Ker je ravno tema o Ikei...
Tudi meni se zdi Ikea dobra trgovina (vedno skoraj VSE na zalogi), lahko sestavljaš po želji, ogromno "dodatne" opreme, itd... Pa tudi cenovno se mi je vedno zdela med bolj poceni, samo zadnje čase pa se mi zdi, da so nekateri izdelki kar dragi...
Trenutno bi rad kupil 2 kuhinjska elementa za v garažo:
Poglej priponko 26186
Čisto preprosto 2 elementa z izvlečnimi predali, pa vendar stane to na sliki 498 EUR!?!?!?!? Se mi zdi kar dosti...
In sem malo primerjal cene in videl, da določeni izdelki vseeno niso tako poceni v Ikei...
Npr.:
Korito:
Ikea: 60 eur proti podobnemu koritu:
Mimovrste: 35 eur
ročaji:
Ikea 6 kom = 30 eur proti podobnemu ročaju:
Rujz Design: 6 kom = 22 eur
Na sliki spodaj sem z rdečim okvirjem označil izdelke, ki se mi zdijo dragi:
Poglej priponko 26187
No, in sedaj me zanima, ste tudi vi zasledili kje kakšne podobne izdelke, ki so cenejši kot v ikei? Zdi se mi, da je npr.: za goli osnovni element (22 in 35 eur) dobra cena, tudi fronte se mi ne zdijo predrage...
Je pa res, da mi je tudi v Slovenijales Hoče dal predračun za ta dva elementa na predale (s tihim zapiranjem) ceno 450 eur!?!?!?!? Sem mu poslal kar Ikein "Artikelliste" (seveda brez cen, da je bil test bolj zanesljiv) in kot sem rekel, 450 eur...
Je pa tak, da če se da prišparat kje kakih 100 eur, sem vedno za...
Zato pač malo sprašujem, kaj se v osnovi splača vzet v ikei glede kuhinjskih elementov in kaj ne...