Internet Simobil vs. Instant Internet Mobitel

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kdo ima potem daljšega v tej temi
confused-1.gif

dejstvo je da je imel mobitel konstantna pomankanja mobitelov, sedaj se to občasno dogaja tudi si.mobilu in tako pač je.

l.p. b

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
kakšna pa je torej cena če ne sklenem vezave za internet simobil?
torej bi namesto njihovega modema uproabljal svoj gsm in se preko BT povezal z prenosnikom in prenašal signal.

sem gledal na simobil strani pa nikjer nic ne najdem - o nevezavi oz. uporabi brez usb modema ali PC kartice

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
za simobil ne vem, pri mobitelu pa sem sklenil tole obliko vezave, torej samo paket brez dodatne sim kartice in brez modema, sicer pa je modem (e-bay) in dodatno sim kartico pripočljivo vzet (telefona je škoda za več ur delovanja na netu)

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik dejan001 pravi:
kakšna pa je torej cena če ne sklenem vezave za internet simobil?
torej bi namesto njihovega modema uproabljal svoj gsm in se preko BT povezal z prenosnikom in prenašal signal.

sem gledal na simobil strani pa nikjer nic ne najdem - o nevezavi oz. uporabi brez usb modema ali PC kartice

Če imaš naročnino(v tvojem primeru) si lahko na svoji št. akltiviraš pakete za internet:
- start 10MB(2€)
- osnovni 100MB(6€)
- plus 10GB(15€)
- unlimited 19€

Vir

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
a kater od teh dveh netov deluje v tujini? ker frend bi radu tazga k dela tut v tujini, ker včasih ga tm ni, ali pa je predrag

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
upam da upošteva tarifo v tujini,...v tujini ni nič poceni,...uporablja naj možnosti ki jih ima tam.

l.p. b

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Zakja nateg, pač jim je zmankal zaloge zaradi veliko novih naročnikov
rolleyes-1.gif

Se povsem strinjam. Omrežje je pokazalo obstoj velikega števila novih naročnikov. Hudič je, ko se na kilsko štruco spravi 50 ljudi, a ne? Potem ostanejo lačni.

jezen.gif

Pa se bo tole stanje kaj zboljšalo ali misli ostat tkole? Ne glede na ugodno ceno sem nategnjen, saj sem zaradi HSDPA-ja podaljšal pogodbo na data paketu in nabavil Express kartico, ki sedaj deluje slabše kot stara Edge oziroma je uporabnost paketa padla na 10%, cena pa le na pol, če odmislim še neuporabnost besede "unlimited". A bo kaj bolje ali naj se selim k tardečim?

lp,
Mpix

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pričakuj izboljšave,...nekaj bi se celo že moralo poznati,...

l.p. b

V smislu zmanjšanja števila uporabnikov zaradi vračanja izposojenih modemov ali zaradi povečanja tehničnih zmogljivosti?

Sicer pa... ja, se že zelo pozna. Po prvomajskih praznikih je postalo popolnoma neuporabno
crazy1.gif

Govorim o lokacijah, dobro pokritih s signalom UMTS - spodnja Šiška in Gameljne.

Pa nočem bit siten, ampak me te težave omejujejo pri vsakdanjem delu. Do akcije je pa res delovalo zanesljivo.

Dejte, zrihtejte...
zmaga.gif

lp,
Mpix

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pričakuj izboljšave,...nekaj bi se celo že moralo poznati,...

l.p. b

V smislu zmanjšanja števila uporabnikov zaradi vračanja izposojenih modemov ali zaradi povečanja tehničnih zmogljivosti?

Sicer pa... ja, se že zelo pozna. Po prvomajskih praznikih je postalo popolnoma neuporabno
crazy1.gif

Govorim o lokacijah, dobro pokritih s signalom UMTS - spodnja Šiška in Gameljne.

Pa nočem bit siten, ampak me te težave omejujejo pri vsakdanjem delu. Do akcije je pa res delovalo zanesljivo.

Dejte, zrihtejte...
zmaga.gif

lp,
Mpix
Pa prestavi kartico na 2G only, pa boš na istem kot prej
jezen.gif
, ti bo pa vsaj delalo

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana

[/QUOTE]
Pa prestavi kartico na 2G only, pa boš na istem kot prej
jezen.gif
, ti bo pa vsaj delalo

[/QUOTE]

Solution of nonexisting problem... Če grem k konkurenci je dobro edino to, da
zaradi znižanja "unlimited" naročnine pač še nekaj časa mečem stran 19 eur na mesec, tako,
kot to počnem že zdaj. Potem pa nič več.

Ampak vse je pogojeno s tem, da pri tardečih zadeve funkcionirajo. No, da vidimo.
pozdrav.gif

lp,
mpix

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Simobil ponuja zelo poceni unlimited internet, zato je pač treba akceptirati dejstvo, da deluje, kot deluje. Četudi se postavijo na glavo ne bodo mogli na hitro (v par mesecih, pol leta itd) bistveno izboljšati zmogljivosti. To bi dosegli z bistveno gostitvijo omrežja UMTS baznih postaj, kar pa pomeni dodatne investicije poleg tistih, ki služijo doseganju večjega odstotka pokritosti s signalom SImobil UMTS:

Glejte, za 19 EUR je čisto OK: Še par let nazaj bi za ta denar vriskali od veselja, če bi hitrosti znašale kakšnih 80 kb/s. Kilobitov, da ne bo pomote. Pričakovati dva megabita pa je iluzorno. V praksi 3,6 Mb/s HSDPA dosega dobra dva megabita in do 384 kilobitov v uploadu. V zasedenem omrežju pa si lahko vesel, če dosežeš 300, 400 kilobitov downloada in 250, 300 kilobitov uploada. Ko bo imel Simobil HSUPA bo hitrejši tudi upload.

Skratka, ne zdaj skakat v zrak. Ponudba je poceni, kakovost pa temu primerna. Če imate denar pa plačajte več priMobitelu, simpl. Ni vse za vse, segmentacija mora biti tudi na strani ponudbe. Bo pa tudi Mobitel naredil določene spremembe pri cenovni politiki na podatkih, čeprav že sedaj zakupljne količine zadoščajo 99,9 % uporabnikom.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Jaz konkretno sem presedlal k rdecim se pred zabasanim omrezjem, ker niso bili v stanju obracunavati dejanske kolicine prenesenih podatkov.
Prej je zadeva sicer delovala na EDGE kartici oz. Huaweiu precej solidno, moram priznati.
Kako je sedaj, ne vem. Po reakcijah sodec, zadeva sedaj ni vredna pol pi.-.-. hladne vode.
Lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
@Cool...

Saj se strinjam, da ni lahko za malo denarja nuditi kvalitetno uslugo, ampak potem
se to tako pove, ne pa preprosto reči, da "držimo obljube" in nesolidnost opravičevati
s ceno. To je pot navzdol tako za zadovoljstvo uporabnikov kot image podjetja.

Sicer pa še vedno trdim, da je bila zelena pot bolj krvava od rdeče in zato razumem,
da se včasih ne da drugače. Ni lahko biti večno drugi in narediti preskok naprej
17758-icon_confused.gif

lp,
Mpix

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne bo ker ne more biti. Lahko naredijo čudo božje, a novih baznih ne postaviš čez noč. Še ene ne, kaj šele nekaj deset, sto.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Bojda bo v roku 1mes. stvar poštimana oz. nadgrajena
smirk-1.gif
Tole je pa res rahlo optimistična napoved.
bonk.gif
Mislim da bi rabili vsaj kakšno leto intenzivnega vlaganja v infrastrukturo, da bi se res izboljšala situacija.