Instalacija elektrika + voda

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda je napeljavo delal po standardih?
Sicer nisem električar, vendar me takole montirana vtičnica niti ne bi motila, konec koncev, menda ne računaš s tem, da bo ves čas nekaj puščalo?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V tem primeru pač prestaviš vtičnico, ki je lahko nadometna, tam, kjer je sedaj, pa montiraš vodotesno dozo.
Tako sem naredil pri svoji kuhinji, vtičnica je montirana na omarico...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Da se razumemo, jaz sem v prvi vrsti spraševal ali je normalno, da imamo takole napeljano elektriko. Je pa očitno vse skupaj narobe in moram ugotoviti kje se je zataknilo, ker so tele inštalacije že bile, ko so prišli merit kuhinjo. Sicer smo načrt že imeli, ampak so takoj na začetku naredili vodo, jebiga. Zdaj bo to treba pač popravit, saj nihče ni vedel kje bo kaj stalo v cm natančno. In zakalkuliral se je za par cm kakor se vidi na sliki.

Mene bolj moti od kje ideja štromarju, da je pod vodo dal priključek...

po sliki sodeč je štrom zamaknjen desno in ni pod ventilom ,tako da ni moteče tolko pa zamakati ti nima kaj.
če pa bi bil sliko naredil v celoti kot si jo sedaj pa ne bi jebal vodovodarja kako je naredil ,se oproščam .Ste pa ga v merah priklopa korita fsrali kar fejst, tak da boš moral tisto vmesno steno kar rezati ,ali pa prestaviti komplet vodo,odločitev je tvoja.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Večino tega, kar si zapisal, Jurga niti ne vemo.
Fotografija notranjosti omarice nam ne pove, kje v prostoru dejansko je ventil, avtor pa tudi ni pojasnil kako je do takšne lokacije ventila sploh prišlo.
Pri nekaj sto kuhinjah, ki sem jih pred tremi desetletji zmontiral, sem doživel še kaj hujšega
wink-1.gif

si imel prav !!
sem se takoj spravil na moje vodovodarje ,se temu vodovodarju oproščam.
če bi bil nalepil kompletno sliko bi komentiral drugače,malo sem bil prehiter ,drugič bom bolj počasen
grin1.gif

pozdrav.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
Kako je s prostorom? Meni so zabičali vsi od A-Ž, da ne sme biti nič za pomivalcem, ker ni prostora. Koliko je res lufta zadaj ne vem... Govorim o klasiki 60cm širine pulta. Kakorkoli obrneš, je v tem primeru potem potrebno tole oboje prestaviti 30cm levo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Da se razumemo, jaz sem v prvi vrsti spraševal ali je normalno, da imamo takole napeljano elektriko. Je pa očitno vse skupaj narobe in moram ugotoviti kje se je zataknilo, ker so tele inštalacije že bile, ko so prišli merit kuhinjo. Sicer smo načrt že imeli, ampak so takoj na začetku naredili vodo, jebiga. Zdaj bo to treba pač popravit, saj nihče ni vedel kje bo kaj stalo v cm natančno. In zakalkuliral se je za par cm kakor se vidi na sliki.

Mene bolj moti od kje ideja štromarju, da je pod vodo dal priključek...

Kako se lahko zakalkuliraš, saj si ja verjetno imel nek načrt podoben temu v priponki???

Ne razumem kaj se lotiš delat to,če pa niti neveš kje boš imel element.
2169342-plan.jpg

Priponke

• 2169342-plan.jpg
    2169342-plan.jpg
    40 KB · Ogledi: 258

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
To ti dam prav iz izkusenj, saj je problem pol priklop, pa se vgradnji pom.stroj, upam da bo na koncu vse prestavil, ker mu bo pomivalec strlel vem izpod pulta

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ja saj vidiš, da je falil samo par cm vodovodar. Jasno da nismo takoj do cm natančno vedeli kako bo kuhinja stala...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Par cm bi razumel, tukaj je falil za pol metra skor , zadaj za pomivalcem ne sme biti nič.

Ni mi jasno kako niste vedeli kje točno bo kaj,saj ste verjetno dobili izris,vsaj običajno je tako... no vsekakor,upam da rešite dobro.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Če je to novogradnja se nimaš česa bat, ker je vtičnica pod vodo - zato pa imaš fit, da ti izklopi napeljavo, če slučajno pride do stika voda-elektrika.
Če pa ni novogradnja pa preprosto dodaj fid in to 30mAperskega za celo hišo, pa boš mirno spal in se ne boš sekiral zaradi ene malo prenizke vtičnice.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ja saj vidiš, da je falil samo par cm vodovodar. Jasno da nismo takoj do cm natančno vedeli kako bo kuhinja stala...

po slikah sodec to ni par centimetrov

pozdrav.gif

Glej...mudilo se je in je blo treba vse narediti v treh mesecih. In takrat se jasno se ni vedelo kje tocno bo kuhinja, ker se niti ni bla izbrana, kaj sele narocena.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Nima mizar kaj dosti veze.

Jaz ko sem prenavljhal sem na cca. vedel kje bo kaj in smo na cca. naredili vodo, odtokje in elektriko. Ko smo izbirali kuhinjo se je par zadev obrnilo na glavo in sva z električarjem preštemasla par doz (npr. pečica 3 m stran, na novo vgradna mikrovalovka), vodo smo imeli zamika tam 20 cm in je mizar naredfil izrez na sranici omarice...

Tako da eno je ideja, drugo realno stanje na koncu.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

ja, bo pa treba par cm prestavit vse

pozdrav.gif

po slikah sodec to ni par centimetrov

pozdrav.gif

Glej...mudilo se je in je blo treba vse narediti v treh mesecih. In takrat se jasno se ni vedelo kje tocno bo kuhinja, ker se niti ni bla izbrana, kaj sele narocena.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Don't get me wrong, ampak glede na sliko z vrha... pomovalc bo na levi (luknja - ni omarice), korito pa na desni (omarica) Razen če nimaš montirane omarice za korito in boš imel pomivalca kje drugje?

Torej je vodovodar falil za cca 30cm (vse skupaj moraš prestavit v desno)
grin1.gif

lp

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Jaz nič ne računam, ampak dovolj je, da pušča enkrat
Kaj boš sam naredil, ne vem. Samo jaz tako ne bi pustil delati, tudi če ne bi vedel, kje bodo elementi. Za višino vtičnice ne potrebuješ širin. Že tukaj je narobe.
Popravi, zdaj se da še najlažje