Evo:Hočeš reči, da je v ITA dražji od 35?
Ne vem kaj potem delajo iz vsega mleka od ovac, ki še hvalabogu niso redke na Pagu. Verjetno ga zlivajo v morje...Btw, 90posto "paskega" sira na Pagu je iz Italije ali pa Latvije
Večinoma (nekaj za osebno uporabo), kot mi je en reku, izvažajo - kamorkoli jim uspe...Ne vem kaj potem delajo iz vsega mleka od ovac, ki še hvalabogu niso redke na Pagu. Verjetno ga zlivajo v morje...
Btw za predstavo, iz ovčjega mleka se pridela neprimerno več sira kot iz kravjega.
Koliko mleka pa pridela ena ovca?Ne vem kaj potem delajo iz vsega mleka od ovac, ki še hvalabogu niso redke na Pagu. Verjetno ga zlivajo v morje...
Btw za predstavo, iz ovčjega mleka se pridela neprimerno več sira kot iz kravjega.
Manj kot krava in več kot mačka.Koliko mleka pa pridela ena ovca?
Kolk pa je kila letos? 50€?No samo to ne pomeni da je sir ki ga kupiš na Pagu dejansko iz Latvije. Je pa res da se z lahkoto dodaja kravje mleko, in tak sir je nam celincem celo boljši, ker 100% ovčji je precej "težek" sir za jest.