On je material za NHL bil enih pet do deset let nazaj. Imel je dokaj lepo priloznost pri Brynasu [z umlautom], pa je raje popokal kufre in prisel nazaj domov, ceprav bi bila to izjemna odskocna deska za v kaksno bogatejso ligo, cetudi to ne bi bila ravno NHL (ze DEL bi bila sekira v med). Ni vsak za vse, jaz sem tudi v zivljenju zapravil marsikatero dobro priloznost, za katero bi (v retrospektivi) bilo boljse, da bi jo zagrabil z obema rokama, in za kar mi je danes neizmerno zal, ampak post festum je zelo lahko biti pameten ... Takrat ni mogel vedeti, da bo zdaj reseval eno ekipo penzionisticnih levakov, upam le, da je toliko pameten, da bo zdaj nagrabil in nasparal dovolj denarja za preostanek zivljenja, ker ce bo ostal zejen, se zna zgoditi, da bo cez kaksnih deset let ze fehtal na cesti. Medvescak, tak kot je danes, nima prihodnosti, ker je enako sinteticna ekipa, kot Olimpija iz zadnjega "zlatega" obdobja - ko bo zmanjkalo denarcev, se bo klub razletel v soncni prah. Naj Kristan naredi cimvec iz svojih sposobnosti v teh nekaj letih, dokler se lahko igra, NHL bo pa na zalost lahko gledal samo na TV.
Glede Jesenic pa: kaze, da ne bo nic od koncnice. To najbrz pomeni predcasen odstrel Heikkija, ceprav moram reci, da se mi je od vseh tujih trenerjev, ki so prisli za Matjazem, se najbolj prikupil. Ce so pametni, ga bodo pustili se eno leto, s tem da lahko sam izbira tujce, ne da mu jih pol odide ze sredi sezone. Ce ima ze Olimpija potrpljenje s Hannujem ...