Jaz sem to vedel, samo kot receno ni boljse alternative v dani situaciji. Gledal aem se kamin na pelete, samo ne bi pokril vsega. Za marec in november je ok, ostalo pa ne rabim zato sem to izbral. Sicer odsvetujem ce je kaj drugega opcija.
Jaz sem to vedel, samo kot receno ni boljse alternative v dani situaciji. Gledal aem se kamin na pelete, samo ne bi pokril vsega. Za marec in november je ok, ostalo pa ne rabim zato sem to izbral. Sicer odsvetujem ce je kaj drugega opcija.
Pol je tole za tebe..sam rabis 3fazni strom.vsaka ura delovanja evro in polseveda. zato iscem nekaj, da cimhitreje segreje.
recimo, ir panel 1kw, mi zdele laufa ze 5 ur, pa je temp visja 1 ali 2 stopinje. berem da je ir grelec precej hitrejsi...
Pol je tole za tebe..sam rabis 3fazni strom.vsaka ura delovanja evro in pol
drago je zato k dirkt na štromDomnevam da vsaj toliko. Samo je to morski vikend in ti ne znam povedat ker pozimi nisem dol. Sem napisal prej da je drago in odsvetujem ce obstaja dobra alternativa.
seveda. zato iscem nekaj, da cimhitreje segreje.
recimo, ir panel 1kw, mi zdele laufa ze 5 ur, pa je temp visja 1 ali 2 stopinje. berem da je ir grelec precej hitrejsi...
1kw toplote mrzlem prostoru se bo poznalo sele po enem dnevu in ne po eni uri.
Na temperaturi.
Daj ce bos stal direkt pod IR panelom te bo ze grel. Ampak termometer v prostoru se pa se ne bo dvignil kmalu.
Očitno tudi osnovnošolske fizike ne poznaš. En kilovat energije je enak ne glede na način, kako ga dovedeš v prostor. Če imaš eno uro prižgan IR grelec moči en kilovat ali navaden električni radiator iste moči, se bo temperatura zraka v prostoru dvignila enako hitro in za isto stopinj.sej pravim, da ni 1kw...
sej ubistvu ne poznam razlike delovanja med ir panelom in ir grelcem. Vem, da so ir grelci že stara tehnologija, ki sem jo včasih videl v vsaki kopalnici.
Očitno tudi osnovnošolske fizike ne poznaš. En kilovat energije je enak ne glede na način, kako ga dovedeš v prostor. Če imaš eno uro prižgan IR grelec moči en kilovat ali navaden električni radiator iste moči, se bo temperatura zraka v prostoru dvignila enako hitro in za isto stopinj.
Ogrevalni napravi z enakim izkoristkom, ki delujeta z enako močjo, porabita enako količino elektrike in proizvedeta enako količino toplote v istem času.Kar sem napisal, drži! Priporočam pozorno branje, kaloriferja sicer niti omenil nisem, fizika pa drži v VSAKEM primeru.
To je res, to razliko da kalorifer greje prvenstveno zrak, ir panel pa beton pa preko njega zrak.Ogrevalni napravi z enakim izkoristkom, ki delujeta z enako močjo, porabita enako količino elektrike in proizvedeta enako količino toplote v istem času.
Ti o tem dvomiš, ker si pozabil osnovnošolsko fiziko.
Ogrevalni napravi z enakim izkoristkom, ki delujeta z enako močjo, porabita enako količino elektrike in proizvedeta enako količino toplote v istem času.
Ti o tem dvomiš, ker si pozabil osnovnošolsko fiziko.