"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Če se neko sliko uporabi za reklamiranje sorte izdelka (poudarjanje ”grškosti” jogurta), je najmanj nedostojno, da se retušira dejansko stanje. To je žalitev za lokalno prebivalstvo z namenom lezenja v rit določenemu segmentu potrošnikov. In je čisto prav, da je javnost glede tega občutljiva.

Nekako niste bili tiho, ko je SDS retuširala rdeče zvezde na kapicah na fotkah pred leti. Zakaj? Saj menda rdeča zvezda ni verski simbol.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.865
6.520
113
resno se sprešujem, a gre za kaki sociološki poskus? Kako daleč lahko gre neumnost? gre za jogurt?! da je sploh debata neka resna, kar vera je, na "plečih" jogurta, je absurdno. ali je morebiti cilj polarizirati še, kar se polarizirat da. če hočete, povsem enako stališče zavzemam, če se nekristjan odloči, da ne bo več uporabljal križnih vijakov. analogija je povsem ustrezna. da čutim neko močno pripadnost do nečesa na tak način, bi me prav žalilo, da se jo banalizira na raven jogurta.

medtem, ko analogija z rdečimi zvezdami na kapicah ni. ker kapice so predstavljale nekaj drugega kot jogurt. in povsem enako mnenje imam, če se najde nekdo, ki bi recimo na fotkah brisal ali spreminjal križ na ogrlici v kaki drugi obesek, ki jo nosi portretiranec.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.812
113
40
MB
resno se sprešujem, a gre za kaki sociološki poskus? Kako daleč lahko gre neumnost? gre za jogurt?! da je sploh debata neka resna, kar vera je, na "plečih" jogurta, je absurdno. ali je morebiti cilj polarizirati še, kar se polarizirat da. če hočete, povsem enako stališče zavzemam, če se nekristjan odloči, da ne bo več uporabljal križnih vijakov. analogija je povsem ustrezna. da čutim neko močno pripadnost do nečesa na tak način, bi me prav žalilo, da se jo banalizira na raven jogurta.

medtem, ko analogija z rdečimi zvezdami na kapicah ni. ker kapice so predstavljale nekaj drugega kot jogurt. in povsem enako mnenje imam, če se najde nekdo, ki bi recimo na fotkah brisal ali spreminjal križ na ogrlici v kaki drugi obesek, ki jo nosi portretiranec.
A ti si v kakem mehurcku zivela do zdaj? Woke je in.

ce je poskus ne vem, bolj spominja na sekto.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Aldi Greek Feta, Patrick Comerford, 2017.jpg

Santorini without cross, Patrick Comerford, 2017.JPG

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.865
6.520
113
A ti si v kakem mehurcku zivela do zdaj? Woke je in.

ce je poskus ne vem, bolj spominja na sekto.

ne, nekateri vztrajno silijo vsak v svojega. zakaj se počutijo tako ogrožene, če ne poudarjajo svoje pripadnosti na vsakem dihu? ko mali dojenčki, ki se jih zadeka v štruco, da se počutijo varne. pa da ne bo pomote - govorim za vse, woke ali pa križi. ista medalja, druga stran.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in bizi

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.865
6.520
113
v tem konkretnem primeru definitivno. ker zdajle je križ, imamo pa se druge pripadnosti, ko bo grška hrana v biti problem. pa mehiška, pa italijanska, pa kitajska, pa... mislim, da veš v katero smer grem. pa ne samo kuhinja, že sestavine - krompir pa koruza sta lahko problem. zadeva gre v idiotizme, kot tudi woke agenda, kjer jih pa vidite in prepoznate.

se ti zdi pretiravanje? ne pozabi, da v tem primeru se je pripadnost v mlečnih izdelkih iskalo... v balončku sem pa baje jaz...

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.701
113
Eh, komplicirate. Takrat, ko so obnavljali barvo na kupolah so križe odstranili, da jih ne zapackajo.

B81

22. jul 2007
36.927
10.498
113
ne, nekateri vztrajno silijo vsak v svojega. zakaj se počutijo tako ogrožene, če ne poudarjajo svoje pripadnosti na vsakem dihu? ko mali dojenčki, ki se jih zadeka v štruco, da se počutijo varne. pa da ne bo pomote - govorim za vse, woke ali pa križi. ista medalja, druga stran.
Zakajse ti strinjas z vsiljevamjem nekih sprememb, ki delajo izkljucno nemir?

Že vidiš, da si anarhist ali še ne?

• Všeč mi je
Reactions: 8888