Hja sam sem kar nekajkrat že opazoval te šotore, konkretno sem malo bolj plezal po Magiolini (mogoče je to samo model tega proizvajalca), pa se mi je zazdelo, da bi lahko imela stvar kar nekaj pomankljivosti, seveda tudi prednosti.
Moji pomisleki za in proti pa so:
- zadeva dokaj enostavna za postavit, vendar po videnem v praksi nič kaj hitreje od navadnega šotora
- če si par dni na enem mestu, je velik minus to, da moraš vsakič posebaj zadevo spet potavljati in pospravljati ko se hočeš kam peljati z avtom,
- kako je z nosilnostjo strehe ipd, saj je polovico spalne površine praktično nepodprte,
- kako se obnese v vetru
- ko ga zložiš in je zjutraj vse vlažno, to vlago v bistvu zapreš not (plesen itd)
- kako sexsaš v tem šotoru če pač nočeš bit vsem na očeh (pa ne mi rečt, da na dopustu na paše
)
- vedno je težko najti raven prostor, spet kako se obremenitve prenašajo na streho
Za samo hitrost verjetno ni problema, se ti pa tovrstna zadeva precej pozna na porabi, vsaj nekateri modeli, ki so zelo oglati, nekateri so tanjši in bolj aerodinamični kot klasični kufri in praktično ni razlike.
Verjetno bo nekdo, ki je navdušenec takega šotora našel še enkrat več razlogov in odgovorov za kot jaz pomislekov, me pa je motilo predvsem to, da možakar na sejmu ni ravno videl kao nekih problemov z tem, konkretno pa ni podal nobenega zanesljivega odgovora na to problematiko.