Običajna dimenzija pri avtu je 215/55 R16 97H. Homologirana je sicer 95H ampak taka sploh ne obstaja kot vem.
Imam podatek da bi lahko homologiral 225/45R17 94W na platišče 7x17 ET 54.
Ker se dobi nekaj rabljenih predivdevam da originalnih ( ali enak ponaredek) platišč me zanima kako bi jaz prišel do papirja teh platišč da bi jih lahko homologiral.
LPP mi je odgovoril sledeče:
Potrdilo uvoznika sicer stane eno gumo oziroma rabljeno feltno.
Včasih ste nekaj mutili z nekimi printi s strani proizvajalca platišč. Ampak če ne bom imel enakih platišč kot bodo na tistih printih, potem? Ali je dovolj da se samo dimenzije ujemajo (proizvajalec pa ni potrebno)
Sport oprema enakega avta je imela serijsko te 17 colske feltne in pnevmatike. To je napisano med tehničnimi podatki vozila. Najbrž se je dalo 17" feltne naročiti kot dodatno opremo.
Imam podatek da bi lahko homologiral 225/45R17 94W na platišče 7x17 ET 54.
Ker se dobi nekaj rabljenih predivdevam da originalnih ( ali enak ponaredek) platišč me zanima kako bi jaz prišel do papirja teh platišč da bi jih lahko homologiral.
LPP mi je odgovoril sledeče:
Citat:
Če pa potrdila tehnične službe zastopnika proizvajalca vašega vozila ne morete pridobiti, vam preostane še možnost nakupa homologiranih (aluminijastih) platišč z v certifikatu vpisanimi želenimi dimenzijami pnevmatik za vaše vozilo. V tem primeru gre za predelavo vozila in mora biti vozilo za pregled opremljeno z novimi platišči in pnevmatikami, cena tega postopka pa znaša 31 €,
Za pregled vgradnje alu platišč potrebujete sledečo dokumentacijo:
- Homologacijski certifikat alu platišč – dobite ga pri zastopniku oz. prodajalcu Alu platišč.
- Obstoječe Potrdilo o skladnosti vašega vozila oz. motorja
- Dokazilo o lastništvu (prometno dovoljenje)
- Pooblastilo lastnika vozila, če niste lastnik
- Izpolnjeno vlogo: http://www.lpp.si/sites/defaul...gp-3-04_2_2.pdf
Potrdilo uvoznika sicer stane eno gumo oziroma rabljeno feltno.
Včasih ste nekaj mutili z nekimi printi s strani proizvajalca platišč. Ampak če ne bom imel enakih platišč kot bodo na tistih printih, potem? Ali je dovolj da se samo dimenzije ujemajo (proizvajalec pa ni potrebno)
Sport oprema enakega avta je imela serijsko te 17 colske feltne in pnevmatike. To je napisano med tehničnimi podatki vozila. Najbrž se je dalo 17" feltne naročiti kot dodatno opremo.