Inšpektorat za cestno signalizacijo.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Definitivno se prej ustavi tovornjak, ob predpostavki da sta obe vozili brezhibni. Spodaj je sicer primerjava s kombijem.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Peezda, napišem vam, zakaj take omejitve, pa vam enostavmo ne klikne. Res, specialci ste.

Če ste že taki asi, pa mi sedajle napišite, kakšne bi bile primerne omejitve za npr safete v 1.8T volkswagnerju?

Enake kot sem jih že zgoraj napisal. Sam vi enostavno ne znate brat. Vam je očitno treba narisat zadeve.

Dejte se malce zamislit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Peezda, napišem vam, zakaj take omejitve, pa vam enostavmo ne klikne. Res, specialci ste.

Če ste že taki asi, pa mi sedajle napišite, kakšne bi bile primerne omejitve za npr safete v 1.8T volkswagnerju?

Enake kot sem jih že zgoraj napisal. Sam vi enostavno ne znate brat. Vam je očitno treba narisat zadeve.

Dejte se malce zamislit.

a se nebi ti malo zamislil? zato, ker en s kamionom ali 60 tonskim izrednim prevozom ne more tam peljat več kot 40 jaz tudi ne smem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Lej, ponekod še z avtom s 40km/h res komaj zvoziš po odcepu, sploh ob dežju. Vendar, treba je pomislit tudi na večja vozila. A nisem dovolj nazorno napisal zgoraj? Ali naj bo 100 znakov na vsakem odcepu? Po A, B, C,... kategorijah, ter po Šumi, Alonso, Loeb,... kriterijih? Znaki so univerzalni, so pa prilagojeni (itak ne vsi) minimalnemu tveganju, oz vsaj naj bi bili.

Glede na to da država itak trdi, da vsak voznik mora znat prilagodit hitrost razm,eram na cesti, svojemu vozilu, znaju ipd ... to seveda ni potrebno. Dovolj je znak za max dovoljeno. Tudi na navadni cesti je 90 pa kamioni ne morejo vedno toliko. Se pač da znak 80, tisti, ki jim toliko ne znese (kamioni ipd) pa naj sami prilagodijo na manj ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Glede cestne signalizacije je res kriza v Sloveniji. Tudi kar se signalizacije na gradbiščih tiče, je katastrofa. Očitno je že vsak bosanec, brez osnovne šole, usposobljen za postavljanje signalizacije.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Na rondoju Tomačevo je tabla 40, pa vedno ko se kdo raz*uka, kle beremo o krivicah, krvavicah,... Kako je to možno?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Tam tabla 40 ni zaradi tega, ker se več ne bi dalo speljat, ampak zato, da se ostali lažje vključujo (izjema je uvoz in izvoz v smeri Brnčičeve).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:

Dejte se malce zamislit.

Malo se pomiri.

Tema gre o nečem čist drugem. Namreč zakaj je na eni cesti omejitev 100 km/h, drugje na enaki cesti pa 40 km/h?
A tam veljajo drugi fizikalni zakoni?

Pa da omenjam takih, ki so očitno v nasprotju s predpisi.

Če pa je kdo član stranke "Svet/Slovenija je popoln(a), kdor trdi drugače, laže", se, ponižno prosim, naj vzdrži komentarja.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
To tko pač je. Žalostno. V našem koncu imamo sedaj tudi eno novo pridobitev. Glavna cesta Bistrica pri Tržiču - Ljubelj je čez en nadvoz dobila po 30 letih nov asfalt. Prej smo 30 let tam čez vozili 90km/h, sedaj ko pa imamo nov asfalt pa vozimo 60km/h.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
lol Tusi
smile-1.gif

Slovenska država = A JE TO
smile-1.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Me najbolj razkuri, ko postavijo znak za naselje v gozdu, potem pa kilometer in pol nobene hiše. In seveda,ča se postavijo in kontrolirajo, imajo zakonsko podlago, da te kaznujejo.Brezsmiselno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To ni samo slovenska posebnost, ampak je tako kar povsod. Namreč na novih in/ali na prenovljenih cestah veljajo predpisi, ki so veljali ob gradnji, enako velja za stare ceste, razen če taka ali drugačna komisija ne določi drugače. Novi predpisi so pa bolj kot ne vedno strožji od starih. Recimo v Italiji imate na kaki stari avtocesti brez odstavnih pasov omejitev 130 skozi ovinkaste tunele, na novi pa omejitev 80, čeprav je ravna, tuneli pa imajo odstavni pas. Podobno v Nemčiji in Švici, kjer imajo marsikatere nove ultramoderne avtoceste že kar smešne omejitve.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Malo se pomiri.

Tema gre o nečem čist drugem. Namreč zakaj je na eni cesti omejitev 100 km/h, drugje na enaki cesti pa 40 km/h?
A tam veljajo drugi fizikalni zakoni?

Pa da omenjam takih, ki so očitno v nasprotju s predpisi.
..
možnih vzrokov je več: lahko je na drugi cesti slabši asfalt, lahko na cesti zastaja ali teče čez voda, lahko je cesta ožja, ..
kje pa je kakšen primer znaka, ki je v očitnem nasprotju s predpisi?

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sass pravi:
možnih vzrokov je več: lahko je na drugi cesti slabši asfalt, lahko na cesti zastaja ali teče čez voda, lahko je cesta ožja, ..
kje pa je kakšen primer znaka, ki je v očitnem nasprotju s predpisi?

Najpogostejši vzrok, da tisti, ki je znak postavljal, nima pojma, si pa pozabil
wink-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
potem pa najbolje, da bi alterjevci postavljali znake, ti imajo še preveč pojma
grims-1.gif

lani sem nekaj sodeloval pri projektu rekonstrukcije enega cestnega odseka nekje na primorskem. cesta je zjahana, ovinkasta, vendar brez kakih znakov. v projektu je predvidena tudi ureditev trase, povečanje horizontalnih radijev, kjer to omogoča geometrija terena. vendar pa bodo nekateri radiji še vedno premajhni, zato se bodo pred ovinkom postavili znaki za omejitev. kar pomeni, da na cesti pred rekonstrukcijo ni bilo kakšnih posebnih omejitev, po rekonstrukciji pa, čeprav bo cesta po novem bolj naravnost speljana.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
si lahko še malo bolj konkreten, kaj je narobe s tem znakom v mariboru?