iOS vs. Android vs. WP

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa si človek zaželi tudi AMZS aplikacijo
http://www.amzs.si/android.aspx

je ni

Abamobi, ok, če bo.

Pa za haec pogledaš radio postaje slovenske, ki imajo aplikacije, samo ios, android

To ti pravim, ko nekaj pride novega, za WP ni.

Kot je nekdo zapisal, za light userje je WP ok, ker je simpl, za ostale, ki želijo uporabiti pametni telefon pa je to ena kalvarija.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.388
2.441
113
Pusti času čas. Zate smo že vsi na tem forumu ugotovili, da z ničemer nisi zadovoljen.

Moja izkušnja sočasne uporabe android in wp je pa drugačna. Verjamem, da je nekomu bistvo smartphonea v tem, da si nalaga miljon aplikacij ki jih v resnici sploh ne potrebuje, ampak to dela zato ker lahko. To pač počne otročarija. Nek odrasel se verjetno s tem tako nima časa igrat in posega po nečem, kar dejasnko služi. Ajde, aplikacija za banko je manjko, čeprav kar nekaj bank ima ali aplikacijo ali pa spletno stran tako, ki dejansko deluje. Saj tudi mora, kako pa naj rešijo še miljone ljudi na symbianu? Certifikat je passe, OTP je prihodnost, tiste banke ki tega še nimajo, bodo pa imele.

AMZS? Alternativa je. Drugo pa je ali ti je OK. Za primer ti dam apliakcijo za pošto. Na WP je že priložena zraven vrhunska. Enostavna, pregledna, opozorila dejansko delujejo in to tudi v podimenikih. Priložena na androidu je živa žalost, niti opozorila osnovnega imenika ne delujejo najbolje, podimeniki pa sploh ne. Klicanje? cela jeba na androidu, da odpreš imenik traja celo večnost.. iskanje? išče po vseh poljih in se ne da nastavit drugače, rezultat.. pri iskanju kup neželjenih rezultatov. Izgled.. ok stvar okusa, ampak načičkanost vmesnika je res otročarija. So spredvideli z android 5 da to ni za nikamor in so že malo zminimizirali. Android 10 bo enak kot WP8.

Glede light userjev ali power userjev je pa natanko tako kot praviš. Nekdo ki kupi tel. da bo skoz nekj prčkal pa nastavljal in konfiguriral, kupi androida. Nekdo ki hoče da enostavno dela out-of-box, kupi apple ali wp. Moja izkušnja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz zelo malo aplikacij uporabljam, tudi na androidu in večino počistim, kar dela balast.

Kakorkoli obrneš, WP se ne razvija, tava v temi.

So še druge neumnosti, sploh pri nastavitvah, kjer je vse nametano brez repa in glave. S popravki dodajajo tisto, kar bi telefon že moral imeti.

Ko me starejši uporabnik vpraša kako da na MUTE telefon, mu moram razlagati.

1. da naj vklopi telefon
2. podrsa po ekranu
3. pritisne tipko volume
4. in potem čisto na levi previdno klikne na noto, če ni pazljiv da na 0 in potem mora spet nastavljati glasnost

Take rešitve za nekaj povsem običajnega so smešne sploh za uporabnike, ki zadevo uporabljajo bolj ali manj za klicanje.

Glede Androida.

Dal sem ga moji, ki nikoli ni imela pametnega telefona in se težko navadi. Minimalno sem ji povedal, sedaj zna vse in je zelo zadovoljna.

Ko sem ji posodil windows phone, je samo "gledala" neumnost, še Youtube ni takšen kot bi moral biti.

Sicer pa vseeno, vsak naj uporablja, kar hoče, a dejstvo ostaja, WP ne da se dviga, ampak nazaduje, ker NIČ ne delajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
Če misliš radio prek neta je za to Tunes Radio app, zakaj bi mel svoj app za vsako postajo, če ima ta app vse zajete?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.388
2.441
113
Pustimo stat, da si recimo spregledal zadnji update na WP, kjer imaš tipko za mute. Ajd zadeva se v glavnem razvija in živi, updejti so, kar za večino android naprav ne drži. Zadaj stoji korporacija, ki želi napraviti ekosistem v smislu Applea, kar je edina prava pot, a to se ne more zgoditi čez noč. Če nisi potrpežljiv in če želiš zdaj, potem to ni zate. Jaz sem enostavno bil naveličan nedelovanja ali pa vsaj obupnega delovanja androida in skoka na drugo platformo sploh ne obžalujem. So enostavno minili časi optimiziranja telefona in stalnega upgrejdanja romov, ker na enem nekaj ni delalo. Aqua passata. Otročarija naj ostane na načičkanem androidu, kjer šele 4GB rama in osemjedrni procesor pomeni, da se med uporabo ne zatika
smile-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ko me starejši uporabnik vpraša kako da na MUTE telefon, mu moram razlagati.

1. da naj vklopi telefon
2. podrsa po ekranu
3. pritisne tipko volume
4. in potem čisto na levi previdno klikne na noto, če ni pazljiv da na 0 in potem mora spet nastavljati glasnost

kompliciraš
crazy1.gif

odkleneš telefon
držiš tipko volumne down 1-1,5 sekunde
nazaj isto

to je to, brez drajsanja po ekranu, brez kompliciranja

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tudi sam uporabljam WP že ca. 2 leti in se je v teh 2 letih OGROMNO spremenilo in premaknilo naprej! Tako, da sistem se razvija in nikakor ne stagnira! Daleč od tega. Tudi glede aplikacij. Res pa je, da določene predvsem LOKALNE aplikacije še manjkajo! Velika večina tujih pa je na voljo. In v zadnjih mesecih so vsaj tiste najpomembnejše dobile toliko nadgradenj, da nič ali le malenkostno zaostajajo za android. Verjemi pa, da bodo v letu 2015 bile vse aplikacije tudi za WP sistem.

Prednost WP sistema je drugje. Če nekdo želi nameščati 1000 in 1 aplikacijo potem je logično, da bo uporabljal Android. Vendar VEČINA uporabnikov je takšna, da uporablja telefon za KLIC, SMS, EMAIL, INTERNET, SLIKANJE, VREME, NOVICE, NAVIGACIJA, FACEBOOK, VIBER, WHATSUP, YOUTUBE in še kakšna podobna aplikacija. Vse to pa zelo dobro ali odlično dela na Windows Phone. Tekoče, gladko, brez zmrzovanj. Je treba priznati, da so določene aplikacije šele v zadnjih mesecih dobile to "tekoče" delovanje. Sam sistem pa že od začetka brez težav.

In Youtube aplikacij je malo morje na marketu, nekatere so odlične in boljše od uradne Android Youtube.

Poleg tega pa so Lumie izredno kompaktni in dobro izdelani telefoni. Da kamere in kvalitetnih displejev ne omenjamo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.176
11.083
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Pustimo stat, da si recimo spregledal zadnji update na WP, kjer imaš tipko za mute. Ajd zadeva se v glavnem razvija in živi, updejti so, kar za večino android naprav ne drži. Zadaj stoji korporacija, ki želi napraviti ekosistem v smislu Applea, kar je edina prava pot, a to se ne more zgoditi čez noč. Če nisi potrpežljiv in če želiš zdaj, potem to ni zate. Jaz sem enostavno bil naveličan nedelovanja ali pa vsaj obupnega delovanja androida in skoka na drugo platformo sploh ne obžalujem. So enostavno minili časi optimiziranja telefona in stalnega upgrejdanja romov, ker na enem nekaj ni delalo. Aqua passata. Otročarija naj ostane na načičkanem androidu, kjer šele 4GB rama in osemjedrni procesor pomeni, da se med uporabo ne zatika
smile-1.gif

Kje je tipka za mute? Imam wp8.1 update 1, nimam dp.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@Snecer, hvala
smile-1.gif

Recimo še moje mnenje. Jaz sem bil na Androidu 4.0, potem sem šel na Windows Phone, po karikaristikah slabši telefon, a deluje bolj hitro. Pa še celo Lumia ni. Od aplikacij, bi rekel, da mi manjka oz. pogrešam Bank@Net. Saj se da vse preko računalnika, a to ni to. Za navigacijo imam Here drive+, ki je zadovoljiva, sicer imam itak garmina v avtu ki ga več al manj uporabljam. Here uporabljam če sem kje zunaj, v mestu pa ne vem kam priti in se mi glih ne da okoli spraševat kje je to :D
Ima WP nekaj svoji hib, a mislim, da jih bodo slej kot prej odpravili
smile-1.gif

PS. Kar pa bi si še želel, je to, da bi malo bolj odprli API
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Vse spletne banke lahko uporabljaš v brskalniku, ni nobene potrebe po namenski aplikaciji. Po enakem principu bi lahko uporabljal tudi precej drugih aplikacij, kot na primer: Youtube, Facebook, Gmail, Maps, Twitter...

Pa še precej več nadzora imaš nad takšno "aplikacijo" (beri: spletno stranjo). Recimo Facebook aplikacija ima dostop do vseh živih podatkov, medtem ko Facebook na spletu nima dostopa do ničesar (še dostop do lokacije moraš eksplicitno dovoliti).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Če nisi ravno odvisen od FB, potem ti takojšnja obvestila niso tako zelo pomembna. Pa navadno še itak v kratkem dobiš email
tongue-1.gif

Pri spletnih bankah pa obvestila itak ne pridejo v poštev
wink-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@Philips, da, se strinjam s tabo, da jih lahko tudi v brskalniku, ampak, doooosti lažje je imeti namensko aplikacijo. Tu se strinjam s Snecerjem. Tako za banke, pa tudi za FB in ostale.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
WP ima večino aplikacij kot ostali sistemi (govorimo o glavnih), nima pa kakšnega snapchata. Bolj je problem pri lokalnih programih, kjer je v veliki izgubi WP. Teh je res bore malo. Določene spletne strani je celo lažje uporabljati preko browserja na telefonu nastavljeno kot desktop user, kot pa v samih aplikacijah.
Da pa nekdo joka, ker ima developer preview, je pa smešno. Če ti šteka in moraš občasno resetirati si sam kriv, kaj ti pa je bilo potreba beta verzijo softwareja dol dati. Meni je žal da sem še na DP, ki je daleč od uradne različice, glede zanesljivosti (ni se mi ga dalo še enkrat flashat).

Povem eno drugo zgodbo. Je imel znanec Androida (v katerega je bil "zaljubljen") in je šel za probo na iOS (za katerega se je navdušil, ker je bil zelo odziven,l motile so ga kakšne neumnosti, glede BT-ja, pa spoznal je, da stock kamera glih ni ne vem kako dobra, beri nobene iso nastavitev in podobno in pa da glih ni tako "bullet proof" glede okvar in slabe baterije kot se govori, a je še vedno navdušen). Sprobal WP (navdušen nad hitrostjo stabilnostjo, kamero, in še kaj a mu ne sede, ker je premalo lokalnih programov zanjga, tako da se zaradi tega ni odločil za WP). Sedaj je na HTC flagshipu in je blazno razočaran na odzivnost in tako dalje, kljub temu da je dal CM mod gor, je rekel da bo po vsej verjetnosti šel na iOS nazaj.

Mogoče se pa presenetim in si flasham finski Denim update danes:D

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No ja no. Spotify je naprimer sele od avgusta, philips hue in nest nimata app-a sploh in podobno.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Kar je še vedno znese večino programov. Problem so novi programi in lokalni.
Za nest, mi pa sploh ni jasno kako je lahko tako uspešno podjetje. Prodajajo termostat vauuuu...Pa je kaj drugače če si jaz na klimi nastavim določeno temperaturo na dalincu ali na komandni kontroli na zidu??

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
41
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Sedaj je na HTC flagshipu in je blazno razočaran na odzivnost in tako dalje, kljub temu da je dal CM mod gor
Če je to One (M7 ali M8) bi bilo bolje, če bi ostal na stock ali pa dal gor GPE rom...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Če nisi ravno odvisen od FB, potem ti takojšnja obvestila niso tako zelo pomembna. Pa navadno še itak v kratkem dobiš email
tongue-1.gif

Pri spletnih bankah pa obvestila itak ne pridejo v poštev
wink-1.gif

Zgoraj si napisal preverjanje gmaila v browserju, tako da ti prejeti mail ne pomaga.
wink-1.gif

Pa tudi drugač imajo aplikacije ponavadi hitro dostopne stvari, medtem ko v browserju ni vedno tako. V glavnem aplikacije ti pomagajo do hitrejšega dela, če se pa ti rad mučiš pa za vse uporabljaj browser, ampak večina uporabnikov se s tem ne strinja.

Drugače pa ravno za spletno banko bi bila obvestila dobrodošla (če dobiš nakazilo, kaj plačaš (preko paypala) itd, ker trenutno moraš doplačati za vsak prejeti sms).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Sedaj je na HTC flagshipu in je blazno razočaran na odzivnost in tako dalje, kljub temu da je dal CM mod gor
Če je to One (M7 ali M8) bi bilo bolje, če bi ostal na stock ali pa dal gor GPE rom...
Misliš stock android ali stock htc-jev android sense? Imel je prej stock sense in je bilo še slabše je rekel.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Kar je še vedno znese večino programov. Problem so novi programi in lokalni.
Za nest, mi pa sploh ni jasno kako je lahko tako uspešno podjetje. Prodajajo termostat vauuuu...Pa je kaj drugače če si jaz na klimi nastavim določeno temperaturo na dalincu ali na komandni kontroli na zidu??

No ja, Wifi fotoaparti - ni appov, Receiverji - Ni appov, Tvji- ni appov in tega je kokr cs... In ce ne razumes pointa Nest, to ni moj problem, to da pa ni appa pa je... To da pa IFTTT ni, je pa sploh kriminal, in za mene telefon spremeni v neuporabno stvar.

Nazadnje urejeno: