Inšpektorat za cestno signalizacijo.

Mirek

Zelenc'
13. jan 2009
12
0
1
Na kateri naslov (če se sploh) lahko prijavijo neustrezno postavljeni prometni znaki na naših cestah.K er , kako postaljajo promatne znake že meji na znanstveno fantastiko.

Hvala in pozdrav

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Po mojem ta inspektorat sploh ne obstaja
wink-1.gif

Mislim, da se za to obrnes direktno na dars?? Oziroma prijava organom??

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mirek pravi:
Na kateri naslov (če se sploh) lahko prijavijo neustrezno postavljeni prometni znaki na naših cestah.K er , kako postaljajo promatne znake že meji na znanstveno fantastiko.

Hvala in pozdrav

Kje imaš problem?

Mirek

Zelenc'
13. jan 2009
12
0
1
Ker so v našem kraju velikokrar prometni znaki postavljeni čisto nelogično in absurdno. Prometni zanak za naselje postavijo ob cesti v gozdu, kjer spoloh ni hiš.Na nekem ravnem delu ceste stoji znak omejitve 30.Ne vem zakaj.
No v glavnem, ko opazujem cestno signalizacijo, se mi zdi, da so znaki postavljeni tako, da lahko polnejo proračun.

Pozdrav

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Iz smeri Torovo proti Kranju je na odcepu za Brnik ( letališče ), pred ovinkom znak 40kmh. Če se pelješ normalno 130kmh po AC in zapelješ dol na izvoz, moraš bremzat na polno da sploh zbremzaš na zahtevanih 40kmh, potem pa se pelješ v tisti ovinek namesto normalnih recimo 80kmh ( btw z kombijem se v dežju peljem v tisti ovinek najmanj 100kmh, da ne govorim koliko v suhem ) se moraš cijaziti tistih 40kmh, ker v nasprotnem primeru imaš veliko možnost da te na koncu ovinka bedak v modrem pomeri in izda plačilni nalog za xy evrov. Zatorej vsi, ki se kdaj peljete v tisti smeri, ko zapeljete na izvoz najprej poglejte v desno če slučajno ne stojijo inkasanti tam, so pa sigurno vsak dan tam, ker je treba normo izpolniti in tam se najlažje ovce šiša. Moram še povedat da v 10ih letih odkar se vozim tam po večkrat na dan, še nisem zasledil niti ene nesreče.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Aja tam una ravnnina ja......totalna neumnost 40km/h, mislim skregano z vso logiko vesolja...Čisto normalno greš 80+.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma so vsi izvozi na AC, ki gredo v zavoj omejeni na 40km/h. Tudi Vodiškega iz smeri LJ se da mirno 100 prikrivit, dočim iz smeri KR pa boš poljubil odbojno ograjo že pri nižji hitrosti... Odvisno ali imaš kombinacijo desni-levi ovinek ali desni-desni ovinek (manjši radij...)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Jaseveda, kot je že nekdo prj ugotovil so naši prometni znaki postavljeni za polnenje proračuna ne pa ustvarjanju pogojev za prometno varnost... Zato se je tudi Kresalka sedaj odločila da bo namesto topa kupila radarje.... Tako da smo ga letos nažulili... Cijazili se bomo v neprehlednih kolonah, ne hitreje kot 40-60...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Hehe, ja, jst tam pelem 80 pa me prehiteva vse živo, sej sm se zdel sam seb butast, ker itak da lahko nažgeš 100 mirno, ampak kva čem če pa nočem zarad take neumnosti prekoračit x2 in imet probleme s tem.

Sicer sm se pa prejle mal sprostil po AC
wink-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Folk, zakaj ne pogledate širše slike?. Točno te omejitve veljajo tudi za šleperje, buse, 60 tonska avtodvigala,... žakaj že? Bi radi imeli 150 znakov na vsakem vogalu? Po enega za A, B, C, D,... kategorijo, potem pa še za lokalca z zlizanimi gumami, ter jasno še za Dolfeta iz Dupleka, ker ima zjahane amortizerje, pa.... ko se pa skantajo, pa bi itak vsi nekaj tožil
confused-1.gif

Pa še. Npr, zakaj hudiča skoraj vsak teden kakšen avto vlečejo iz jarka na odcepu za ind. cono Rudnik iz smeri Malenc? In, zakaj skoraj vsak mesec menjajo odbojne ograje na odcepu Sneberje (iz smeri razcepa Zadobrova)? Meni enostavno ni jasno, kaj vse nekateri počnete med vožnjo
confused-1.gif

@naslovniku teme. Povprašaj na svoji občini, kdo je pristojen za ceste, o katerih govoriš. Potem pa pač naprej.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Ja saj to res ne razumem ,da lahko tovrnjak z polnim šusom žge skozi predore, z avtom pa moraš zmanjševati na 100 Km/h me res zanima kaj se prej ustavi avto z 130 km/h ali tovrnjak z 95 km/h

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Folk, zakaj ne pogledate širše slike?. Točno te omejitve veljajo tudi za šleperje, buse, 60 tonska avtodvigala,... žakaj že? Bi radi imeli 150 znakov na vsakem vogalu? Po enega za A, B, C, D,... kategorijo, potem pa še za lokalca z zlizanimi gumami, ter jasno še za Dolfeta iz Dupleka, ker ima zjahane amortizerje, pa.... ko se pa skantajo, pa bi itak vsi nekaj tožil
confused-1.gif

Pa še. Npr, zakaj hudiča skoraj vsak teden kakšen avto vlečejo iz jarka na odcepu za ind. cono Rudnik iz smeri Malenc? In, zakaj skoraj vsak mesec menjajo odbojne ograje na odcepu Sneberje (iz smeri razcepa Zadobrova)? Meni enostavno ni jasno, kaj vse nekateri počnete med vožnjo
confused-1.gif

@naslovniku teme. Povprašaj na svoji občini, kdo je pristojen za ceste, o katerih govoriš. Potem pa pač naprej.

pol pa najboljš da povsod omejimo na 50, da nebo kak kamion kje prehitro peljal?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Lej, ponekod še z avtom s 40km/h res komaj zvoziš po odcepu, sploh ob dežju. Vendar, treba je pomislit tudi na večja vozila. A nisem dovolj nazorno napisal zgoraj? Ali naj bo 100 znakov na vsakem odcepu? Po A, B, C,... kategorijah, ter po Šumi, Alonso, Loeb,... kriterijih? Znaki so univerzalni, so pa prilagojeni (itak ne vsi) minimalnemu tveganju, oz vsaj naj bi bili.

@Clio15: En uporabnik Sux-a (mnogi ga itak poznajo!) se je enkrat zaradi takšne miselnosti (podobne tvoji) šel z avtom fliper po AC, ko je iz tunela Golovec priletel proti Polju. Alfo je kar konkretno skrajšal, z obeh koncev. Pač, če na Malencah ni padal sneg, to še ne pomeni, da na drugi strani tunela ne pada sneg.

Aja, pa v nekaterih primerih imajo kamioni tudi krajšo zavorno razdaljo od avtomobilov. Nebi verjel, če nebi videl
wink-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
confused-1.gif

confused-1.gif

Jaz ne vozim busa pa šleperja pa 60t dvigala. vozim nekaj kar lahko mirno preseže njihovo hitrost 2x, brez da bi se varnost sploh poslabšala. Lokalc pa Dolfe pa nimata pač izpravnih avtov, ta problem bi blo treba reševat drugje ane...

Pa tudi, a majo bus pa šleper pa dvigalo omejitev 130 na ac?

Prevozim dostikrat omenjena odcepa, pa me še niso pobirali iz jarka. So pa nekje asfaltne podlage bolj, nekje pa manj oprijemljive. Ovinki pa tudi čudno speljani (se odtegujejo, potem pa nenadno zategnejo ipd.)

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Mi je žal, da sem sploh kaj napisal, itak se nobenega ne dotakne. Šumlni falirani....

Uživejte

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Mi je žal, da sem sploh kaj napisal, itak se nobenega ne dotakne. Šumlni falirani....

Uživejte

Uživamo, pa upamo da se nas čim manj dotakne
zmaga.gif

Šumi pa sux
tongue-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Ni za bati, da bi se koga prijelo.

Sploh ne wannabi šumijev s potenco na podrtem mondeu.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Presneto Šumi, jest sm Makkinen!

Mondeo je pa bil mal rjast ne pa podrt, ne sodi vseh po svojem avtu
bonk.gif

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Folk, zakaj ne pogledate širše slike?. Točno te omejitve veljajo tudi za šleperje, buse, 60 tonska avtodvigala,... žakaj že? Bi radi imeli 150 znakov na vsakem vogalu? Po enega za A, B, C, D,... kategorijo, potem pa še za lokalca z zlizanimi gumami, ter jasno še za Dolfeta iz Dupleka, ker ima zjahane amortizerje.
confused-1.gif

Za tiste, ki imajo neizpravne avte, so ti že napisali, da se to rešuje drugje.
Ampak, da bi morali imeti vsak svoje omejitve-pa govoriš neumnosti.
Na cesti je največ avtov in resnično so marsikje res čudne omejitve. Dober primer je ta ovinek iz ac ko je 40 km/h ali daleč pred cestninsko, ko se hitrost že niža in policaji samo čakajo, da te poslikajo.

Glede drugih udeležencev, kamioni in druga težja vozila. Za vožnjo teh pa pravtako odgovarjajo vozniki sami, tako kot avtomobilisti in morajo sami prilagoditi vožnjo razmerom na cesti, ter vozilu samemu.
Na koncu bo pa itak za vse kriva neprilagojena hitrost.