Hotel višjega ranga na Primorskem?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Mislim, da zvezdice kažejo pravo stanje, ker če ne, ne bi bilo toliko dobrih/dragih mašin parkiranih ob cesti in v garažah v Portorožu. So pa v veliki večini tujci.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kolikor sem hodil po hotelih po Evropi, moram reči, da je pri nas kar realno stanje glede na deklarirane zvezdice in kaj za to dobiš.
Na Hrvaškem recimo je Hotel s 4-imi zvezdicami vsaj pol ranga nižje v primerjavi z SLO.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Kolikor sem hodil po hotelih po Evropi, moram reči, da je pri nas kar realno stanje glede na deklarirane zvezdice in kaj za to dobiš.
Na Hrvaškem recimo je Hotel s 4-imi zvezdicami vsaj pol ranga nižje v primerjavi z SLO.
Hrvaška ni evropa. Poglej si recimo nemčijo, VB, tuid francijo, večje verige. Kak Marriott, recimo, boljši od 99% SLO hotelov, pa 4 zvezdice. Sol Melie isto, ipd. 5* v SLO? Ne me (večinoma) hecat ... $? Enako.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
kolkrat greš pa ti na svoje stroške v take hotele?
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Pogosteje, kot si misliš ...
Tudi slovenske 5* ...

In kaj ima tvoje vprašanje zveze s tem aliso SLO hoteli res vredni toliko zvezdic, kolikor si jih poripišejo? Pravak sem v FRA v 4* hotelu, pa se pred njim Bernardin samo skrije ...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pri hotelih, bi mogli uvest neke mednarodne zvezdice. ne pa da je nekje 5*, nekje pa ima hotel z istim standardom 2*.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
aha, torej enkrat.
sicer ima moje vprašanje približno en tolko veze s tem kar notanca zanima, kot tvoje primerjanje francoskih 4* ali 5* z našimi. notranca zanimajo hoteli višjega ranga v sloveniji, ne pa tvoje mnenje, kako so to proti francoskim ali x v bistvu 3*. znotraj naših meja med hoteli iste kategorije prav v nebo vpijočih razlik ni in 5* bo višjega ranga kot 4*, 4* pa višjega kot 3*. kako majo to urejeno v franciji, emiratih ali kje drugje je povsem brezpredmetno.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
pri zvezdicah gre za okvirne normative, ki se povečini razlikujejo od države do države - pač odvisno od pričakovanja gostov in tudi od življenjskega standarda. zato maš pri nekaterih turističnih aranžmajih opombo, da gre za lokalno kategorijo. kak beograjski 4* je tako povečini na nivoju našega 3*, podobno je s hoteli v kaki romuniji ali egiptu. sicer je men osebno dosti vseen za to, ker v hotel ne grem stanovat ampak praviloma le prespat, večino krame in uslug k nudijo 4 in 5* proti 2 in 3* tko niti ne porajtam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
aha, torej enkrat.
sicer ima moje vprašanje približno en tolko veze s tem kar notanca zanima, kot tvoje primerjanje francoskih 4* ali 5* z našimi. notranca zanimajo hoteli višjega ranga v sloveniji, ne pa tvoje mnenje, kako so to proti francoskim ali x v bistvu 3*. znotraj naših meja med hoteli iste kategorije prav v nebo vpijočih razlik ni in 5* bo višjega ranga kot 4*, 4* pa višjega kot 3*. kako majo to urejeno v franciji, emiratih ali kje drugje je povsem brezpredmetno.
Precej več kot enkrat, pa to sploh nima veze. V bistvu itak nima veze, kdo plača hotel. Si v njem in lahko ga primerjaš z drugimi ...
Človek je spraševal po hotelu v katerega bi dal TUJCE, torej je opozorilo, da slo * niso enake nekaterim (pa naj bo navzdol ali navzgor) tujim * povsem na mestu.
Pelji nekoga, ki je vajen po zahodni evropi spat v 3* v turčijo in ga daj v 3*, pa ga vprašaj, če mu je vseeno in ga potolaži s tem, da turški 3* je boljše od turškega 2* ...
bonk.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
a kje piše, s kje so tujci? kar se tiče tolažbe: a ti si tut glede cest in avtov tko brihten? normalen človek pač od iranskih ali romunskih cest ne pričakuje kakovosti nemških, podobno od logana ne pričakuješ kvalitete in udobnosti kakšnega zahodnega avta tega ranga. na svetu pač prihaja do razlik, ker vsi ljudje in razmere v kerih živimo povsod tudi slučajno niso enake. tega ponavad ne zastopjo sam kakšne presrane in razvajene riti, k mislijo da se svet vrti samo okrog njih in za njih.

da bo bolj jasno: za slo razmere si hoteli, ki si jih tko vehementno spljuval kot da bi bi se pisal Hilton, zvezdice zaslužjo. standardi po kterih jih dobijo pa so pač nižji kot na zahodu, ampak če nis opazil, tudi druge stvari pri nas za zahodom zaostajajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Ne, ne piše s kje so tujci. Je vseeno s kje so - samo opozoril sem na možnost, da zvezdice razumejo drugače kot mi.Pa kaj je s tabo, si lastnik teh hotelov al kaj te tolko boli če napišem, da si pač po standardih * nekaterih zahodnih držav teh zvezdic ne zaslužijo. To JE resnica, pa če se na glavo postaviš.
In v primerjavi z recimo Livado si en Bernardin pač ne zasluži 5*. Pa je primerjava znotraj Slovenije ...