Hofer medion 65”

tomi

Guru
1. sep 2007
18.689
9.904
113
40
MB
to kaj se kaže na sejmih nima neke realne povezave z masovno prodajo.

Samsung se je zaklal s QLED tehnologijo, ki je predraga za to kar ponuja. Tudi številke pričajo o tem, divizija ki ima prek tvje in ostalo belo tehniko je imela v 2017 30 % padec prodaje. predstavlja pa ta divizija manj kot 5 % prihodkov za Samsung, tak da jih verjetno ne boli kaj preveč :)

lani je bil delež OLED tvjev v premium segmentu 50 %, letos bo bližje 80 %

2-3 leta nazaj je bila izdelava oled panelov bistveno dražja in takrat so oni rekli da tehnologija ni pripravljena za trg, to je uradna razlaga.

neuradna pa da so se po skupnem štartu z LGjem skregali in zdaj ne morejo do oled tehnologije, oz bi bila licenčnina za njih verjetno precej dražja kot je za ostale :evil:

Prihodnost zna bit microLED, kjer Samsung že dela na tem, ima tehnologija nekaj prednosti pred OLED, je pa trenutno še precej draga ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.689
9.904
113
40
MB
Sem našel. 2019 naj bi začeli z testno prosizvodnjo QD OLED-a. Ampak to pomeni na policah mogoče leta2020.

Ampak glede na videno, se bi jaz OLEDa izogibal v velikem loku. Da bi moral še zaradi TV-ja razmišljat, kdaj ga naj vgasnem, pa da mi ponoči sam prižiga itd.. ne hvala. Kljub briljantni sliki.

pa saj oled ni nekaj novega, maš na telefonih že oled zaslone, jao :gorjaca:

zakaj bi se tv sam prižigal?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.973
6.146
113
Seveda imam ... sem imel že dolgo nazaj oled na Notu 1, na Notu 2 in S7. Eden je imel burn in, samo ne vem kateri Note. S7 še ga nima. In če potegnem vzporednico, nekako nočem menjat tv-ja vsake 2 leti.

Sicer pa vsak svojga konja hvali. Jaz sem izredno zadovoljen z qledom.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.689
9.904
113
40
MB
jaz bi rad tebe videl, ko ste prvič elektriko dobili, te je blo isto strah? :)

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.931
59
63
to kaj se kaže na sejmih nima neke realne povezave z masovno prodajo.

Samsung se je zaklal s QLED tehnologijo, ki je predraga za to kar ponuja. Tudi številke pričajo o tem, divizija ki ima prek tvje in ostalo belo tehniko je imela v 2017 30 % padec prodaje. predstavlja pa ta divizija manj kot 5 % prihodkov za Samsung, tak da jih verjetno ne boli kaj preveč :)

lani je bil delež OLED tvjev v premium segmentu 50 %, letos bo bližje 80 %

2-3 leta nazaj je bila izdelava oled panelov bistveno dražja in takrat so oni rekli da tehnologija ni pripravljena za trg, to je uradna razlaga.

neuradna pa da so se po skupnem štartu z LGjem skregali in zdaj ne morejo do oled tehnologije, oz bi bila licenčnina za njih verjetno precej dražja kot je za ostale :evil:

Prihodnost zna bit microLED, kjer Samsung že dela na tem, ima tehnologija nekaj prednosti pred OLED, je pa trenutno še precej draga ...
LG in Samsung nista nikdar skupaj razvijala OLED tehnologije. Samsung je neuspešno razvijal RGB OLEDe, LG pa uspešno WOLEDe. QLED oznaka je prevara, in je še vedno samo navadni LCD z Quantum Dot premazom. S proizvodnjo QLEDov Samsung zagotovo ne bo prenehal, dokler ne razvije nekaj novega. Podobno tehnologijo, kot je Samsungov QLED ponujata tudi LG, ki to imenuje Nano Cell in Sony Triluminos. Za drugo leto Samsung najavlja pilotno proizvodnjo QD OLEDov. MicroLED je primeren samo za večje diagonale preko 120". Razvoj gre predvsem v smer modrih OLEDov.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.931
59
63
LG LED TV 55SK8500PLA - isto približno 1k€, je akcija za podaljšanje iz 2let na 5let garancije (sicer ne vem če pri vseh prodajalcih
SONY LED TV KD-55XF9005 - mal dražji tam 1,2k€, rečmo android, čeprav mi to ni neka plus točka, ker mam raje pol še zraven kak box če bo treba

Ali pa se še mal stegnit do OLED
LG OLED55B8PLA - kolk sem gledu ma sicer slabši proc kot rečmo C8 ampak panel naj bi imeli pa vsi enka do serije k je 15k€. Cena pa tam 1,4k€
PHILIPS OLED 55POS9002 - ta pa je tam 1,3k€
PHILIPS OLED 55POS9002 ima vgrajen še predlanski LGejev panel, model 803 pa ima letošnjega, poleg tega je android precej bugast in počasen v primerjavi z LGejevim WebOsom. Pomembna je tudi HDR podpora, ki je pri Philipsu precej skromna. LG poleg osnovnih HDRov podpira še Dolby Vision in Advanced HDR...

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Saj, če bi lahko bi recimo vzel model brez smart funkcij ampak ti so ponavadi v cenejših variantah, ki tudi drugih uporabnih funkcij potem nimajo.
Sam tako neki sistem niti ne bom rabil neglede na to kateri televizor bi vzel. Za tv imam box. Edino ne vem kako kaj delajo wifi, bluetooth, dlna, itd povezave.
Danes sem bil malo v centru kjer so imeli ta Philips tv in je načeloma lepo deloval. Tudi slika je bila ok kakorkoli je že bil nastavljen. Mi je pa tam prodajalec rekel, da če že moram izbirati med LG in Philips, da raje Philips (pa ga je skritiziral), ker da kar so prodali LG so bili sami problemi. Tako, da je zgleda v TV segmentu potrebno imeti malo sreče, da trofiš pravo stvar. :)

PHILIPS OLED 55POS9002 ima vgrajen še predlanski LGejev panel, model 803 pa ima letošnjega, poleg tega je android precej bugast in počasen v primerjavi z LGejevim WebOsom. Pomembna je tudi HDR podpora, ki je pri Philipsu precej skromna. LG poleg osnovnih HDRov podpira še Dolby Vision in Advanced HDR...

Tukaj je sedaj vprašanje ali vse skupaj pretehta, da je recimo LG oled 400€+ dražji, kot pa ta Philips, ki bi ga dobil za 1080€. Kolikor sem prebral recenzij so vsi poudarjali odlično sliko od dobrih lastnosti. In počasnejši vmesnik od slabih in manjko funkcij, ki si jih napisal. Kot pravim ali to pretehta razliko v ceni?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.931
59
63
Saj, če bi lahko bi recimo vzel model brez smart funkcij ampak ti so ponavadi v cenejših variantah, ki tudi drugih uporabnih funkcij potem nimajo.
Sam tako neki sistem niti ne bom rabil neglede na to kateri televizor bi vzel. Za tv imam box. Edino ne vem kako kaj delajo wifi, bluetooth, dlna, itd povezave.
Danes sem bil malo v centru kjer so imeli ta Philips tv in je načeloma lepo deloval. Tudi slika je bila ok kakorkoli je že bil nastavljen. Mi je pa tam prodajalec rekel, da če že moram izbirati med LG in Philips, da raje Philips (pa ga je skritiziral), ker da kar so prodali LG so bili sami problemi. Tako, da je zgleda v TV segmentu potrebno imeti malo sreče, da trofiš pravo stvar. :)
Tukaj je sedaj vprašanje ali vse skupaj pretehta, da je recimo LG oled 400€+ dražji, kot pa ta Philips, ki bi ga dobil za 1080€. Kolikor sem prebral recenzij so vsi poudarjali odlično sliko od dobrih lastnosti. In počasnejši vmesnik od slabih in manjko funkcij, ki si jih napisal. Kot pravim ali to pretehta razliko v ceni?
Vsi Philips 803 testi, ki sem jih prebral do sedaj omenjajo, da jim je TV že med samim testiranjem vsaj enkrat, pa tudi večkrat zablokiral, poleg tega omenjajo na 803 še kičasto sliko. Med LGejevimi testi pa so bile same pohvale brezhibnega delovanja.
OLED803 has the same processor for Android as POS9002 / OLED873 (MediaTek MT5891) so operation still feels slow and clunky. Especially HDR video seems to force the TV to its knees in menus. On multiple occasions, we experienced a problem with audio delay introduced after navigating the menus or after activating HDR. The audio delay started drifting more and more until you either restarted the TV or changed the input. At the same time, we observed noise on the optical audio output and one time the TV force-reset itself before we could do anything about it.
Since Philips OLED803 is based on the same OLED panel as all other OLED TVs on the markets, it is hard to really stand out in terms of picture quality. Philips is equipping its models with a video processor that is largely geared towards achieving the opposite goal of what the industry usually refers to as “creator’s intent”, meaning how the filmmaker wants his/her movie to look. Philips has definitely diverged from the reference picture standard with the second generation P5 video processor so buyers will likely fall in one of two categories; either you love everything about the hard-pumped and artificial-looking pictures or you find yourself scared and in a position where you have to explain to your kids why the people on TV look so strange.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.689
9.904
113
40
MB
to maš iz lg bloga?

zakaj pa je pol tv zmagovalec vzporednih slepih testov? :)

sicer pa glihkar prihaja oreo na android tvje, ki bo bistveno pohitril zadeve

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če gledate za TV-ji, poglejte malo še v Maks-Pro trgovino....ima malce cenejše od drugih. Sam sem kupil pri njemu že 2 LCD-ja...eden za brata, ki ga je že prodal, drugega zame in sedaj je že 10 leto in kar noče crknit. :evil: Samo za info...takrat sem dal za tole "nočecrknit" LCD 940€, medtem, ko je bila ista v HarveyNormanu 1700€. Sem bil zadovoljen na kubik, da se nisem najebal :cheer:

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Ja sem gledal Maks-pro in ima ponavadi najnižje cene ja.

bpfc sem bral drugače ta review tudi ja. Ta je edini, kar sem jih sam prebral, da je bolj "pošinfal" ta tv ja. Ampak glede slike je tudi napisal, da ko jo je nastavil je bilo pa potek ok. To je tale review?

https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1539059646

Je res, da je v vsak reviewu omenjejo, da je sistem počasnejši. To vzamem v zakup, ker ga niti ne bom rabil veliko.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.931
59
63
to maš iz lg bloga?
zakaj pa je pol tv zmagovalec vzporednih slepih testov? :)
sicer pa glihkar prihaja oreo na android tvje, ki bo bistveno pohitril zadeve
https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1539059646
https://www.avforums.com/review/philips-65oled803-4k-oled-hdr-tv-review.14573
Pa normalno,da je Philips zmagovalec, ker je tudi promotor teh testov. Lahko ti povem, da bo tudi na tem testu Philips zmagovalec:
https://www.avforums.com/news/promo...nd-win-a-philips-65-oled-803-worth-3000.15483