Vse kar prikazujejo po TV pa v športnih trgovinah, pa v raznih tupih dietah, je samo zavajanje. Greš v športno trgovino, pa ti svetuje to pa to, da ti pomaga, samo da zaslužijo. Meni je uspelo 20 kg shujšati v 5 mesecih. Pa se nisem odrekel tisti hrani, ki jo imam rad. Zajtrkoval sem ponavadi corn flakes ali ovsene kosmiče, kavo . Za malico kakšna polnozrnata kreker, kava. Kosilo sem imel vedno takšno, kot se mi je zaluštalo ( nisem se oziral na diete). Za večerjo oz. po 18.00 uri nisem jedel nič. Namesto tega sem raje šel laufat na začetku 5 km, potem 10 itd. Do kakih 25 km se mi še kdaj ljubilo. Ali sem šel plavat, veslat, hodit. Tako, da je bilo do 3-4 ure športa na dan, seveda ne v pussy obliki. Jaz sem odnehal takrat, ko resnično nisem več mogel. Nisem gledal na uro, koliko časa moram laufat, koliko časa počivat. Tudi po naravni poti se da shujšat, pa brez pravila: Manj žri.
Način z stradanjem, samo škodi zdravju. Osnovno pravilo je, da si seznanjen, kaj je zdrava in kaj nezdrava hrana.