Hugo na smrtni postelji?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tole pa ni gut
crazy1.gif

Vir

Pa tako zelo sem si želel obiskat to državo preden pade še eden zadnjih tovrstnih voditeljev.

Drži se Hugo!!!
roza.gif

Chavez_flag.jpg

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
... kot zdravljeni alkoholiki,pa spreobrnjeni ateisti, pa bivši kadilci....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Pa tako zelo sem si želel obiskat to državo preden pade še eden zadnjih tovrstnih voditeljev.
Slava mu je preveč stopila v glavo in ga cca pol naroda ni več maralo, sam si pa je z manipulacijami z ustavo in parlamentom podaljšal politično življenje. Zato res ne vem, kaj je tako fajnega na takih voditeljih.

Sicer pa Venezuelo še vedno lahko obiščeš, po Chavezu ne bo nič kaj dosti drugačna za običajnega popotnika. Tudi če bi na Kitajskem ukinili komunizem, se to navadnemu človeku in obiskovalcu ne bi poznalo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz imam kolegico iz Venezuele, ki dela ima in ima firmo v Madridu. Po njenih besedah, ko sva lani govorila je omenjala, da je življenje za uspešne poslovneže pod Chavezom praktično nemogoče (oziroma zelo nevarno) in dokler bo njegov režim, bo v Španiji, čeprav ima zelo rada svojo deželo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Jaz imam kolegico iz Venezuele, ki dela ima in ima firmo v Madridu. Po njenih besedah, ko sva lani govorila je omenjala, da je življenje za uspešne poslovneže pod Chavezom praktično nemogoče (oziroma zelo nevarno) in dokler bo njegov režim, bo v Španiji, čeprav ima zelo rada svojo deželo.

ne poznam nobene komunistične države v kateri bi uspešni poslovneži sploh obstajali.so samo poslovneži ki so v neposrednem stiku z oblastjo

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.062
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Za njegove oboževalce! vir rtvslo

Ekonomija Venezuele (vir je CIA world factbook):
rast BDP: +4.2% (2011), -1.5%(2010), -3,2%(2009)
proracunski deficit: -11.7 % BDP-ja
inflacija: 26% (2011), 28% (2010)

Rast/padanje ekonomije se natanko ujema z rastjo cen nafte. Poleg tega imajo ogromno kmetijskih površin, pa so daleč od tega, da bi bili samozadostni s hrano. Se jim večkrat dogaja, da jim več kontejnerjev hrane zgnije v pristaniščih, preden jo državni uradniki spustijo naprej. Caracas postaja prestolnic umorov v Južni Ameriki. Infrastruktura se zelo slabo vzdrzuje. Za državo s takšno količino nafte, je takšna ekonomija čista katastrofa. Prav je, da je Chavez bolje poskrbel za revne in zmanjšal razlike med bogatimi in revnimi, ampak z nadaljevanjem njegove politike bodo vsi skupaj bolj revni.

Za primerjavo, sosednja Kolumbija, ekonomija skoraj brez nafte:
rast BDP: 5.9% (2011), 4% (2010), 1.7% (2009)
proracunski deficit : -0.7 % BDP-ja (2011)
inflacija: 3.4% (2011), 2,3% (2010)

in Brazilija (tudi skoraj brez nafte):
rast BDP: 2.7% (2011), 7.5% (2010), -0.3% (2009)
proracunski presezek: +3% (2011)
inflacija: 6.6% (2011), 5%(2010)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Se prav k ne dovoli razslojevanja je slab? Nasi k ga delajo pa tudi.

Ker ne dovoli nekontroliranega crpanja nafte je slab. Nasi nacinalni interesi pa?

Ker so s hrano nesamozadostni so kaj? Ker mi imamo vsega dost?

Ko nimamo kaj rect spet pljuvamo. Fino bi bilo, da zahod zacne s takimi drzavami poslovat posteno in profi. Ce gre gre, ce nebpac ne. Ampak to ne gre. Zahod mora rusit te drzave. Rusit kot rusi podjetja, ki jim dtojijo na poti.
Slednje eni sprejemajo kot dobro in z idejo itak ne bi preziveli, a na koncu ima vse grenak priokus.

Za rajo je pa dobr.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Sej Kuba je tudi komunistična država in vsi kritizirajo Castra in njegovo vodenje...

ja res je, da nimajo razvoja in napredka
res je da imajo toliko hrane kolikor jim da Castro
res je da imajo enega najboljših zdravstev na svetu in se mi lahko skrijemo pred njim!
res je da se upirajo globalni recesiji boljše kot preostali "razviti svet"
res je da je privlačna turistična destinacija ravno zaradi svojega režima, ki ni sovražen do preostalih držav (z izjemo do ZDA, i wonder why)
res je da so ljudje ki imajo radi Castra in so ljudje ki bežijo s Kube ker so proti njim.... ampak ali ni podobno povsod po svetu, povsod je pozicija in opozicija
res je da preostali svet hoče vsiljevati svoj režim komunističnim državam
res je da je svet pretrpel ogromno samo zato, ker se kapitalistične države tresejo ko pomislijo, da bi komunizem prevladal
res je da se komunizem ne obnese na dolgi rok... ampak mi nimamo pravice soditi njihovega režima, dokler se večina ljudi strinja z njim naj ga imajo. Mi imamo pred svojim kapitalističnim pragom veliko za počistit.
res je da je bil tito totalitarc in je to že druga sfera

Kaj zdej, a smo mi boljši al slabši od njih? Če jim ne bo ustrezal se ga bodo že znebili, če bodo zares hoteli.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na svetu vlada prastrah pred komunizmom. V primeru Venezuele je pa še ameriški apetit po nafti.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:

ne poznam nobene komunistične države v kateri bi uspešni poslovneži sploh obstajali.so samo poslovneži ki so v neposrednem stiku z oblastjo

dobro da je pri nas v kapitalizmu drugače...poslovneži pri nas sploh niso v stiku z oblastjo...kakšno zatiskanje oči...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V Venezueli?
confused-1.gif
Strah pred komunizmom je strah pred nacionalizacijami. Tega se v kapitalizmu veliko bolj bojijo, kot kakega klanja.