HTC Trinity (P3600) ROM Upgrade

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Drago bolj ti priporocam kaj iz bolj zanesljivih virov kot je naprimer Hard SPL , kateri prepreci morebitne napake pri nadgrandji....je pa tudi lahko zamenljiv z original Bootloaderjem, kar olajsa uveljavljanje garancije.

Lp Primoz

AndrejSk

Pripravnik
10. avg 2007
82
0
6
Drugač je pa tale Indigo ROM kr dobra izbira....
smirk-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Hvala obema za mnenja.

Naložil Indigo. Prvi vtis: fantazija.
cheer.gif
Večina programov, katere sem moral posebej nalagat, so že not. Moti edino počasno delovanje aparata med sinhronizacijo. V naslednjih dneh pridejo na vrsto še ostala testiranja.

Edit: Tale ROM je itak iz xda-dev.

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
To bo težak odgovor. Zahteva veliko časa, ki ga pa ni na razpolago v neomejenih količinah.
grin1.gif

Kot že rečeno sem naložil INDIGO od 29/6/2007 in Radio ver.1.50.08.11. Nalaganje je šlo brez težav, razen standardne napake, ko izgubi povezavo preko ActiveSync. Po parih dneh uporabe, lahko rečem, da je sedaj aparat zanesljivejši (še ni bilo treba softreseta) in kar je najvažnejše: ni več čudnega obnašanja baterije. Razen tega, da so zdaj naloženi WM6 drugih razlik ni bilo opaziti. Aparat deluje enako hitro (počasi) kot prej, fix na satelite pa tudi ni nitrejši, vsaj jaz nisem opazil razlike. Nekih meritev nisem delal, temveč sem ga samo gnjavil z raznimi programi, ki uporabljajo GPS. V ROM je zdaj vgrajen tudi TouchFLO, ki mi je za silo zamenjal SPB Pocket Plus. Nekoliko je izboljšan tudi File Explorer, ki omogoča izdelavo bližnjic. Zdi se mi, da so nove tudi neke multimedijske zadeve, ki jih prej ni bilo: AudioManager, Audio Booster, MP3 player. Vgrajen je tudi X-Button. Precej več sem pričakoval od TouchFLOja, ki me je kar malo razočaral., ker nima skoraj nikakršne možnosti nastavljanja, oz. prilagajanja. Po začetnem navdušenju sem se zadeve navadil in bo kar ostala na dlančniku. Na kratko: nekih drastičnih izboljšav ni, vendar tudi malenkosti olajšajo uporabo. Predvsem je važna stabilnost, ki sem jo pridobil s tem ROMom.

Če je kdo testiral kakšno drugo nadgradnjo, pa naj jo prosim opiše.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem že nazaj .... na WM5.
Očitno ima ta nadgradnja še precej težav. Vse je delovalo krasno so prvega soft reseta. Takrat se ni več pobral. Pomagala je kombinacija tipk off line, camera in soft reset. Nazaj sem uspel naložit originalni ROM od proizvajalca, vendar se je pojavila težava. Register je ostal od WM6,
confused-1.gif

Katja

Zelenc'
1. avg 2007
6
0
1
Koroška
Zdravo.
Imam samo eno vprašanje: kako rešiš problem, ko dlančnik izgubi povezavo preko ActiveSync ( želim nadgradit Qteka 2020 z WM5 )?
Hvala ter lep dan še naprej.

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Sej med ROM upgrade jo vedno... ce si to mislis..Samo se pobere nazaj.
Ce pa je "nasplosno" zgubil povezavo potem pa varianta, da si nekako posljes rom na dlancnik in imas na dlancniku software za rom upgrade (posljes preko BT oz nalozis na kartico prek citalca). To je teorija. Za prakso pa: www.google.si
wink-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
No, jaz sem s svojim spet nazaj na WM6. Me kar pojezi, ko probam nekaj novejšega in potem ne morem spet nazaj.
grims-1.gif
Že nekaj dni aparat deluje brez problemov, pri soft resetu se zadeva več ne obesi. Mogoče samo ena opazka glede GPSa. Pri fotografiranju v načinu GPS rabi kar precej časa, da se poveže s sateliti, česar pa pri TomTomu ni opaziti. Če ima še kdo narejeno to nadgradnjo, naj pove kako mu deluje, da vemo priporočit.

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Eno vprasanje:
A vam pise na osnovnem (today) zaslonu oz. v zgornji vrstici ime operaterja (recimo Mobitel, Simobil,..)?

Jaz se mucim ze kaksen teden in mi se ni uspelo tega "omogociti". Torej sploh ne vidim na katerem omrezju
sem, razen ko klicem, takrat je izpisano recimo UMTS MOBITEL.

Pri HPjih (ipaq) ze po defaultu kaze ime operaterja...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Meni ne izpisuje, razen če tapnem na ikono za nivo signala, ali vključim GSM. Na Qtek 9090 tudi ne izpisuje. A se ti zdi to pomemben podatek? Verjetno bi moral naložit kakšen plug in, da bi to omogočil. Vem da sem to že nekje videl.

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
ja zdi se mi pomemben predvsem v tujini, ce nimas rocno izbranega operaterja.. pa ti vmes preklopi "na drazjega"...

Plugin, ki ti to napise na Today zaslon ni problem. Problem je, da to pise v zgornji vrstici tam zraven signala, da je vedno vidno. Tako kot ima recimo iPaq.

Pa se ena zanimivost:
Od recimo 20 poslanih SMSjev dobim 1-2 delivery report-a nazaj. Nastavljeno v menuju ampak pride le izjemoma...

AndrejSk

Pripravnik
10. avg 2007
82
0
6
Kaj pa če bi si naložil recimo Spb Mobile Shell, ki ti na prvem zaslonu pokaže ime operaterja?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Saj je napisal, da na today screen kamot napišeš, ampak on bi zadevo pač rad videl v zgornji vrstici. To je pa malo težje izvedljivo.

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
ja tocno. Za Today imam ze plugine... hotel sem v zgornji vrstici tam pred signalom. Ker vem da drugi dlancniki imajo zato sem vprasal ce je kaj takega tudi za HTC (oz. pac WM5).