hujšanje in izoblikovanje telesa

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Pozdravljeni!

Stvar je sledeča: velik sem 170 cm in pred 7 meseci sem tehtal 107 kg in zdaj sem trenutno na 87-88 kg., vendar se je zdaj vse skupaj ustavilo. Imam nekako urejeno prehrano, torej večinoma beljakovine ter malo OH razen 1 dan na teden, ko se malo prepustim. Kruha skoraj ne jem, krompir in testenine največkrat dvakrat na mesec, za zajtrk ponavadi kakšen sendvič s salamo in sirom, včasih 4 jajca ali pa nekaj skute z jogurtom. Za malico predvsem jabolka, kosilo je vedno mesno (puran, piščanec, nemastna teletina in govedina) s solato ali zelenjavo, včasih riž oziroma drugi OH za prilogo. Večerja je setavljena predvsem iz tune ter včasih zamešam zraven tudi kakšno zelenjavo. Takole na oko pojem čez dan med 1000-1500 kilokalorij.

Na fitnesu sem štirikrat na teden, vedno sem najprej 40 minut na kolesu ali tekaču, kjer pretečem (hitrost okoli 8km/h) ponavadi malo nad 5km. Po tem sledijo vaje z utežmi, vsak dan druga skupina mišic in traja od 40 minut do 1 ure. Kot dodatek vsak dan po treningu popijem 30g proteinov in s kosilom vzamem eno kapsulo zdravih maščob.

Sem še vedno debel in imam preveč maščobe predvsem okoli trebuha in prsi in resno izgubljam motivacijo saj ne vem več kaj naj še spremenim, da spet začnem z izgubljanjem teže. Vse skupaj se je zelo upočasnilo, da ne rečem skoraj ustavilo
confused-1.gif

Kaj delam narobe???

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Če je vse to res kar praviš, potem pojdi na pregled ščitinice(THS, T3, T4).

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Pa ne pretiravaj s tuno, ker naj bi bila polna živega srebra. Priporočena količina je ena konzerva na teden, ne na dan.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
tvoja prva napaka je da gledaš samo kilograme ... če bi podrobneje spremljal bi zdaj vedel koliko teh kilogramov si zgubil maščobe, pridobil mišične mase ... itd

kot drugo ... dolgotrajni kardio je bullshit, vsekakor spremeni trening, nehaj jest kruh
grin1.gif

jaz se načeloma med dieto tudi mleku in mlečnim izdelkom nasploh izogibam
rolleyes-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Mislim, da je to normalno in nikar ne obupaj.
Od začetka si hujšal in izgubljal na teži predvsem zaradi zmanjševanja maščob, ki si jih pokuril na fitnesu.
Zdaj po določenem času fizičnih obremenitev se je začela povečevati mišična masa in zato kile ne gredo dol.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Malo spremeni kardi sistem treninga. Posegaj po HIT kardio sistem. http://www.bodybuilding.com/fun/wotw89.htm lahko si tudi tukaj prebereš kako zadeva poteka. Je pa super, da kdaj zamenjaš potek treninga, kratko ogrevanje na kardio napravi cca 10 minut, potem trening z utežmi in potem na koncu kardi samo ne več kot 25 minut.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Hvala vsem za odgovore! Prej sem bil pol leta na kolesu, tečem šele kakšen mesec. Bom poizkusil najprej povečati intenzivnost kardia. Na začetku sem se držal načela, da mi pulz ni šel čez 150 zaradi maximalne izgube maščob. Zdaj imam na tekaču pulz okoli 165, bom poizkusil dvigniti mejo z bolj intenzivnejšemi treningi.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Ponavadi naredi večina napako ker trenira premalo intenzivno. K men pridejo ljudje, vsi kao 2 leti v fitnesu pa to, po pa začnemo s treningom pa gre kakšen takšen korenjak po 20 min bruhat. Pa se čudijo, kokr še nikol niso tolk intenzivno trenirali...

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Ko sem začel hoditi v fitnes sem povsod bral ter poslušal, da je važen nizek pulz ter dolgotrajna aktivnost, za max kurjenje maščob. No saj nič ne rečem, nekaj je bilo na temu saj 20 kg sem izgubil. Kot kaže je čas za spremembo intenzivnosti.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Ponavadi naredi večina napako ker trenira premalo intenzivno. K men pridejo ljudje, vsi kao 2 leti v fitnesu pa to, po pa začnemo s treningom pa gre kakšen takšen korenjak po 20 min bruhat. Pa se čudijo, kokr še nikol niso tolk intenzivno trenirali...

Pa imaš kaj cukra pri sebi?
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Ko sem začel hoditi v fitnes sem povsod bral ter poslušal, da je važen nizek pulz ter dolgotrajna aktivnost, za max kurjenje maščob. No saj nič ne rečem, nekaj je bilo na temu saj 20 kg sem izgubil. Kot kaže je čas za spremembo intenzivnosti.

včasih je tudi veljalo da so maščobe daleč največji sovražnik pa se je izkazalo da znajo bit koristne, pa da je sladkor dosti bolj nevaren ...

stvari se pač spremenijo
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaj je s famo o najboljšem topljenju sira pri ca. 125/130 bpm? Pred leti nisem bil natancen in delal v tej coni, visje pa je bil efekt. Ce ja potem ubija ta tempo, ker to je rahel tek, skoraj hitra hoja recimo in se zdi kot da si penzijonist, da hitreje ne gre. Torej?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kaj je s famo o najboljšem topljenju sira pri ca. 125/130 bpm?

Če že, si si jo napačno zapomnil ali pa so ti jo narobe povedali.

Najbolj optimalno za kurjenje kalorij naj bi bil utrip na približno 75% tvojega maksimalnega utripa. Ta se izračuna po formuli "220 - 'starost v letih". Če si star 20, je tvoj max bpm 200, 3/4 pa torej 150. Pri tem je treba upoštevati, da gre za za precej pavšalno formulo in ne drži, če imaš za sabo 10 let treningov plavanja 7x tedensko ali pa si buhtelj, ki je bil že v osnovni šoli predebel, da bi naredil preval...

Po drugi strani naj bi bil bolj učinkovit HIIT, mnenja niso ravno enotna.

Bottom line - če hočeš hujšati počni karkoli drugega kot ležanje na kavču. Tudi za fitnes ne potrebuješ nikakršnih merilcev srčnega utripa - ko bo majica spredaj in zadaj mokra od švica, lahko zaključiš s treningom. Boš prišparal na polarju in mogoče izgubil 3 deke na teden manj kot bi jih "z optimalnim srčnim utripom", boš pa spotoma dobil še nekaj na telesni pripravljenosti, kar tudi ni kaj preveč narobe.
smirk-1.gif

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
0
16
dodaj zraven efedrin.
Če maš pa denar za HGH je pa to to!
Na trebuhu ti bo požrlo ves špeh dol!

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
dodaj zraven efedrin.
Če maš pa denar za HGH je pa to to!
Na trebuhu ti bo požrlo ves špeh dol!

A lahko kaj več napišeš o tem.....

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
ksz

Ja pač povsod se da zaslediti formulo, ki jo je napisal Thrivial in pač po tej sem se ravnal. Predvidevam, da se je telo sedaj navadilo in je ta utrip postal rutina in telo manj kuri kot na začetku. Danes sem imel pulz pol ure na malo pod 180 in mislim, da sem naredil res kvalitetni kardio. Tako, da zaenkrat mi ustreza, da sem povečal intenzivnost, čas pa bo pokazal rezultate.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Imel iste težave a k sreči sem prišel na željene kilograme, manj pa ni šlo (to je že proti suhi postavi 177/78kg, sedaj 80), jaz sem nekak šel -35kg, , OH le mej in jih ne črtaj, tvoja prehrana je kot ketonska dieta k jo jest nisem tel furat. Poskusi cik cak dieto. 3 dni nizek četri visok....

A ko berem tvoje prvo sporočilo me preseneti, sendvič, salama, jogurt (kakšen), tuna katera (lastni sok???), kar pa me je najbolj presenetilo 1000-1500kcal s tem si vse povedal, tvoj metabolizem je z*eban, uredi si ga (najprej začni jest več, nikar ne pod min, to je okol 2000kcal, če samo sediš), z gibanjem, fitnes prideš na 3000 kcal, če hočeš zgubljat, torej recimo 2200-2300 kcal ali bolje 2500kcal,....testenine, riž nikar spuščat.

Na blef:
1: ovseni z vodo, lahko pa omleto z jajci, brez olja
2: skuta + nekaj oreščkov v skuto daj banano
3K: meso + solata z olivnim + riž ali kakšn brokoli
4: Tuna v lastnem soku dodaš čebulo in olivno po želji še kake začimbe
5: Cela jajca, kis, olivc, čebula
Malo sadja, čeprav je fruktoza.

To je zamene TOP jedilnik za hujšat, sem ga na blef napisal, nobenih salam, to da se izogibaš kruh brezveze, po treningu bel kruh, da si nafilaš zaloge...ali pa ržen-polnozrnat je malo boljši, ampak je isto OH. Danes si pejt nabavit hrano in začni, če ne maraš skute jej jajca, zarad mene 10 na dan, ni nič narobe, tud tuno lahko ješ neomejeno. Sir lahko tud a kupuj s čim manj maščobe, je drag.

OFF obroka ne rabiš, ga izpustiš.

Kar je najbolj pomembno, če hočeš imet normalne kilograme boš moral tako hrano jest za nedoločen čas, ko le boš posegal po salamah, sladkarijam, ....boš dobil nazaj.

Jest imam še sedaj v sebi kanček prenažeranja, včasih 1x/mesec pojem na šus tolk, kot nekdo s 130kg, so pa trenutki, ko nisem lačen skoraj cel dan.

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Vsa ta fitnes branža je zelo površna in temelji na nekih instant rešitvah. Zato so vsi te fantje z raznimi tečaji blazno pametni in polnih enih nasvetov vse pa se zatakne ko jih vprašaš zakaj. Noben se ni učil fiziologije, anatomije itd...
TEorija je zelo preprosta potrebuješ kvaliteno hrano, ki jo mora biti ravno dovolj in telesno aktivnsot, ki bo pokurlo tisto kar se je do sedaj nabralo. Problem pa je ko večina ljudi ne ve čisto točno koliko hrane potrebujejo in precenjujejo njihovo telesno aktivnsot. Tega pa se je treba lotiti za vsakega posameznika posebej.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
A ko berem tvoje prvo sporočilo me preseneti, sendvič, salama, jogurt (kakšen), tuna katera (lastni sok???), kar pa me je najbolj presenetilo 1000-1500kcal s tem si vse povedal, tvoj metabolizem je z*eban, uredi si ga (najprej začni jest več, nikar ne pod min, to je okol 2000kcal, če samo sediš), z gibanjem, fitnes prideš na 3000 kcal, če hočeš zgubljat, torej recimo 2200-2300 kcal ali bolje 2500kcal,....testenine, riž nikar spuščat.

Kar se tiče salame in jogurta je to v zanemarljivih količinah in še to max dvakrat na teden zjutraj. Jedilnik, ki mi ga predlagaš sicer ni zgrešen vendar se mi zdi preobsežen, prav tako kalorije, ki mi jih predlagaš. Nekako sem se navadil, da imam tri glavne obroke vmes pa malice, ki so več ali manj sadne (jabolka, mandarine, ...) Češtitam ti za izgubo 35 kilogramov, vendar se mi zdi, če bi jaz jedel tako kot ti, bi bila pri meni čisto druga zgodba. Nek kalorijski deficit mora še vedno biti prisoten.