Indukcijsko kuhalo

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Pozdravljeni,

po osmih letih, dveh okvarah in dokončni fizični poškodbi se od nas poslavlja electroluxova 2+2 indukcijska plošča. Gledam kaj naj jo nadomesti in bolj gledam, bolj mi ni jasno. Rad bi šel s časom naprej, saj se zdaj dobijo čuda. Med novotarijami mi je všeč drsno oz. krožno upravljanje, so pa na voljo tudi razne razširitve kuhališč, pa "bridge" funkcije, vendar neke hude praktične vrednosti temu ne vidim. Pač, če kaj kuhamo, damo na plato, vklopimo, pazimo, da ne kipi, kakšen časovnik in to je to...

Tukaj torej sprašujem po izkušnjah tistih, ki imate plošče z naprednejšimi funkcijami, da me razsvetlite, če so te funkcije res vredne doplačil ali so samo šminka.
Zaradi že vrezane luknje sem omejen z dimenzijami, zato spet gledam electroluxa, npr EHI6740FOK
https://www.bigbang.si/plosce/ehi6740fok-electrolux-564717 Malo mi je škoda, da ni 5 let garancije...

Še kakšen predlog? Je tukaj kdo, ki lahko tudi poda kakšno ponudbo?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Luknjo lahko za šalo povečaš... Edino zmanjšati je ne moreš.
Kaj pa so to za ene funkcije? Pri indukcijah ni nekih programov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
Midva imava podobno tejle, le da je AEG, ker je takrat imel AEG 5 let garancije. Drugače pa baje drobovina med electrolux in AEG enaka.

Razlika med modeli je, da nima tega združljivega kuhališča (kar se sploh ne pogreša, povečini se uporablja za posodo ki je itak še manjša od največjega kuhališča). In da ima ločene kontrole za vsako kuhališče posebej, slajderje. Ampak to spet ni tako pomembno, ker se zelo redko uporablja več kot eno posodo.
Na začetku sem še mislil, da škoda da ni zraven tudi primerne nape, ki se vklopi preko IR funkcije na plošči, ampak ker moraš itak odpret okna, ko uporabljaš napo, zdaj tega več ne pogrešam, ker bi me motilo
smile-1.gif

Od funkcij pride zelo prav edino ura, škoda edino da ob koncu piska ko nora še skoraj minuto, šele potem utihne (mogoče se da to sicer kje nastavit), drugače pa top shit zadeva. Vodo tako hitro segreje, da se tudi max moč zelo redko uporablja, ker drugače bi bile hrenovke končane v 30sec, a raje dam na moč 10 in zavrejem počasi
smile-1.gif

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
Si bom kar tole temo sposodil za vprašanuje, saj je vezano na temo.
Torej Božiček je bil radodaren za naju in je financ ministrica sklenila, da si nabavi nov kuhalni set (indukcija + vgradna pečica s pirolizo). Proračun je 1.200€, top.
Kaj priporočate?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
Siemens ali Bosch pečico, odvisno katera firma ima v tem trenutku 5 letno garancijo
smile-1.gif

Indukcijska pa AEG/Elektrolux.

Obrni se na uporabnika "sevlje", ti bo svetoval in zrihtal vse v nulo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Pa upam 4x indukcija electrolux dela bolje kot 2+2. Tam sem kavico kuhal 20 minut.na indukciji!
So jo imeli na servisu, nič bolje, menjali za drugo, nič bolje, uveljavljal stvarno napako, pri sevljetu vzel boscha 4x indukcija in zaenkrat bp (4 leta)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.513
7.021
113
Kolikor vem, trži ikea pod svojim imenom whirlpoolove izdelke. Mrbit poglej se za izkušnjami uporabnikov te znamke. Drugega kaj bolj uporabnega pa žal ne morem povedati. Me pa malo zmoti, da nima se enega kuhalisce. Tole bi bilo vseeno če bi bilo 60cm pa skrajna desna eno pod drugim...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
sevlje je meni rekel, da whirlpool pri nas ni najboljša izbira, ker je after sale in servis slab, baje ni več uvoznika in manjše firme same uvažajo.

Kar pa sicer ne pomeni nič, če kupiš v ikei, ker itak moraš tja vozit na servis
wink-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.321
113
Nekaj takega bo ja. Kako še eno kuhališče? Ima 4, a da bi jih imela 5? Velikost vem, da ne rabiva takšne, sedaj kuhava na 50cm širine 4x steklokeramika, ženi je všeč, meni pa tudi nenazadnje, veliko širine. Zakaj pa ne. Še napa 90cm širine in bo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.321
113
Ja in 2018 bo v Ljubljani. 5 let garancije pa ni kar tako. + nekaj zadovoljnih uporabnikov se je oglasilo na oceni kuhališča v Avstriji, drugje ne, pri nas pa tudi ne najdem kakšne konkretne izkušnje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.513
7.021
113
ja... moja 80 centinska jih ima 5. sigurno je bolj na komot, ko lahko posodo prestavljaš po plošči (in ne iščeš podstavkov, ker na pult ne smeš ipd), ampak to bolj do izraza pride pri steklokeramiki, pri indukciji lahko pustiš tam kjer je, samo kuhališče ugasneš. 60cm je pa cenejša od 80cm najbrž, zato pravim, da je potem vseeno če manjšo. uporabnost pri indukciji je enaka.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.513
7.021
113
od Boscha PIP875N17E. ne vem, če se to zdaj še prodaja. sem pa takrat gledala še eno aegejevo, zelo dobro ocenjeno na nemških straneh (pri nas so prodajali samo 60cm varianto enake plošče in je bila tudi hvaljena). Ne vem sicer, katera je bila oznaka te aegejeve.

Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
ksz

Poglej še za Ikea indukcijami.

Bom še enkrat tu vprašal. Ali je med vami kakšen uporabnik te indukcije? http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/60303933/

za ikeo delata electrolux in whirlpool. pa to ni neka nova roba, ampak taka bolj okt ne z emšo. jaz bi rekel (tko od oka) da je to kak starejši e lux

drugače maš pri nas SIMFERja ki je tud tu nekje (neka stara roba kupljena, malce vizualno popravljena ni nov logo gor. pa glih tko 5 let garancije)

Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Kolikor vem, trži ikea pod svojim imenom whirlpoolove izdelke. Mrbit poglej se za izkušnjami uporabnikov te znamke. Drugega kaj bolj uporabnega pa žal ne morem povedati. Me pa malo zmoti, da nima se enega kuhalisce. Tole bi bilo vseeno če bi bilo 60cm pa skrajna desna eno pod drugim...

whirlpool in electrolux delata za ikeo. poglej kake starejše pomivalce od e luxa pa tiste od ikee.3/4 jih je starih luxov

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.321
113
U madona, tole pa ni bilo poceni
grin1.gif
dobra. Za Ikeo je pa meni čisto vseeno kdo to dela, mene samo uporabnost in dolgoročnost zanima, nisem nič na firme udarjen.