iPhone 6 in iWatch

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Pri Bluetooth LE se lahko omeji razdalja. Tako da ni to omejitev tehnologije.

Citat:
Proximity sensing[edit]
"Electronic leash" applications are well suited to the long battery life possible for 'always-on' devices.[18] Manufacturers of iBeacon devices implement the appropriate specifications for their device to make use of proximity sensing capabilities supported by Apple Inc. compatible iDevices.[19]

Relevant application profiles include:

FMP — the "find me" profile — allows one device to issue an alert on a second misplaced device.[20]
PXP — the proximity profile — allows a proximity monitor to detect whether a proximity reporter is within a close range. Physical proximity can be estimated using the radio receiver's RSSI value, although this does not have absolute calibration of distances. Typically, an alarm may be sounded when the distance between the devices exceeds a set threshold.
Wikipedia

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
iWatch nima drugih povezav kot Bluetooth, niti WiFI. Uporaba doma je torej vezana na telefon, in če se ta polni v eni sobi bo ura v drugi (verjetn) skoraj neuporabna.

Lahko boš musko poslušal na bluetooth slušalkah/zvočniku. Pa verjetno ti bo še vedno čas kazala
evil.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Na BT LE žal ne moreš omejiti razdalje na takšno kot je pri NFC. Tam moraš napravo dobesedno čisto nasloniti da "prime". Torej je govora o razdaljah ranga 1 cm, oz. nekje max. 5 cm.

Plus NFC je precej preprostejši iz vidika HW in lahko deluje tudi pasivno, pri BT LE pa recimo rabiš napajanje in malo jači čip.
Plus infrastruktura že je kakšna je in tudi nove kreditne kartice imajo vgrajen NFC čip in ne BT LE (zaradi prej naštetih razlogov).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
iWatch nima drugih povezav kot Bluetooth, niti WiFI. Uporaba doma je torej vezana na telefon, in če se ta polni v eni sobi bo ura v drugi (verjetn) skoraj neuporabna.

No, to ni res, Apple Watch ima NFC:
Citat:
Passbook on Apple Watch not only keeps your tickets, boarding passes, and loyalty cards together in one instantly accessible place, it also lets you securely use your credit and debit cards. It’s secure because your actual card numbers are never shared with merchants or transmitted with payment. Instead, Apple Watch creates a Device Account Number for each card. When you make a purchase, this number is used to process your payment, along with a transaction-specific dynamic security code. To pay with Apple Watch, just double-click the button next to the Digital Crown and hold your wrist up to the contactless reader. You’ll hear and feel a confirmation from Apple Watch once your payment information is sent.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ce ima ura konstanten dostop do neta prek telefona ne rabis radijske povezave... Sam dovol ntp serverjev po geo lokacijah...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:

No, to ni res, Apple Watch ima NFC:
Citat:
Passbook on Apple Watch not only keeps your tickets, boarding passes, and loyalty cards together in one instantly accessible place, it also lets you securely use your credit and debit cards. It’s secure because your actual card numbers are never shared with merchants or transmitted with payment. Instead, Apple Watch creates a Device Account Number for each card. When you make a purchase, this number is used to process your payment, along with a transaction-specific dynamic security code. To pay with Apple Watch, just double-click the button next to the Digital Crown and hold your wrist up to the contactless reader. You’ll hear and feel a confirmation from Apple Watch once your payment information is sent.

no, nfc ni ravno za prenos kake vecje kolicine podatkov. pa se to samo na cca. 1 cm razdalje. torej, ce ni telefon v istem prostoru kot ura (ti) potem nima povezave do neta

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ma kok se vam da smetit po tej temi
recimo, jst to temo spremljam ker me zanimajo jabolcne novosti in pricakujem, da bo vecina objav na temo ajfona 6 in ajwatcha
pol pa pridem in ogromno nabijanja o nekih drugih telefonih, OSih,...

pa smrklovje dejte se spokat is te teme
jst niti pod razno ne kliknem kaksne teme o samsungu ali podobno, enostavno me ne zanima
zatorej prosim, da androidni feni ne objavlate tu nekih specifikacij k nimajo nobene veze z applom

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz opažam isto, tukaj in še na kakem drugem forumu.

Če tako razturajo sceno ti fanatiki, naj se raje posvetijo premnogim temam, ki jih odpirajo androidarji s težavami.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sem nahit pogledal... enemu je ACE zaribal, drugega pa nisem opazil kaj hudega.

Ostalo teme, so pa verjetno bolj o updajtih, kateri pa sploh niso nevem kolk nujni, samo folk ima preveč časa in.....

Pa vsake tolk časa kakemu ekran poči, se tudi zgodi.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Samo v vednost, Samsung porabi 3x več denarja za oglaševanje kot Apple, zato da prepriča ljudi da Apple uporabniki nasedajo oglaševanju. Ironic?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Samo v vednost, Samsung porabi 3x več denarja za oglaševanje kot Apple, zato da prepriča ljudi da Apple uporabniki nasedajo oglaševanju. Ironic?

Ni pomembno, kaj je v ozadju. Zaradi fanatizma privržencev sta tako i in S pri meni slabo zapisana.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ma kok se vam da smetit po tej temi
recimo, jst to temo spremljam ker me zanimajo jabolcne novosti in pricakujem, da bo vecina objav na temo ajfona 6 in ajwatcha
pol pa pridem in ogromno nabijanja o nekih drugih telefonih, OSih,...

pa smrklovje dejte se spokat is te teme
jst niti pod razno ne kliknem kaksne teme o samsungu ali podobno, enostavno me ne zanima
zatorej prosim, da androidni feni ne objavlate tu nekih specifikacij k nimajo nobene veze z applom
Obstaja gumb opozori moderatorja. Tole fotko sem že parkrat izbrisal v tej temi, ker nič ne doprinese h konstruktivni debati...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ti pa si model
smile-1.gif
Kot bi rekel npr. da bi bil zaradi določene skupine norcev v črnih BMW-jih, ki norijo po cestah, BMW slabo zapisan.

Jaz se ne obremenjujem s fanataki tega ali onega tabora, ko jih J, idioti pač, saj veš, idiotu ne moreš nikoli dopovedati, da je I
wink-1.gif

Če je produkt dober, pri meni ne bo slabo zapisan zaradi fanatizma določenih uporabnikov
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
U matr je šel pa hitr narazen. Čeprav sem še vedno mnenja, da pri padcih velja sreča. Zadnjič bratranec sedi na skejtu (15cm višine) in mu iz žepa pade sgs3, ter mu poči ekran.
Enako sošolcu pade iz žepa (medtem ko je stal) nexus 5 in se totalno razsuje, kot iphone na zgornjem videu, takrat ko pade na steklo.
Recimo meni je sgs1 padel enako direkt na ekran pa sem imel le eno pikico od kamenčka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni iphone 4s že 2x na ploščice, 1x direkt na vogal, plastika okoli šipce malce skrivljena, sicer nič. Pa ga imam že od dneva 1 brez bumperjev in podobne navlake.