HP625 IDT HD audio codec

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zanima me,če ima kdo originalni CD z gonilniki za ta prenosnik.

Na njem je bil windows 7 in ko se je preko windows update posodobil je naložil IDT HD audio codec.
Sedaj je nastala težava,da preko vtiča za slušalke zvok deluje iz zvočnikov pa ne.
Sem prebrskal cel internet in nisem našel nič kar bi mi pomagalo.
Originalnega CD lastnica tega HP-ja nima ampak preden se je posodobil preko Windows update je zvok deloval in to pomeni,da so gonilniki na originalnem Cd-ju pravi in delujejo.
Obnovitvene točke ne morem uporabit,ker je imela izklopljeno kot tudi ne morem naredit restore,ker je nekdo vse pobrisal iz diska.
Sem probal tudi naložit XP-je vendar zopet ponudi na HP strani IDT gonilnik ki zopet da zvok samo preko slušalk.
Sem imel celega razmontiranega in zvočniki preverjeno delujejo.(sem jih priklopil na drugi prenosnik in delajo)

Hvala vsem za pomoč.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam na CD-ju žal samo Linux. V navodilih pa piše, da je driverje za Winse možno naložit iz HP-jeve strani. Tam je driver s datumom 3.12.2010 - je ta tudi preveč nov?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja.
Na strani sta dva gonilnika z različnimi datumi in niti z enim ni zvoka na zvočnikih.
Včasih je bil to Sigmatelov gonilnik potem pa ga je IDT kupil in sedaj so same težave.
Našel sem za paviliona vendar ne ustrezajo kot tudi ne predelani,ki so na voljo za dell računalnike.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam gonilnik 1.2.2010 verzija 6.10.6269.0 in mi Windows Update ne ponudi novejše, tudi Driver Genius ne najde novejših.

Poglej med playback devices če ni speakers izklopljen. Jaz imam Speakers/HP kot default device in Headphones (RTC) kot Default communication device.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kaj imaš naložen Windows7?
Sem ji naložil XP in če grem gledat pod audio je tam samo IDT device in ni windows default device tako kot na drugih prenosnikih.
Preklikal sem vse mogoče pa nikakor nočejo zvočniki delat.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Problem je v tem da ne zna delat na 7-ki.
Je že v letih in skoraj 6 let ni uporabljala računalnika in ji je XP še nekako najbolj domač,da se zopet nauči delat z računalnikom.
Sem ji nabavil zunanje zvočnike,tako da bo sedaj imela zvok.
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če nastaviš v Windows 7 classic temo ne bo nobene take razlike, da oseba nebi znala delat. Obstajajo pa celo teme, ki popolnoma izgledajo kot Windows XP.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Windows update je izklopljen in zopet je prišlo do izgube zvoka iz zvočnikov,slušalke pa delujejo normalno.
Pa to ni več res,še malo pa bom tega HP-ja vrgel skoz okno.
Bil na servisu in so mi rekli,da je za to kriv gonilnik (ne ga lomit,to sem odkril že brez njih)in da trenutno ni na voljo novega gonilnika za ta model prenosnika in da ta napaka ni pod garancijo in ne bodo zamenjali prenosnika.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem hotel probat,pa mi ne pusti naložit,kljub temu,da sem malo spreminjal .ini.
Kaj morda veš kako se reče temi,ki izgleda kot XP za Win7?
Mislim,da ji bom res naložil win7,če bo imela željo.
Sedaj ima zvočnike priklopljene na prenosnik,vendar mi ta napaka ne da mira in bi ji rad prišel do konca.