Čakajo še zadnje medicinske sestre, da se jim izteče odpovedni rok...A mogoče kdo ve, kdaj naj bi odprli poslovalnico Hofer na Zlatem polju, zraven ledene dvorane?
Ker izgleda, da je vse "fertik"?
Hvala za dodano vrednost v tem postu ...
Zakaj se rece "Zlato polje"?
Po pšenici, bi rekla... Čeprav sigurna pa nisem, lahko da sem cisto fouš.
Kolikor jaz vem, je bila tu včasih zelo rodovitna zemlja, ko so bile še njive. Zato tudi tako ime.Zakaj se rece "Zlato polje"?
Drži. V sedemdesetih so bila tam polja, pretežno žitna. Tudi v delu, kjer je sedaj FOV, dijaški dom, srednja tehnična šola in Gimnazija Franceta Prešerna. Skratka, bila je to Vojvodina v malem.Kolikor jaz vem, je bila tu včasih zelo rodovitna zemlja, ko so bile še njive. Zato tudi tako ime.
ne reče se Zlato polje, ker je Dolnov tako sosesko poimenoval, ampak je Dolnov poimenoval sosesko po Zlatem polju.
A to če prav vidim 3 sobno stanovanje 120 m² samo z eno školjko? Butli tako arhitekti kot kupci...
vglavnem, ni ime zaradi riža Zlato polje.
dobr, ta je pa še bolj glupa...
Ja, Hazi, Kranj ima v svoji okolici idealna ravninska rodovitna polja. ki smo jih pozidali s štacunami - najprej na primskovem, potem Čirčah in zdaj še na Zlatem polju. Ostane še Sorško polje za supernovo ali dve, potem pa je to to počas...