. Sam uporabljam infra rdeče ogrevanje že pol leta in sem več kot zadovoljen. Za ta sistem ogrevanja sem izvedel od znancev in sodelavcev, ki so imeli ta sistem pred mano in so vsi zadovoljni. Prodali in motnirali so mi eni iz dolenjske, ki jih ne bom imenoval da ne bo kakšne reklame, moram pa povedati da so strokovni in obvladajo svoje delo v piko. Imam stanovanje cca 100m2 in za ogrevanje porabim cca 40 eur mesečno, kar je v primerjavi z ostalimi viri več kot 70% manj. Vaša mnenja da je v noge mrzlo, da je pod mizo mrzlo, da vas v hrbet zebe in ne vem kakšne oslarije so smešne in nepreverjene. Prostor je v celoti enakomerno ogret, vse stene, tla pohištvo so prijetno tople, da ne omenjam boljšega počutja v prostoru, ker bo zgledalo da nakladam. Vsem, ki ste v dvomih priporočam, da si sposodite panel, ga preizkusite in vam ne bo žal. Kurilno olje, plin in ostalo gre v pozabo, ker so stroški in onesnaževanje previsoki. V tujini subvencionirajo nakup infra panelov, ker lahkko elektriko pridobimo iz obnovljivih virov, pri nas pa je slovenija in njihovo vodstvo še vsaj 15 let za evropo. Sami delamo termoeletrarne, širimo jederke elektrarne, veterne pa še niti ene nimamo. Razlog da zavirajo in spodbujajo električno oziroma infra ogrevanje je zato, ker je lobi premočan da bi na trg spustili tak sistem ogrevanja saj bi se v trenutku sesul ves sistem klasičenga ogrevanja, zato se trudijo zavirat da ne bi prišlo do velikega povpraševanja po subvencijah za el. ogrevanje in posledično do velikega nakupa infra panelov. Danes je to še smešno o infra ogrevanju, čez 3-5 let pa bo delež infra ogrevanja zelo velik, saj ga lahko kombinirate z sončno ali veterno elekttrarno in pridobite ogrevanje kot tudi vso eletriko zastonj. Če ima kdo boljšo idejo o brezplačnem ogrevanju se naj kar javi. To kar je v razvitih državah samoumnevno je pri nas utopija in se branimo na se načine, dejstvo pa je da capljamo za razvitim državam in če bodo taki ljudje vodili našo državo potem vam svetujem da se ogrevate na kurilno in plin, ker bo država subevncionirala nakupe peči tudi takrat ko bo kurilno in olje dražje kot je nafta. Skratka kdor ne gre v korak s časom, s časoma gre!!! Ne udeležujem se razprav na forumu vendar tukaj sem pa moral pokomentirati "šolarčke", ker menim da so taka mnenja podali otroci stari do 20 let, ker od odraslega človeka ne bi pričakoval takoh oslarij. Če sem koga užalil brez zamere, vendar se bo treba še malo izobraževat in pozabit miselnost da je kurilno, plin ali drva še vedno najcenejša opcija ogrevanja, namreč živimo v tem stoletju, ko je inovacija in razmišljanje v obnovljive vire prihodnost in tako mišljenje vas bo privedlo da boljšega življenja in cenejšega ogrevanja. Želim vam še veliko debat o infra ogrevanju vsem pa ki ste v dvomih svetujem da si ga izposodite ali kupite in se sami prepričate, vendar kupite tam, kjer kvaliteta največ velja in šele na to cena, ker se vam bo nakup v tem primeru večkrat povrnil. Lepo in toplo prihodnost še naprej!