"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.277
113
daleč najbolj vidna trditev so kake rio mare kupljene v ita in delane za ita trg ali pa tiste pr nas z špara/mercatorja..amapk hej daniel, to se "opravičuje/utemeljuje" z okusi na določenem tržišču in ne kakovostjo, kot nekateri trdimo.......
Ja saj. Je pač naneslo, da imamo Slovenci slabši okus, zato tudi dobimo slabšo robo po isti ali višji ceni, kot je v tujini boljša.

Ja saj. Je pač naneslo, da imamo Slovenci slabši okus, zato tudi dobimo slabšo robo po isti ali višji ceni, kot je v tujini boljša.
misliš "slabši okus"...Glej sva oba dost brihtna da veva o kakem "okusu" je govora. Bolj kot okus je vzrok naša pamet, odnos, mišljenje, mentaliteta. pa tega mislim da m ni treba posebej razlagati, dost je že če prebereš par postov v tej temi.

ni kaj dodati, po moje bomo nabavljali 1x tedensko pr zahodnih sosedih, nekaj pri lokalnih kmetih in to bo to. ker pač mam(o) majčkn drgačn okus

tebi pa želim vso srečo, dost uspeha pa debelo kožo. Vsaj glede na prebrano tu gor

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Ne razumem kam zdaj meriš s to komunalo in čiščenjem zaraščenega? A da bi ti mi tudi čistit morali tvoje/vaše lastniške parcele? Saj pa normalno da vsak skrbi za svoje imetje. Sicer pa dober govor. Problem je edino da verjetno da policah v povprečju kaj dost vaše hrane ni.
Kako drzava skrbi za svoje imetje je vidno marsikje.
Koliko kmet dobi za košnjo ha travnika in koliko komunala pa tudi najbrz obstajajo podatki.
Ja, sedanja vlada dela na tem da dokonca tisto kar ni uspelo v celoti politiki po 2.WW.
Sano da so takrat vzeli, sedaj bodo pa kmetje "dali", ker ne bo vec smisla kmetovati.
Pravzaprav dajejo ze dolgo. Kmetijsko zemljo po evro ali dva. Ko jo kmet nima vec v lasti je vredna 100 ali 200 evrov.

• Všeč mi je
Reactions: B81

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.719
113
ja kreativno računanje... inflacija v rangu 7 do 8% ? kao...v trgovini tiste zadeve ko največ kupujemo šle gor v zadnjem letu in pol med 30 do 100%...zdaj pa bodi pameten.

mleko iz 1.1 na 1.6
banane iz 1,1 na 1.7
pašteta in 0,42 na 0,6x
in tako dalje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.897
113
Pri mleku sem opazil zadnje dni neke akcije. Prejšnji teden je Mercator imel Alpsko mleko 3,5mm za 1,09. Ta teden je Jager imel za 0,99 mleko iz Pomurksih mlekarn. Se skladišča kopičijo?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
1696936805081.png