inox cev

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Zdravo, nujno bi rabil nasvet, kje lahko najugodnejše nabavim inox cev za dimnik plinske centralne peči.
cry12bpy.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
a se ne bi raje obrnil na kakega centralnarja, da ti vsaj svetuje če ne že kar naredi?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
a se ne bi raje obrnil na kakega centralnarja, da ti vsaj svetuje če ne že kar naredi?
Ja centralnarja (Tošnjak) sem vprašal, ampak mi sploh noče povedat, ker pravi, da to je treba projektanta najeti, da ti vse izriše po pravilih itd, pa ne vem kaj. Peesda, a do zdej je blo pa okej, ko je vsa leta dimnik puščal direkt v kopalnico in isti majster je peč vzdrževal?!!
bonk.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V primerih plina in ob tem dimnikov so vsi brez izjeme precej previdni.
Posledice eventuelne nesreče za izvajalca bi lahko bile katastrofalne.

Ne nazadnje pa gre tudi za lastno varnost, zato je verjetno naročilo projekta smiselno...

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Ko izveš, koliko projekt stane, se marsikdo premisli. Sploh pa sem napisal, kako šlampasto je bilo to do sedaj, tako da bomo mi naredili precej bolj kvalitetno don´t worry!

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
premalo si napisal. če že imaš obstoječi dimnik potem vstaviš inox dimnik v njega, sedaj pa moraš ugotoviti fi tvojega dimnika ,peč pa imaš verjetno na naravni vlek { dinmška izvedba } malo več napiši na ZS pa ti bim več napisal
sprasujem se.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Obstoječi dimnik je samo iz cegla narejen-brez tuljave. Iz peči je bila samo krivina v dimnik speljana (fi=120). Zdaj bomo naredili nadometno vse skupaj, ker drugače bi bilo ogromno za poštemat. Resnično ne vem, kakšna inox cev je primerna: 2-slojna-3-slojna..?? Skratka, rad bi samo pripravil dimnik za kasneje, ko se bo enkrat peč spet menjala in da ne bo slučajno treba vsega podirat :/

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
če boš dimnik postavil zraven dvoslojni
zmaga.gif
. se pravi cev fi 130 ,izolacija in plašč. problem pa je če boš imel kondenzacijsko peč{v bodočnostin pa ti vstavijo pvc cev fi 60 v ta inox. bolje da ta dimnik pustiš da ti ga naredijo strokovnjaki. ko bi vedel iz katerega konca si ti bi jih svetoval

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Se pravi, da lahko zdaj vgradim 2-slojno cev fi=130mm, v kolikor se bo pa peč menjala za kondenzacijsko, pa vstavim cev fi=60mm in je stvar rešena??

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Resno sem začel razmišljati o nakupu 9kW električne peči (hiša bo res dobro izolirana). Peč sama je napram novi plinski precej cenejša, poleg tega odpade strošek (1000 EUR+) za inox dimnik, pa tudi obstoječa plinska peč je stara že 12 let, tako da jo bo itak treba menjat
Kakšno ogrevanje je danes cenejše? Se pravi - na eni strani imam minimalen strošek najmanj 3.000 EUR, pri el.peči pa cca.800 EUR. Zbegan sem, da se ne bi zaj****, če plin odpovem, da lahko potem tudi plinomer stran odmontirajo itd. Zemeljski plin ali elektrika? To je zdaj vprašanje.. Imam dve nadstropji, ki bosta ogrevani na talno ogrevanje (klet in visoko pritličje, cca. 90m2)..Prosim za nasvet!!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.768
113
Izkoristim temo o inoxu...
Inox ograja, zunanja, pa se spomnim marsikatere ki je imela zvare malo rjaste. Kje je tukaj zajeb. Kvaliteta materiala, majstr?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
inox še ne pomeni da zadeva ne bo "zarjavela"... odvisno kateri inox, tisti ki se bo skoz in skoz šajnal, bo zelo drag.

drugače pa tudi varjenje inoxa mora biti prav izvedeno itd.

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Baje je pomembno da ima majster za inox čisto svoje orodje... Se pravi drugo kot za železo. Namreč, če flexa oz. vari železo in potem z istim orodjem inox naj bi na inoxu ostale pikice železa katere kasneje rjavijo. To mi je razlagal majster, ki dela kovinske nadstreške. Z inoxom naj se namreč ne bi ukvarjal ker trenutno nima denarja za še en komplet orodja.
Tako pravi in upam da me ni "nategnu ko norca" :D