Iphone 3g - nov uporabnik

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Pozdravljeni,

sem nov na forumu in čez nekaj dni tudi nov uporabnik Iphona 3g. Ker sem uporabil iskanje in nisem dobil informacij, ki me zanimajo sem odprl novo temo, kjer upam, da mi boste pomagali oz. me usmerli tja kjer že vse to piše
smile-1.gif

Zanima me namreč sledeče:
Telefon, ki ga dobim bo kupljen nov v trgovini (v tujini) in bo odkljenjen za vsa omrežja (to bodo naredili tam za doplačilo). Kaj to pomeni? Da bom lahko uporabljal vse storitve, ki jih ponuja iphone? (recimo download z itunes in ostale aplikacije)
Katere programe si moram namestiti za dobro delovanje telefona za naše razmere? (MMS, imenik za izpis imen ne številk, za SMS,...) in kaj je še zanimivga.
Poleg tega seveda kje to dobim in kako to instaliram.
Kaj je to jailbreak?

Prosim za pomoč in če me seznanite kaj je vse dobro vedeti na narediti, kot novemu uporabniku. Namreč nisem nikol kaj sledil o tem telefonu.

Hvala in lep pozdrav,
Juvani

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Juvani pravi:
Pozdravljeni,

sem nov na forumu in čez nekaj dni tudi nov uporabnik Iphona 3g. Ker sem uporabil iskanje in nisem dobil informacij, ki me zanimajo sem odprl novo temo, kjer upam, da mi boste pomagali oz. me usmerli tja kjer že vse to piše
smile-1.gif

Zanima me namreč sledeče:
Telefon, ki ga dobim bo kupljen nov v trgovini (v tujini) in bo odkljenjen za vsa omrežja (to bodo naredili tam za doplačilo). Kaj to pomeni? Da bom lahko uporabljal vse storitve, ki jih ponuja iphone? (recimo download z itunes in ostale aplikacije)
Katere programe si moram namestiti za dobro delovanje telefona za naše razmere? (MMS, imenik za izpis imen ne številk, za SMS,...) in kaj je še zanimivga.
Poleg tega seveda kje to dobim in kako to instaliram.
Kaj je to jailbreak?

Prosim za pomoč in če me seznanite kaj je vse dobro vedeti na narediti, kot novemu uporabniku. Namreč nisem nikol kaj sledil o tem telefonu.

Vse in še več o iPhonu
Navodila ipd.

Uporabljal boš lahko vse storitve, ki ti jih ponuja iPhone, programe, ki bi bili dobri za naše razmere...hmmm...
-MMS-po lastni želji, sam sem ga uporabil 2x
-Urejen slovenski prikaz številk ti pride prav, slovenskega menija pa po mojem mnenju ne rabiš, ker je angleški čisto super.
-SMS-i in ostalo pa vse štima
Morda ti bo na začetku malce zakompliciran, vendar ga boš čez dan ali dva že obvladal
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Telefon, ki ga dobim bo kupljen nov v trgovini (v tujini) in bo odkljenjen za vsa omrežja (to bodo naredili tam za doplačilo).

Tule so tri možnosti - telefon:
a) je že tovarniško odklenjen, takšni so (samo?) telefoni kupljeni v Italiji
b) ima priloženo xSIM kartico (vanjo vstaviš svojo SIM in vse skupaj stlačiš v telefon)
c) je programsko odklenjen z Yellowsnow (program, ki je luč sveta ugledal pred kratkim)

Daleč najboljša je A, za katero bi se odločil tudi sam. Pri B imaš lahko probleme, sam nimam izkušenj ampak po forumih se nekaj uporabnikov precej pritožuje, je pa res, da obstaja več teh xSIM kartic. C je še precej v povojih, z omejeno funkcionalnostjo in (še) ni zrel za normalno uporabo. JE pa to po mojem vedenju zaenkrat edini način za programski odklep 3G. To je kar se tiče odklepa telefona, da deluje na vseh omrežjih - se pravi s SIM karticami vseh operaterjev. Še enkrat ti polagam na srce, da je (zaenkrat) edina varna opcija A. V Italiji 8GB stane 500€, 16GB pa 570€ - zgolj v vednost in za primerjavo.

Druga zadeva pa je t.i. jailbreak, ki ti omogoča namestitev aplikacij, ki niso požegnane s strani Appla in ki dejansko omogoči telefonu, da zadiha s polnimi pljuči. Tvoja bodoča igrača je namreč dlančnik z unixom, ki polega vsega ostalega omogoča tudi telefoniranje
smile-1.gif

Download preko iTunes nima veze s tema dvema (ok, telefon mora delovat s tvojo SIM kartico, drugače se ne bo zagnal). Da bi prišel do aplikacij za iPhone / glasbe / filmov si rabiš ustvarit račun, za katerega potrebuješ neko plačilno sredstvo (paypal, kreditna kartica). Če ti to ne diši ali pa tega nimaš, obstajajo tudi načini kako ustvariti račun brez kartice, ampak potem seveda lahko dostopaš samo do "free" vsebin. Račun si ustvariš preko iTunes - aplikacije, ki jo namestiš na osebni računalnik in jo poznaš, če si kdaj uporabljal iPod.

MMS boš na telefonu lahko uporabljal preko plačljive aplikacije SwirlyMMS, cena zanjo je 8$. Drugače mislim da ne gre.

Sicer pa ti predlagam, da skočiš na www.jabuk.si in si na forumu prebereš več o tvoji igrači in tudi povprašaš za nasvete. Tam tudi najdeš navodila za pravilen prikaz slovenskih številk / prepoznavanje identitete klicočega.

B.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
In kje v ITALIJI lahko kupiš Jabuk Phone, sem iz Maribora tak , da ne poznam pretirano ITA trgovin

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Hvala zaenkrat vsem, bom še več vprašal seveda, ko ga dejansko dobim.
Kupljen bo v Avstraliji zato moram mal dlje počakat, da se vrne.
smile-1.gif
Pomoje so tam tudi enako kot v Italiji, saj bo kupljen v trgovini.
Ma kdo že izkušnje?
Men je pomembno da funkcionira vse in da si naredim račun, kot je reko blazko na iTunes.
Še neki ta program za mms kupim kje? Itunes?

V težkem pričakovanju vas lepo pozdravljam,
Juvani

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Juvani pravi:
Hvala zaenkrat vsem, bom še več vprašal seveda, ko ga dejansko dobim.
Kupljen bo v Avstraliji zato moram mal dlje počakat, da se vrne.
smile-1.gif
Pomoje so tam tudi enako kot v Italiji, saj bo kupljen v trgovini.
Ma kdo že izkušnje?
Men je pomembno da funkcionira vse in da si naredim račun, kot je reko blazko na iTunes.
Še neki ta program za mms kupim kje? Itunes?

V težkem pričakovanju vas lepo pozdravljam,
Juvani

Seznam vseh operaterjev s podatkom o tem, ali je zaklenjen in ali je mozno odklenit >> http://support.apple.com/kb/HT1937

Iz tega je razvidno, da imajo vsi trije Avstralski operaterji (Optus, Telstra, Vodafone) zaklenjene in da proti placilu tudi odklenejo iPhone ...

iTuens racun si lahko naredis >> http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=35471#Post35471

SwirlyMMS lahko nalozis le na jailbreakan iPhone (s pomocjo programa Cydia Installer) in v samem programu imas tudi moznost nakupa (14 dni dela brez omejitev) ... Za nakup potrebujes PayPal racun (naj bi delovalo tudi samo s kreditno kartico... nisem pa se probal... najlazje in najhitreje je, ce imas PayPal)...

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Neki mi še povejte, iphone dela na vseh frekvencah? Ni kakih fint drugih razen odkleniti?
Še nekaj dni in bom lastnik iphona....:) No pol bom pa pomoje še bolj pisal in spraševal
smile-1.gif

Lp,
Juvani

ursek

Zelenc'
7. dec 2008
23
0
1
Si bom kar sposodil to temo. Zanima me kakšna je razlika med orginalnim Apple iPhonom 3g od tistega fake iPhona? Predvsem me zanima sama zunanjost in kako pregledat software da vidiš, da je res od Appla in ne neki fake shit.

Hvala vsem že v naprej!

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik ursek pravi:
Si bom kar sposodil to temo. Zanima me kakšna je razlika med orginalnim Apple iPhonom 3g od tistega fake iPhona? Predvsem me zanima sama zunanjost in kako pregledat software da vidiš, da je res od Appla in ne neki fake shit.

Hvala vsem že v naprej!

Če si že kdaj držal iPhone v roki, boš videl razliko že na 1m. V kolikor ne, si ga poglej od kolega ali kogarkoli... razlika je očitna, ne moreš zgrešit
smile-1.gif

LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nisem sicer se probal... ampak pravi odklep pa to ni... oziroma ni tak, kot je bil pri prvi generaciji iPhone-a ....

Je v bistvu softverska verzija TurboSIM kartice... kar pomeni, da v ozadju tece program, ki iPhone preprica, da je vstavljena prava kartica... Nekateri pisejo, da vse deluje OK... drugi spet imajo probleme... Kot sem ze napisal, pa sam se nimam izkusenj s tem...
smirk-1.gif