IBM thinkpad vs. HP Elite

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Zdravo!

Kaj od tega bi izbrali, cena podbna.

hp8540w.png

ibm.png

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Dvomim, da sje tukaj veliko ljudi prizkušalo oba modela. Ki sta top biznis prenosnika in z nobenim ne zgrešiš. Moj nasvet: oba vzemi v roke in se poigraj z njima, če le imaš možnost. In vzemi tistega, ki ti bolj ustreza - zaslon, tipkovnica, trdnost ohišja...

Sicer pa vrzi kocko
smile-1.gif

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
bolj me zanima specifikacija obeh. Razlika je med grafično kartico , procesorjem, ....

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Pri tako podobnih tehničnih lastnostih se res posveti temu kar ti je napisal blazko torej osvetljavi tipkovnice (IBM ima lucko, no vsaj mel jo je; HP ima LED osvetljitev tipkovnice), trdnosti ohišja (IBM je to v preteklosti ze dokazal, kaj pa sedaj pocnejo kitajci je pa drugo vprasanje), velikosti HDD, programski opremi ki jo posamezni proizvajlaec ponuja (ta ti lahko olajsa ali pa otezi delovanje racunalnika), garanciji (kot vidim IBM ponuja se 1 leto garancije na baterijo - med drazjimi deli vsakega prenosnika) in se kaksno na videz malenkostjo, ki pa lahko ob vsakodnevnem delu s prenosnikom pomeni odlocilno prednost.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Citat:
Uporabnik talean pravi:
bolj me zanima specifikacija obeh. Razlika je med grafično kartico , procesorjem, ....

Bom tvegal tvojo jezo: zate ni razlike.
(ker nisi navedel tipa uporabe)

Kvečjemu pri velikosti diska, ampak itak je tudi "tamali" čez glavo. Oz. bosta oba hitro premajhna, če ga filaš z neumnostmi.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Imam Elitebook 6930p s 14.1" matte ekranom, 160Gb diska, 2Gb RAM, Radeon HD3450 in T9400 procesorjem.

Moram reči, da je prenosnik zelo robusten in kakovostno sestavljen. Največji minus prenosnika je vertikalni vidni kot zaslona, drugih motečih dejavnikov v pol leta nisem opazil. Display je sicer super, ima pa resolucijo 1440x900, kar je na 14.1 ekranu že malo na meji za delo. Meni ustreza, marsikdo pa ni bil tako navdušen.

Baterija pri brskanju in podobnih opravilih zdrži do 4,5h. Tipkovnica je tudi super - se ne vdira.

Vseeno pa po kvaliteti malo zaostaja za Thinkpadi. Thinkpadi imajo za odtenek boljši zaslon, boljšo tipkovnico in ponavadi tudi baterijo (odvisno od izbire). So pa to res zelo minimalne razlike, ki jih povprečen uporabnik ne bo opazil. Ima pa zato Thinkpad precej višjo ceno.

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Imam HP Elitebook 8730w (17").
dream color zaslon, 320gb 7200 disk, 4gb rama, quad procesor,... ni da ni, zelo zelo zadovoljen.
Moti me edino velikost napajalnika, ker je le-ta cca 3x večji (in težji) od običjanih napajlnikov za notebooke, kar dokaj oteži prenašanje.

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Nisem prepričan, a tudi HP ima zgolj 1 leto garancije na baterijo, le da distributer tega en navede v opisu. Nisem se spuščal v podrobnosti, a mislim da ima Lenovo boljšo baterijo, prav tako ti priložena programska oprema omogoča nastavitev polnjena, stretch baterije, itd...

Imel sem v lasti že obe firmi poslovnih modelov, najdlje sem uporabljal Lenovo R61. Svetujem pa ti, da si oba ogledaš in stestiraš.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
R61 je kripa od Thinkpad-a, je pa ok za svoj keš.

Višje serije (T, X) ipd. so pa stroji. Jaz vsako dobro leto zamenjam T serijo za novejšo T serijo. Na servisu sem bil enkrat za 15min na kavici pa je tega že 5 let.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma....vse skup...ni to to. Tipkovnica je miles away, pa nikol v lajfu nisem mislil, da se bom navezal na tipkovnico lol.
tongue-1.gif

Pol je tle zaslon...spet ogromna razlika, tudi do drugih prenosnikov, potem pa ohišje, plastika, togost....vse po malem. V IBM časih so bile višje serije kot je npr. T tudi po 800kSIT. Za T43 sem dal 330k pa je bil deal of the f*** century, ker bi me drugače prišel čez 600 KSIT.

Trenutno cene niso več tako visoke oz. se ti R61 napram T500 sploh ne splača vzet. T serija je v vseh pogledih boljša pa še 3 leta garancije ma, razlika v ceni je pa kaj....250€ za podoben HW?

Sem mel R61...čist solidna zadevca, sam če mam možnost vzet T pa ni debate...tudi če bi jih še plačeval iz svojega žepa. Kak sony bi me še premamil, sam pol pa vidiš 1000+ eur price premium.
hysterical-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz imam zaslon na R61 isti kot je bil takrat na T61. 1680x1050 matt zaslon.

Tipkovnica in touchpad sta ista. Tako, da ne vem od kje si privlekel takšne razlike.
Citat:
he great news is that the same magnesium roll cage used in the T61 lid and main body chassis is used in the R61. Also, the same rugged yet radio wave penetrable lid material is used in the R61 as is used in the T61. The R61 remains thicker than the T61 by about .2 inches and also weighs about .2 lbs more, but other than that build-wise there's not a whole lot of downside to the R61. There will be certain high-end options such as WWAN you won't be able to get in the R61.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če imaš namen kakorkoli prenašati računalnik, razmisli še o manjšem modelu T400 ali pa celo T400s (ki je, sploh po debelini, že skoraj Netbook, vendar s polno tipkovnico, 14'' zaslonom in vsemi priklopi).

Sam si lastim slednjega in zaenkrat lahko samo hvalim.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja...ločljivost pa matt je vse kar je pomembno.
smirk-1.gif

Nič bat....sem dal skoz 5x T500 (1 moj), 50 komadov R61 (1 bil moj vsi z 1680x1050), T43P (bil moj in imel najboljši zaslon S-IPS Flexview). Pa da so plastike iste....na nekaterih delih sigurno, drugače se pa vidi da ni res že na 3 metre.
smirk-1.gif

Če ti misliš, da sta isti drek pa dobro zate...ceneje skoz prideš.
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Primerjal si R61 in T61. Zdaj pa vlečeš notri še T43P.

Saj je vredu..smo ugotovili, da imaš daljšega tiča. Samo me vseeno zanima kakšna je to tako velika razlika med R61 in T61, da je R61 CRAP od thinkpada. Ker ko sem sam kupoval ni bilo nekih velkih razlik.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
A te lahko vprašam kje si kupil svojo mašinco? Oziroma kje ste ostali kupili Lenovote? Ker se mi zdi, da je Hpjev malo morje po trgovinah, medtem ko je z Lenovoti bolj slabo.
rolleyes-1.gif