Sicer nimam pojma o kakšnih številkah se govori glede dnevnega izkupička v Intersparu, ampak gotovo se gre za velik znesek. Včeraj so bili ljudje kot zmešane kure, imel sem občutek, da se pripravljajo na vesoljni potep. Za malico sem si šel kupit sendvič v en tak dokaj "navaden" Tuš (v Murglah, Cesta v Mestni log). Notri sem na kruh čakal vsaj dvakrat toliko časa kot ponavadi (pa se že ob navadnih dneh lahko kar načakaš), pri salamah je folk kupoval po pol kile pršuta, slanino, panceto,... Nisem vedel, da ljudje toliko dajo na dan reformacije in na dan spomina na mrtve ter si naredijo tako požrtijo.
Glede Cityparka pa naslednje. Pred nekaj leti, kmalu po odprtju prenovljenega nakupovalnega središča, sem govoril z zlatarjem, ki ima tam zlatarno. Rekel je, da je samo v decembru prodal toliko nakita, da lahko za ostalih enajst mesecev zapre trgovino, pa ima še vseeno pokrite stroške za najemnino (ki je mimogrede astronomska, ampak na vrsto za najem ne prideš), prodajalke, ostale stroške, plus dobiček, ki bi ga precej optimistično kalkuliral pred odprtjem.