Internetna povezava preko routerja Asus RT-N15

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
Torej nabavil sem omenjeni router. Wireless povezava dela OK. Problem pa imam z internetno povezavo preko LAN-a. Imam Win XP Home. Nastavil sem povezavo preko čarovnika za povezavo: enako ime za skupino, povezava preko routerja, obkljukal, da sam poišče IP.
V Internetnih povezavah sem dobil lokalno povezavo, ki je Ok, če pogledam pod lastnosti, mi pokaže IP, ki jo dodeli router.
Pa vendar ne dela. Izklopir sem firewall (Comodo) pa nič.
Kakšne ideje kako nastavit internetno povezavo? Sicer nisem noob glede pcjev pa vendar.... ne gre.
redface-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
lastnosti mrežne kartice / zavihek General / "Internet Protocol (TCP/IP)" , Properties, oboje na "automatically...."

Kaj izpiše ukaz IPCONFIG/ALL ? (Start / Run.. / "cmd")

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
stein: trenutno sem v službi. Ko bom doma se oglasim znova.
thx zaenkarat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kva? V nedeljo delaš ? Kaj pa jokajoči otroci in drugo ?
(referenca na idiotorendum o delu v nedeljo.... sorry za off)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, to zgleda v redu.

Zdaj malo bolj opiši "ne dela".
Kaj ne dela ? Kaj si probal ? Kaj se je zgodilo?

Sicer pa nVidia... Ti je to sploh kdaj delovalo ?

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
Ko ne dela mislim na to, da mi napiše, da ne more odpreti strani, ker nima dostopa do proxija. Upam, da sem si prav zapomnil, namreč zopet delam.
Drugače pa mi je delalo do par dni nazaj, ko je strela udarila par sto metrov proč. Do takrat sem imel še eno ikono lan oz. širokopasovni dostop. Ti dve lokalni omrežji sta bili neaktivni. Po tem pa je izginila lan ikona in aktivirala se je ta ikona lokalnega omrežja.
Še zanimivost, podatki noter pridejo, ker mi je za par programov javilo, da so posodobitve. Tudi če grem na lastnosti aktivne ikone lokalnega omrežja, mi pravi, da sem povezan. Z drugega pc v omrežju lahko normalno dostopam do datotek na tem računalniku in printam lahko tudi z drugega PC na priter na tem PC.
NIč več ne razumem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, pa to ne dela le Firefox ali tudi IE?
ftp ?

Poglej v nastavitvah brskalnika za nastavitev "proxy" in izklopi (daj na "direktna povezava" ali kaj je že...)