iMac kot monitor

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Pozdrav!

Dobil sem par let star računalnik iMac G5 20". Je razmeroma počasen, zato bi ga rad uporabil kot zunanji monitor za moj laptop. Ker nisem ravno doma v Macih, me zanima, ali je to sploh mogoče in kak kabel potrebujem?

LP

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ni možno brez da bi vzel spajkalnik v roke.
Sformatiraj in na novo postavi OS X, če se vse vleče. Mašina ravno ni tako počasna, G5 procesorji so že bili spodobni. Uporabljaj kot drugo mašino pri bajti ali pa jo podari nekomu, ki nima te sreče, da bi si privoščil računalo. Za dostop do interneta je več kot dovolj dobra.

Ogo

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Edini iMac, ki to podpira, je brand new 27'' model.

Sicer bo po mojem kar problem... vprašanje, če je sploh kompatibilno s PC vmesniki.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Carbon, iMac je super računalnik, četudi je star nekaj let. Redni cikel menjave pri Appleu je itak na štiri leta, takrat dobiš pri novem računalniku res veliko novosti in izboljšav. iMac G5 je za klasična opravila, kot so www, email, social media, glasba, filmi, urejanje besedil ipd več kot dober. Ogo ti je dal pravo smer, gor pokni novo inštalacijo operacijskega sistema, poišči Mac OS X Leopard (ne Snow Leopard ampak Leopard) in ga daj gor. To je zadnja verzija operacisjkega sistema, ki deluje tudi z non-Intel procesorji, je pa povsem up to date in boljša od raznih zvarkov tipa MS Windows XP in tudi MS Windows Vista. Skratka, poišči Mac OS X 10.5.

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Hvala vsem, Leopard 10.5 je že itak inštaliran, ampak Office 2008 še vseeno deluje obupno počasi.

@doto: tole pa zgleda noro hitro, glede na to da gre za VNC. Treba čimprej probat!