Instalacija elektrika + voda

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A je to normalna praksa? Tu namrec pride pomivalni stroj? Ni nevarno?
2168880-image.jpg

Priponke

• 2168880-image.jpg
    2168880-image.jpg
    40,3 KB · Ogledi: 266

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Si prepričan da ni slika narobe obrnjena,glede na to če gledaš od spredaj??

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Si prepričan da ni slika narobe obrnjena,glede na to če gledaš od spredaj??

Ni narobe. Kaj vam ni jasno tukaj? Štrom je spodaj desno, zgoraj levo je voda...slikano je v notranjosti pulta...

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Potem je narobe. Slika je zarotirana za 90 stopinj. Drugače pa to ni normalna praksa. Električni priključek naj ne bi bil za pomivalnim strojem ampak prosto dostopen ob strani, ter nad vodo.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Slika je za 90°obrnjena.. To te folk sprašuje!

Drugače pa - ne ni prav, voda naj ne bi bila nad štromom, ampak obratno... Elektrika verjetno ne bo tekla dol po vodi..

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Sem šel na comp gledat, pa je res obrnjena. Na telefonu mi pa normalno kaže...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še dokaz da nisem zmešan...
2168968-slika.png

Priponke

• 2168968-slika.png
    2168968-slika.png
    88,1 KB · Ogledi: 223
Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Obožujem majstre, ki delajo napeljavo, brez da bi prej pomislili, da bo morda ob robu zida stranica omarice
cheer.gif

Poleg tega, če gre za nove inštalacije, bi morala biti posebej pipa za pomivalca in dovod za pipo na koritu.

In seveda, štekar za pomivalca bi moral biti na svoji varovalki.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Saj pipa za pomivalca je posebej, ampak je ravno na zunanji strani omarice in bo masjter moral popravljat. Oz. oba, tako štromar kot tudi električar.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
normalna praksa to ni 2x:
- prvič kot so rekli, štrom pod vodo je no go
- drugič nobena reč od tega dvojega ni tik za pomivalcem ampak zraven. Ponavadi tam kjer je korito.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Običajno se ne dela posebej priklop za pomivalca in potegneš cev od priklopa za korito....seveda če sta korito in pomivalec drug ob drugem.

Elektrika direktno za pomivalcem ne sme biti ker ni prostora zaradi globine pomivalca!

Vodovodar ne more v naprej vedeti kje boš imel elemente če mu ne točno pokažeš. Tule bi ti moral narediti mizar ob vodi izrez da laže prideš zraven in lahko zadevo po potrebi odšravfaš.
Električar, ki je verjetno delal zadnji ne bi smel vlečt štroma pod vodo.

Kot celota...nič ne štima.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Še dokaz da nisem zmešan...

totalno vse narobe !
po sliki sodeč se niti ta kombiniran ventil ne da odšraufat ne da bi poškodoval steno
vsi priključki za pomivalca se naredijo pod koritom
na ta kombiniran ventil se priklopi pomivalec in pipa za korito
odtok za pomivalca pa se priklopi na sifon korita.
to bi moral vedeti tudi tvoj izkušen vodovodar .
bolje ti je sedaj vse popraviti kot pa nikoli ,in boš imel probleme ko se bo montirala kuhinja ,ker bo mizat moral dosti rezati elemente pa še klel te bo .

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Običajno se ne dela posebej priklop za pomivalca in potegneš cev od priklopa za korito....seveda če sta korito in pomivalec drug ob drugem.

Elektrika direktno za pomivalcem ne sme biti ker ni prostora zaradi globine pomivalca!

Vodovodar ne more v naprej vedeti kje boš imel elemente če mu ne točno pokažeš. Tule bi ti moral narediti mizar ob vodi izrez da laže prideš zraven in lahko zadevo po potrebi odšravfaš.
Električar, ki je verjetno delal zadnji ne bi smel vlečt štroma pod vodo.

Kot celota...nič ne štima.

če je izkušen vodovodar bi moral vedeti kako se to dela.
se posvetuje z stranko kje bo pomivalno korito in mora vedeti da se vsi priključki naredijo pod koritom.
v zelo redkih primerih je korito oddaljeno od pomivalca bolj daleč vstran ,v teh primerih se res naredi voda posebej za pomivalca ,v tem primeru če bi bil pomivalec oddaljen od korita pa še manjka odtok.

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Pa je že kdo, ki kritizira inštalaterje pomislil na to, da sploh niso vedeli za postavitev kuhinjskih aparatov?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Pa je že kdo, ki kritizira inštalaterje pomislil na to, da sploh niso vedeli za postavitev kuhinjskih aparatov?

jih jaz kritiziram ker mi delajo po eni strani sramoto in si stranke mislijo da smo vsi tali da nimamo pojma o instalacijah.
Prvo vsak vodovodar bi moral vedeti da se instalacije ivedejo tako da je normalen pristop do vseh ventilov ,ne pa da ga pusti v kotu ,da ga niti odšraufat ne mores. Vsak ve koliko je širok pomivalni stroj ni da ne sodi ventil čist v kot ,odtoka pa nikjer.Kot drugo pa se vsaj naj posvetuje z stranko kje bo korito oz pom.stroj.Večino strank pa že ve in ima zrisano kuhinjo in vse mere postavitve elementov,če jih ni se zopet dogovori z stranko da mu jih posreduje,se pravi ta vodovodar ni imel stika z stranko ,je po moje samo nekaj naredil na pamet ,skasiral in šel. Res pa je tudi da je stranka dolžna izvajalcu podat vse mere,in tudi sedaj naj nosi vse stroške predelave. NO da ne bom obsojal samo mojih kolegov vodovodarjev si je tudi stranka kriva za tako delo sama. TAKO DA STA KRIVA OBA IN TO SAMO ZARADI KOMUNIKACIJE !!

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Obožujem majstre, ki delajo napeljavo, brez da bi prej pomislili, da bo morda ob robu zida stranica omarice
cheer.gif

Poleg tega, če gre za nove inštalacije, bi morala biti posebej pipa za pomivalca in dovod za pipo na koritu.

In seveda, štekar za pomivalca bi moral biti na svoji varovalki.

GLEDE VODE SI V ZMOTI !! PA ŠE ODTOK SI POZABIL !!

pozdrav.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Večino tega, kar si zapisal, Jurga niti ne vemo.
Fotografija notranjosti omarice nam ne pove, kje v prostoru dejansko je ventil, avtor pa tudi ni pojasnil kako je do takšne lokacije ventila sploh prišlo.
Pri nekaj sto kuhinjah, ki sem jih pred tremi desetletji zmontiral, sem doživel še kaj hujšega
wink-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da se razumemo, jaz sem v prvi vrsti spraševal ali je normalno, da imamo takole napeljano elektriko. Je pa očitno vse skupaj narobe in moram ugotoviti kje se je zataknilo, ker so tele inštalacije že bile, ko so prišli merit kuhinjo. Sicer smo načrt že imeli, ampak so takoj na začetku naredili vodo, jebiga. Zdaj bo to treba pač popravit, saj nihče ni vedel kje bo kaj stalo v cm natančno. In zakalkuliral se je za par cm kakor se vidi na sliki.

Mene bolj moti od kje ideja štromarju, da je pod vodo dal priključek...
2169305-slika2.jpg

Priponke

• 2169305-slika2.jpg
    2169305-slika2.jpg
    8 KB · Ogledi: 193