Ioffer spletna trgovina?

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Ni nateg. Tukaj daš ti ponudbo in ti prodajalec odgovori, če je ok ali ne. No če dejansko pošlje, ne vem
smile-1.gif

McBobo

Zelenc'
20. dec 2009
21
0
1
Gorenjska
Je že kdo prodajal na Ioffer?
Rad bi se poizkusil tudi v prodaji in ne samo v kupovanju, sem hotel prodajati stvari prek Ebay-a, pa so me njihove provizije na to in ono ustavile.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Je že kdo naročal z ioffer?

Gledal sem si eno "Emporiom Armani" uro. Gleda na to da je ponaredek, kake sankcije me lahko doletijo če na carini odprejo paket?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Če piše "Emporiom Armani", pol je zihr original in ti na carini povrnejo DDV.
grin1.gif

Sej ne - uro ti zaplenijo in jo vržejo pod valjar.
Ali v Jeseniški plavž.
edit: pa tu ni "če odprejo". Odprejo.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Saj on ne ve, da je ponarejena. Ni ravno neki ekspert za ure in je kupil stvar, no big deal. Plača le stroške uničenja.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
meni so na tak način uničili adidas copate. Plačati je bilo treba stroške postopka in uničenja. Te pa pred tem obvestijo, da če še vedno trdiš da je original, naj pošlješ dokazila, ali pa bodo zadevo poslali na strokovno ocenitev na tvoje stroške.

Podpišeš obrazec, da se strinjaš z uničenjem in pika. Carinik je vesel, da lahko nosi copate (ali jih uniči če so mu premajhni), ti si vesel ker dobiš denar nazaj v kolikor si plačal z paypalom, kitajc pa je malo manj vesel ker je v koš vrgel 2$.

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Pa lahko zahtevaš dokazila o uničenju, recimo kake slike ali kaj podobnega?
smile-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:
meni so na tak način uničili adidas copate. Plačati je bilo treba stroške postopka in uničenja. Te pa pred tem obvestijo, da če še vedno trdiš da je original, naj pošlješ dokazila, ali pa bodo zadevo poslali na strokovno ocenitev na tvoje stroške.

Podpišeš obrazec, da se strinjaš z uničenjem in pika. Carinik je vesel, da lahko nosi copate (ali jih uniči če so mu premajhni), ti si vesel ker dobiš denar nazaj v kolikor si plačal z paypalom, kitajc pa je malo manj vesel ker je v koš vrgel 2$.

Enaka izkušnja pri meni. Od mene so zahtevali, da se izjasnim, da gre za ponaredek (za robo, ki je dejansko nisem v živo videl), sicer se mi obeta tožba družbe, ki zastopa družbo adidas. Artikel so bojda uničili. Kao.

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
uni cariniki pa okrog hodnjo vsi v "armani" in adidas,...... robi.
Cela familija na novo oblečena pa take...

jJack

Pripravnik
17. maj 2008
53
0
6
Kolikor je meni znano, če bi naročil rečmo 100 kosov in te dobijo, te tožijo. Če naročiš 1 kos, te ne bodo tožili. Artikel gre v uničenje, ti izgubiš denar in je stvar končana. Vsaj tako je bilo pri moji, ki je kupila torbico, pa je bila fake, čeprav je izgledala kot original (moja je vedela da ni), oni pokažejo torbo zastopniku za Slovenijo, če on potrdi da je fake, še tebe vprašajo, če imaš kaj proti uničenju...ponavadi nimaš, ker ni druge izbire in se stvar konča oz. 2x še pošljejo enako pošto, da gre to v uničenje. TheMan je imel zgleda še to ''srečo'' da je plačal uničenje. Moji tega ni bilo potrebno.

Je pa res smešno, da se to vse dogaja brez da bi ti lahko dejansko videl stvar in potrdil. Si lahko samo mislimo, kaj se dogaja s temi artikli, ki gredo na ''uničenje''. Od cariniki familija je vsa oblečena v fancy znamke
smile-1.gif