Slovenski trg je itak specifičen ker se od ogledov ne da živet, potem se moraš pa influencersko prostituirat. Vidim pa tudi na tujih kanalih, ki jih že dalj časa spremljam da postaja tole klasika. Kanali ki so bili včasih "neodvisni" so danes postali nesnaga za prikrite reklame. In fora je da v takih primerih pride interes s strani "marketinga" in ne obratno.
Tudi prej omenjeni fehtar Komotar ima malo drugačen modus operandi kot se vam zdi. Tiste terme so mu že zdavnaj ponudile zastonj dopust (pa roštil za kolege, pa kaj vem kaj se mu še očita da je sfehtal), samo to seveda stane in potem mora on v zameno 3 tedne drsat v vsako temo toplice na kanalu in "navidezno" spraševat kaj pa kako, zadaj pa itak stoji sponzor, ki je jasen šele v zadnjem "krogu" oglaševanja.
Dajmo najprej razčistiti, kdo sploh je vplivnež. Komotar Minuta? Katarina Benček? Lepa Afna? Kdo? Dejsvo je, da mi vplivnežev nimamo. Ker smo ena mala vas. Nimam Davida Beckema, Ronalda, ipd. Že res, da bodo bejbe verjento kupile neke cunje, ki jih reklamira Benčkova, ampak to ne zaradi nje, ampak zato, ker si lažje vizualizirajo kako cunje na nekom zgledajo in seveda zato, ker obvezno sledi koda za popust.
A bo kdo kupil avto Mercedes S, BMW 5, Audi A8, ali pa Renault Clio zato, ker ga promovira Komotar? Ne bo. Ker prvič njega gleda pretežno tista ciljna skupina, ki si te avte želi, pa si jih ne more kupiti. Kot drugo ne gre za impulzivni nakup.
In bolj verjamem, da imajo oglaševalci več od ene Benčkove, kot pa od Komotarja. In zakaj marsikod dela z vplivneži? Še posebej avtomobilisti? Zato (žal), da si kupijo mir. Pa prosim, ne mi govorit, da temu ni tako. Poglejte objave in povejte, kdo od novinarjev je šel kdaj s svojim avtom na dopust? Nikoli. Že mesece naprej vpijejo, kdaj gredo na dopust in si zrihtajo avte. Pa ni nihče n eupa na glas povedati, da avta ne dajo, ker potem kar naenkrat ni več tako dobre. A je kdo od vas že najšel vlog od Komotarja, kjer bi karkoli skritiziral? Ga ni. Ker tudi on ve, da če bo sikal, ne bo več naročnikov. In potem gre to z roko v roki.
In kaj re npr. razliko od Benčkove in Komotarjem; Benčkova pove; sva dobila brezpalčen hotel in naredila promocijo. Ma O.K.. Tudi Komotar, pač je šel v toplice. Ma nič narobe. Naj pove, sem poklical v toplice in dobil brezplačen vikend paket. Ne mi pa nabijat, oh in sploh ker vemo, da ste prodane duše.
Je to poklic prihodnosti? Morda. Težko pa v Sloveniji, ker nas je premalo, da bi se od tega živelo. Zastonj avto, zastonj počitnice, zastonj superge, zastonj vrata, zastonj gume (za Darka), pa fak no; s znate še kaj zaslužit, ali se samo fehta. Isti modus operanci je imel Filip (Acrobatic). Je bobil od Summita avto, čez 14 dni je avto postal oglasna deska sponzorjev. Od avta, pa vse do jogija, ure in spodnjih gat.
To niso noveni influcencarji. Zame je influcencar nekdo, ki s svojo pojavo in podobo na nekaj vpliva. Vplivaš pa lahko samo takrat, kot si neodvisen in ti ljudje sledijo. Terme Olimija so meni super. In če mi ne projatelj reče, da je nekam šel in bil zadovoljen, mu verjamem. Če pa mi to rečen en Komotar, Benčkova, ali pa Filip pa pač ne, ker vem, da to nakladajo zato, da imajo kaj za jest in pit.
Vam raje ne povem kako je bil Komotar besen, ker je moral s svojim avtom letos na morje. Oz. je žel na morje s testnim, pa ga je moral vmes vrniti. Hudič je to, če si odvisen od drugih.