Imajo vzhodnievropejci nov trik?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Danes na stari cesti Ljubljana-Celje srečam SREDI voznega pasu ustavljen kombi, črna zatemnjena stekla, zunaj pa trije "dobro" posončeni fantje, tablice pa mislim da romunske (čeprav ne dam roke v ogenj). Dva fanta sta ležerno stala ob kombiju, tretji pa je stal na sredinski črti s kabli za vžig v roki.

Sem laik, ampak ali je mogoče, da ti avto sredi vožnje/ceste crkne in ga potem z verglanjem ne vžgeš več?

Skratka, morda previdnost ne bo odveč.

P.S.: ja, vem za trike, ko stojijo OB cesti in divje mahajo, da jim ustaviš.

LP,
PIC

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Golazen romunska
10.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
No, jaz nebi kar direktno obtožil. Morda so res imeli težave. Ampak pri zdravi pameti ne ustaviš avta sredi voznega pasu, se ne potrudiš postavit trikotnika oz. pri 3 parih močnih rok ne zrineš avta na stran, potem pa stuhtaš, kako se rešit iz te godlje.

smile-1.gif

LP,
PIC

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
No, jaz nebi kar direktno obtožil. Morda so res imeli težave. Ampak pri zdravi pameti ne ustaviš avta sredi voznega pasu, se ne potrudiš postavit trikotnika oz. pri 3 parih močnih rok ne zrineš avta na stran, potem pa stuhtaš, kako se rešit iz te godlje.

smile-1.gif

LP,
PIC

Čisto odvisno kje pa kdo. Mi smo naučeni kako pa kaj, oni mogoče niso.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
no, zdravo pamet imajo, bi morali imeti.

si poklical policijo?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da če bi se mimo pripeljala policija, bi se kombi čudežno samodejno popravil.
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja nazalost. mater jim kako so se razmnozili kot kuga po srednji in z evropi po vstopu v eu.
10.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Jest bi na mejah jih pocakal in jim vse gajbe okol obrnil. 100% zatemnjene sajbe, nalozeni do daske in samo zgago delajo. Samo sverc komerc, pol pomoje pokradene robe.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem za naslednjim ovinkom poklical policijo ter pojasnil, da imajo turisti težave, in da rabijo pomoč.
smile-1.gif

Sumim pa, da se je kombi res hitro popravil
smile-1.gif
.

LP,
PIC

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
ksz

Tudi sam na AC opažam vedno več kombijev romunskih in bolgarskih reg. oznak (morda še katere?), ki so ponavadi polni ljudi. Ponavadi gre za bele mercedesove sprinterje. Res me firbca, po kakšnih opravkih se ti ljudje tako množično prevažajo??

Pa še neki sem pri parih opazil. Ko sem jih na AC prehitel (normalne hitrosti), so živčno blendali, da sem že mislil, da mi je kaj stran odpadlo
bonk.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
sprinterji so ukrajinksi (UA), kaj pa vozijo pa nimam pojma, sem ze spraseval enkrat

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Romuni se dosti vozijo na delo v Italijo. Ker so Romuni pač Romuni - bivši vzhodni del Rimskega cesarstva in imajo jezik soroden Italijanskemu, se pač hitro priučijo Italijanščine, pa še poceni delovna sila so.
Druga kategorija so razni goljufi, ki na folk prežijo na sto in en način. Tile omenjeni tle, po mojem spadajo v slednjo kategorijo.
Ukrajinci pa po mojem švercajo raznorazno robo. Export Import press.
smile-1.gif

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

smile-1.gif

LP,
PIC

Si že sam odgovoril. Gre za nategatorje. Ker če ti crkne, lahko reč ustrezno parkiraš, tle so pa delali cestno blokado. Ali bi te nategnili s kakšnimi lažnimi zlatimi prstani, češ da rabijo keš za popravilo. Ali pa bi te s kolcem po glavi in ti pobrali vse. Odvisno od situacije.

Ogo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Tocno, v Italijo vozijo delavce delat nazaj pa vozijo ukradene skutere.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

smile-1.gif

LP,
PIC

Čisto odvisno kje pa kdo. Mi smo naučeni kako pa kaj, oni mogoče niso.
Kar je njihov problem, tako kot tudi očitno pomanjkanje zdrave pameti - ali pa so bili res kriminalci. V obeh primerih si zaslužijo vožnjo s kiblo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
ksz

Tudi sam na AC opažam vedno več kombijev romunskih in bolgarskih reg. oznak (morda še katere?), ki so ponavadi polni ljudi. Ponavadi gre za bele mercedesove sprinterje. Res me firbca, po kakšnih opravkih se ti ljudje tako množično prevažajo??

Pa še neki sem pri parih opazil. Ko sem jih na AC prehitel (normalne hitrosti), so živčno blendali, da sem že mislil, da mi je kaj stran odpadlo
bonk.gif
Lanko leto smo se v prvi polovici leta vsako nedeljo popoldan vračali z morja in na AC proti Ljubljani sem tudi sam opazil obilico kombijev iz Romunije in Ukraine in kot sem kasneje zvedel naj bi ti kombiji vozili na relaciji vshodna Evropa ,večja italijanska mesta.
Kombiji so polni robe in ljudi, običajno vlečejo še prikolico. Skratka novodobni ciganski vozovi....

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
ksz

bonk.gif

Tile imajo precej čudne navade na AC. Danes se peljem po AC s konstantno hitostjo med 128 in 130km/h (pač digitalni števec). Počasi me dohiti bel Sprinter, nekaj časa vozi za menoj, potem pa skoči ven in čaka kakih 5m za menoj na levem pasu, brez da bi nabiral hitrost. Ko se je za njim nabrala živčna kolona (po kakem kilometru), se je umaknil nazaj na desni pas za mene.
Ta manever je ponovil 3x, potem pa je odnehal in malo zaostal.
Kaj je želel, mi ni jasno, imam pa dve teoriji:

1. Izvesti manever prehitevanja iz sočutja, ko on zapelje ven, jaz pa začnem zavirati, da pride mimo.
2. Me 'odrezati', ko bi dohiteli počasnejši avto na voznem pasu, jaz pa ne bi mogel mimo njega na prehitevalnega.
10.gif

LP,

Milan