Rešil problem z povezovanjem GarminXT in GPS modulom tako, da sem izvedel "downgrade" in sicer:
- verzijo XT 4.10.80 sem povozil z verzijo XT 4.10.20 (ki se nahaja na kartici telefona :\Garmin\Apps\Symbian\Res\GarminMobileXT.sis), ko boste zagnali GarminXT boste dobili same "kvake" ampak nima veze pomembno je to da se vidi, da je GarminXT povezan z GPS modulom. Tako da zapustite Garmin in nadaljujete z naslednjim korakom.
- nato izvedel nadgradnjo iz XT 4.10.20 na verzijo XT 4.10.60 (skopiral mape: Garmin, private, Resource in sys na kartico telefona.) in povozil obstoječe ter pognal :\Garmin\GarminMobileXT.sis. Po končani nadgradnji se NE SME ZAGNATI GarminXT, temveč se telefon spet priključi na računalnik in mora pobrisati določen fajl, da dobimo jezike nazaj...Izbrisati je potrebno "gmsup", ki pa je v: Garmin\Apps\Symbian\Res. Nato poženite GarminXT in si prepišite novo ESN kodo, ter zgenerirajte novo SW.UNL in GMAPSUPP.UNL datoteko in prepišite obstoječi. Lahko zaženete GarminXT.
- sledi nadgradnja iz XT 4.10.60 na verzijo XT 4.10.80 (skopiral mape: Garmin, private, Resource na kartico telefona in povozil obstoječe), ter pognal :\Garmin\GarminMobileXT.sis. To je to!
Meni sedaj deluje. Ta postopek je primeren zato, ker si ne povoziš kart (ker premikat 1,6GB veliko karto ti vzame kar nekaj časa), ki jih imaš na kartici pa voice, moji kraji, .... skratka ostane ti vse kot si imel nastavljeno in ni potrebno izgubljati živcev pri ponovnih nastavitvah.
Upam da bo komu pomagalo!