Ideja pač

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Še eno skrivnost ti izdam: kaj je glavni razlog, da produkt ne prispe na trg? Strah.
Pa srečno!

Saj sem napisal : Izkušnje.
Pa hvala
nahrung002.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Za tvoj izdelek je potreben predvsem marketing, tega Kitajci nimajo. Glede na to, da gre za izdelek kot praviš "kako se nisem prej tega spomnil", gre očitno za zadevo, ki je kupci ne iščejo, ker ne vedo da kaj takega sploh lahko obstaja. Vloga marketinga je, da jih obvesti o tem, da za njihove probleme/nevšečnosti obstaja fizična rešitev.

Marketing bi bil v prodajalnah - na policah zraven "pomanjkljivih" izdelkov, ki se že mnogo let prodajajo kot vroče žemljice.
Se ne rabi oglaševati.

Oz. bi se po netu razvedelo v dveh dneh. Ker gre za populacijo do 55 let.

Nazadnje urejeno:

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Gre bolj za široko vprašanje zaščite intelektualne lastnine kjer se je tudi v Sloveniji percepcija spremenila. Pred 25 leti smo vsi imeli piratsko programsko opremo in piratski programi so se celo prodajali preko Salomonovega Oglasnika, danes je pa drugače.

Gre za spoštovanje pravil in izbiro pravilne strategije. Že pri avtorskih pravicah bodo tudi slovenski časopisi nasrkali, če bodo objavljali fotografije brez soglasja lastnika/fotografa. Nikomur ne pade na pamet uporabljati blagovnih znamk brez pravic.

Ne predstavljaj si uspečnega produkta brez patentov
Npr Slatnarjevi skakalni čevlji (http://www3.uil-sipo.si/PublicationServer/documentpdf.jsp?iDocId=31971&iepatch=.pdf)

Kaj pa Slatnarjeve skakalne smuči - ? Domnevam, da bodo patenti objevljeni šele drugo leto ali 2019....

Slatnar niti nima zaščitene svojega imena ampak samo Slatnat carbon....

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Nič ne "vlagam". Sicer ne poznam tega izraza, samo mislim, da pomeni "večti".
Ne vlečem nikogar.
Ne pa bom povedal ideje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
do 55 let
prvo sem pomislil na vzigalnike...ampak so tudi za nad 55 let
do 55 let pa recimo samo za zenske...a si tampone izpopolnil? =)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Zadeva je nesmisel in se očitno samo njemu zdi uporabna. Glede na to, da sploh ne rabi oglaševanje, prek interneta bi ob lansiranju v 2 dneh izvedel zanjo ves svet.
bonk.gif

Sploh mi ni jasno, kako bo prepričal v 2 dneh milijardo ljudi, da do rabijo, glede na to da tega izdelka trenutno sploh ne pogrešajo in ga tudi ne iščejo.

Resnično me zanima, ko greš v trgovino in kupiš žemljico, si kdaj šel pogledat potem še na oddelek z gospodijskimi aparati, kako fajn napravo imajo za žemljico razdevičit in sendvič naredit v 3 sekundah? Verjetno nisi, glede na to da ti običajen nož čisto zadostuje.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
do 55 let
Hehe...
V večini (60 - 70 %) to uporabljamo moški.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zadeva je nesmisel in se očitno samo njemu zdi uporabna. Glede na to, da sploh ne rabi oglaševanje, prek interneta bi ob lansiranju v 2 dneh izvedel zanjo ves svet.
bonk.gif

Sploh mi ni jasno, kako bo prepričal v 2 dneh milijardo ljudi, da do rabijo, glede na to da tega izdelka trenutno sploh ne pogrešajo in ga tudi ne iščejo.

Resnično me zanima, ko greš v trgovino in kupiš žemljico, si kdaj šel pogledat potem še na oddelek z gospodijskimi aparati, kako fajn napravo imajo za žemljico razdevičit in sendvič naredit v 3 sekundah? Verjetno nisi, glede na to da ti običajen nož čisto zadostuje.

Nehaj se no razburjati. To škodi zdravju.
grin1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Sicer nisem omenjal milijarde, ampak nekaj 10 milijonov.
Sem se pozanimal. Zadevo uporablja dnevno cca 300 milijonov ljudi.

Ne vedo, da jo rabijo?
Saj tudi za hojo ne rabiš čevljev. Pa lahko vseeno hodiš. Je pa bolj udobno z njimi. Včasih jih ni bilo.
tongue-1.gif

Pa tudi (kot sem že omenil) se da voziti avto brez servo volana. Včasih smo jih vsi (dovolj stari). Le zakaj jim ni že v tistih časih padel na misel servo ojačevalnik?
sprasujem se.gif

Pa da ne nadaljujem .......................................................................................................................................

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Že, ampak ljudem moraš povedati, da "servo volan" obstaja. In da bodo z njim veliko lažje vozili. Brez marketinga danes ni nič, žal.

Lahko imaš najboljši izdelek na svetu, pa se bo prodajal slabše kot največji kitajski šit. Lep primer je Top Shop. Cenena kitajska roba, ampak se zaradi marketinga prodaja bolje (in marsikdaj tudi dražje) kot primerljivi, bolj kvalitetni izdelki v specializiranih trgovinah.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ja, razumem.

Ponudim nekakšno primerjavo:

V trgovini kupiš luč. Zraven je žarnica 15 W (po starem), ti pa rabiš 60 W. Jo boš kupil (na stojalu zraven), ali odšel brez in užival s 15 W?

Ps
Toliko o žemljah in nožih na gospodinjskem oddelku.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Ne vem no, sicer mozno da imas super idejo in ti zelim vse dobro, samo moje izkusnje somtake, da sem nazadnje ene 2x slisal od nekoga podobno zadevo, da ima oh in sploh super idejo in da isce investitorja potem bodo pa miljoni leteli na kup. No ko sem koncno izvedel za kaj tocno se gre sem bil jezen, da sem izgubljal cas s tem. Ampak kot receno, upam da imas fajn idejo in da ti bo uspelo. Imas pa kar nekaj zanimivih ljudi v slo ki ti lahko nudijo pomoc pri "start upu"

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
No, hvala Guinness
nahrung002.gif

Saj sem prerasel takšne teme izpred 25 let, ko so nas prepričevali razni ...akviziterji...
Niti ni moj cilj obogateti s tem. Kot sem že omenil, bi bilo pa morda pošteno, da za idejo nekaj dobim.
Če ne, ni problema. Sem navajen nategunov. Samo te ideje ne dam ven brezplačno
grin1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Torej je zadeva preprosta. Najdi nekoga, ki ima s tem nekaj izkusenj in mu zadevo predstavi. Verjemi, da te bo, ce imas dobro idejo vsak vesel in bos lahko udelezen pri dobicku, razen ce bos res naletel na piz... od cloveka.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
do 55 let
Hehe...
V večini (60 - 70 %) to uporabljamo moški.
Hm... britvice...? Sam spet 55....

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Ampak kako komu predstaviti, da te ne nategne?
Ti reče, mah to je brezveze, čez en mesec bo pa naredil zgodbo o uspehu, brez tebe seveda...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Pa saj imamo enega Slovenca, ki ima huh ne vem nekaj sto patentov za sabo... vprašaj njega...
Ne ljubi se mi guglat kdo je že je pa izumil kar nekaj zadev, ki jih dnevno uporablja na 10 milijone ljudi ena izmed njih je tista razpršilka za parfume in slično

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Ti reče, mah to je brezveze, čez en mesec bo pa naredil zgodbo o uspehu, brez tebe seveda...
Težko, tudi če mu daš pred predstavitvijo podpisat papir da je to tvoja ideja, ocenjena na xyz evrov, gre on lahko do znanca in potem on trži dalje. Na banko po denar in.....

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Težko, tudi če mu daš pred predstavitvijo podpisat papir da je to tvoja ideja, ocenjena na xyz evrov, gre on lahko do znanca in potem on trži dalje. Na banko po denar in.....

Pozabi, obsojen si na propad.
Če je res tak potencial in redka stvar, narediti zascito-patent in potem dalje.
Za avtorja
Lahko te povezem z Nemcem, ki ima kupljenih vec kot 400 patentov. Z veseljem te bo poslusal...

Sem pa ze videl patente, ki so tudi pravi smeh, tudi pri Slovencih...

Nazadnje urejeno: