Ideja za Avto.net

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kakšna se vam zdi ideja o naslednji opciji

Na samo zadevo se prijaviš preko SMS-a ( da bo manj zlorab), stane recimo 1€ ali pa 2€ , potem pa dobiš nazaj šifro s katero se logiraš v sistem avto.net-a in tam bi lahko izbral kriterije kot so ( model, letnik, oprema,barva,...skratka vse opcije) in če bi se v roku naslednjih 30 dni pojavilo tako vozilo na avto.net-u , bi samodejno poslalo email uporabniku ki je oddal povpraševanje.

Ne delam nič v zvezi z avto.netom, samo razmišljal sem v tej smeri malce kako ga izboljšati in meni osebno se zdi ideja super. Ni treba vsakič iskati "če je že kakšen tak avto" , čim se bo pojavil gor nov oglas z recimo BMW serije 3 , aut. menjalnik in dizelski motor, xenonski žarometi, bi sistem samodejno poslal mi email z linkom do oglasa.

No,fino bi bilo da avto.net uvede kej takega, ker mislm da bi tudi nekaj zaslužili z SMSi .

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
ql predlog
zmaga.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če ne sms pa vsaj mail, pa tega čekiraš s tel.

SMS bi bil samo za verifikacijo oziroma neke vrste plačilo, ker drugače bi konkurenca non stop vtipkavala "Renault Clio" in bi posiljalo non stop.

Obvestila pa zato preko e-pošte, ker so brezplačna, SMSi niso.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
A ni mel salamonc neko tako varianto?

ne da bi vedel,sicer pa zame osebno je salomonc umrl kar se tiče oglasov.

Za avtomobile -> Avto.net
Za ostalo kramo - Bolha.com

Pa malce po forumih in to je to.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
salomonc ima to zadevo ja....imenuje se oglasomat
wink-1.gif
Za sms se plača, email je pa free. Za uporabo pa je treba bit prijavljen.

Oglasi se preverjajo (in pošiljajo) na 15 minut

Je pa baza avtomobilov res manjša, toda vseeno ne zanemarljiva
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.492
10.728
113
takoj ko je kaj za plačat, se izgubi velik del uporabnikov strani, tako da v vsakem primeru ni dobra ideja.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kakšna se vam zdi ideja o naslednji opciji

Na samo zadevo se prijaviš preko SMS-a ( da bo manj zlorab), stane recimo 1€ ali pa 2€ , potem pa dobiš nazaj šifro s katero se logiraš v sistem avto.net-a in tam bi lahko izbral kriterije kot so ( model, letnik, oprema,barva,...skratka vse opcije) in če bi se v roku naslednjih 30 dni pojavilo tako vozilo na avto.net-u , bi samodejno poslalo email uporabniku ki je oddal povpraševanje.

Ne delam nič v zvezi z avto.netom, samo razmišljal sem v tej smeri malce kako ga izboljšati in meni osebno se zdi ideja super. Ni treba vsakič iskati "če je že kakšen tak avto" , čim se bo pojavil gor nov oglas z recimo BMW serije 3 , aut. menjalnik in dizelski motor, xenonski žarometi, bi sistem samodejno poslal mi email z linkom do oglasa.

No,fino bi bilo da avto.net uvede kej takega, ker mislm da bi tudi nekaj zaslužili z SMSi .

Predlog je kul. Cesar pa ne razumem prav dobro je dejstvo, zakaj si za tako storitev zelis placati. Kot uporabnik bi moral stremeti k temu, da bi bila zadeva zastonj. Avto.net bi s tako storitvijo precej pridobil (podatki narocnikov, zelje po iskanih avtomobilih, ki bi jih lahko prodajal trgovcem...), torej bi avto.net ze v teoriji moral imeti interes, da tako storitev ponudi cimvecji mnozici.....zastonj:)

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
E-mail je vsekakor zastonj. SMS obveščanje je pa malo težko dat brezplačno. Konc koncev se teh SMSev kar precej nabere ti pa niso ravno brezplačni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej ne vem ali ste sploh brali ali ne,ampak SMS poslan bi bil samo zato, da nebi bilo zlorab in bi folk namerno hotel obremenjevat strežnike avto.net-a , zato je verifikacija preko SMS-a.

Obveščanje s strani avto.neta bi bilo preko e-pošte.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Optimisti. Avto.net, bolha.com....to so strani katere komi skup stojijo, pol bodo pa "napredne", "dodatne" funkcije vgrajevali.
hysterical-1.gif