iOS vs. Android vs. WP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Maš prav, kaki mesec razlike je. Zdaj sem se spomno, da je bila lep čas nedobavljiva, zato sem pomislo, da je letošnji model.
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
L920 zmaga. Da je Lumia najboljša seveda ni presentljivo, ker je edina izmed trojice z optičnim stabilizatorjem, druga dva imata samo digitalno stabilizacijo.

Zanimivi deli:
4:10
6:30

Druge primerjave:
7:00
9:40
10:10

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
8:15 naprej so še primerjave.

Še ena primerjava, zanimivo kako kar lep del slike izgubiš pri iPhonu zaradi digitalne stabilizacije.

Nazadnje urejeno:

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Si mogoče sprobal HTC One ? Deluje vsaj tako tekoče kot iPhone. Če SGS4 šteka zaradi Samsungove slabe optimizacije, to ne pomeni, da vsi štekajo. HTC One dela popolnoma brez laga.

In tisti ki pravijo kak stabilno dela Apple se slepijo sami sebe. Tolko force closov kot na iPhonu 4s in tudi na iPhonu 5 še nisem imel niti na SGS2 in SGS3. Pojdi pod settings -> general -> about -> Diagnostics & Usage -> Diagnostic & Usage Data in naredi screen shoot pa ga objavi.

Tudi kontakte sem imel nastavljene na exchange z gmailom in mi je iz nekega razloga po prib. enem mesecu pomešal. Klical me je nekdo, izpisalo pa je ime od druge osebe iz imenika. To je bila pika nad i da sem iPhona po hitrem postopku prodal.

Poleg tega pa tudi iPhone 5 bistveno slabše vleče Wlan signal kot npr. SGS3, SGS2 pa tudi kot iPhone 4S.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tam mam 30 vnosov v obdobju več kot enega leta, torej vsake 12 dni ena stvar, s tem, da sta dve stvari: awdd ... neki in log-aggregated po 10+ vnosov, vse ostalo pa po 1

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
No in ste izmerili ker OS ma dalšega
evil.gif

467716-post_slo.gif

PS: tema ni napačna, če bi se debatiralo o +/- na konstruktiven način in bi uporabniki, tako sedanji, potencialni, bodoči dobili kakšne pametne info, ampak tukaj gre res bolj za merjenje e-k****
PS2: če bom imel kaj koristnega za povedat, se oglasim v drugih temah, tukaj ne več
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hahah eh...

Daj nastavi in vklopi timer, idi na namizje, odpri multitaking, zapri timer/clock , idi v clock in mi povej, če timer še laufa. Na iphonu to normalno dela, na androidu 4.1.2 pa ne.
bonk.gif
In jasno si nastavim timer samo, če je nujno, da ja ne pozabim...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Imam sam latest Andorid na Nexusu 7, vsem ostalim se izogibam kolikor se lahko, ker se moram na šihtu ukvarjat z nesposobneži, ki kupujejo te cegle.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Dela, sem nastavu timer, šel na namizje, ugasnil vse aplikacije, šel nazaj v uro in timer še kar laufa.

Aja, Galaxy S3 zadnji Mobitelov 4.1.2

EDIT: Čudo tehnike, zdaj ko sem še enkrat vse od začetka probal pa ne dela več
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Imam sam latest Andorid na Nexusu 7, vsem ostalim se izogibam kolikor se lahko, ker se moram na šihtu ukvarjat z nesposobneži, ki kupujejo te cegle.

Sem mislo, da maš wp8.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Dela, sem nastavu timer, šel na namizje, ugasnil vse aplikacije, šel nazaj v uro in timer še kar laufa.

smile-1.gif

Se mi je zdelo, da nekaj ne štima.Res, nastaviš timer za recimo 1 uro.Čez 20 min pozabiš in uporabljaš telefon, sprostiš ram :evil, ker želiš čimdaljšo avtonomijo baterije recimo in bye bye timer. Noro no, sej pa ja ni android od letos?!?

Kak je to nareto na stock original androidu, da vidim, če je fail v touchwizzu?! Pa za wp8 me tudi zanima.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

smile-1.gif

Se mi je zdelo, da nekaj ne štima.Res, nastaviš timer za recimo 1 uro.Čez 20 min pozabiš in uporabljaš telefon, sprostiš ram :evil, ker želiš čimdaljšo avtonomijo baterije recimo in bye bye timer. Noro no, sej pa ja ni android od letos?!?

Kak je to nareto na stock original androidu, da vidim, če je fail v touchwizzu?! Pa za wp8 me tudi zanima.

To je stvar aplikacije in dostopa do upravljanja aplikacij. Android ti omogoča da ubijaš servise aplikacij in posledično lahko ubiješ servis ki nekaj dela, celo sistemski kot je tvoj primer timerja. Jabolčnik tega ne omogča ubijat, če pa ga razdevičiš in ubiješ timer servis sem pa 100% da tudi na jabolku timer crkne!

Sicer pa android omogoča da se nek servis kliče preko t.i. timer taskov. V tem primeru lahko servis ubiješ pa ga bo sistem ponovno pobral ob prednastavljenem loopu. Na tak način deluje budilka ipd.

Timer kot timer (ali pa štoparica) je narejen zato da ga gledaš, ko pač njegov servis ubiješ ni nobene potrebe da se fura v ozadju. Grem pa stavit da obstjajajo tudi aplikacije (timerji) ki se kličejo preko timertaskov in bodo delali v vsakem primeru!
grims-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hvala res! heh Kaj to pomaga povprečnemu uporabniku androida oz. kak naj to ve?Naj išče po marketu za ustreznim appom, ki ga niti task killer ne ubije.Samo dobra 1/3 je high end androidov...Ti to kaj pove?
smile-1.gif

Meni je timer uporabn tudi na več ur in v tem primeru je fail.Sem si na sgs3 raje delal alarme, kot timerje. Tisto pa ostane vklopljeno hehe

Pa to je samo ena stvar v primerjavi s konkurenco.Treba je še videt, kak je to na wp8 urejeno?!

To be continued

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Vseeno je šlampasto narejeno. Kaj pa če vmes zaženeš kakšno zahtevnejšo igro in potem android sam killa procese, pa sploh ne veš, da ti je tudi timer zraven killal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Ti uporabljaš timer tako kot ni mišljen in pa uporabljaš "task killer" kar tudi ni zamišljena uporaba!
grims-1.gif

V konkretnem primeru plačaš davek odprtosti platforme, ki ti pač omogoča da narediš nekaj kar ni ravno OK! Če si že toliko napreden potem si naloži en pametni "task killer" (kjer lahko nastaviš kateri servisi so rezervirani in ti jih ne bo pobijal) ali pač uporabi 3rd app za timer ki preživi tvoje ubijanje procesov!
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mam jaz nekaj te elektronke okoli sebe.
tongue-1.gif

Če misliš na WP8 timer pa tudi ja...dela BP.