Hlajenje delavnice

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kaj pa nabava najcenejše klime?

Jaz sem za klimatizirat sobo (14kv.metrov) porabil kak € manj kot 200€. V Trstu (UniEuro), trgovina s tehniko sem kupil skoraj najcenejšo klimo... sicer model ON/OFF, comfee za 169€.. se spomnem da je pisalo da je za do 22kvadratov, razred A/A, točne moči se ne spomnem več, hladi in greje pa kar dobro. (tudi pri minusu zunaj, je še kar grela)

Zunanjo enoto sem montiral samo preko stene, tako da sem potreboval slab meter cevi. Znanec, mi jezagotovil da je za tako dolžino cevi v klimi dovolj plina in je ne bo potrebno dodatno polnit. Tako sem jo z njegovo pomočjo obesil, na ceveh naredil "spoje", priklopil povezal elektriko in hladi
smile-1.gif

Sedaj že tretje leto ... sicer je ne uporabljam redno, sedaj v vročini dela mogoče 1h na dan, pozimi pa tudi tu pa tam po pol ure ... malo je bolj glasna od "ta boljših", sem pa tudi to uredil z montažo dodatnih gumic okoli zaščitne mreže ...

Za resnejšo uporabo, bi kupil kaj boljšega ...za občasno pa mi povsem zadostuje.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kaj pa če ni naštimal eno tako prezračevanje, da se vklopi enkrat ponoči ko spiš. recimo 2-3 zjutraj bi potem imel fajn prezračeno že ko vsatneš.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Torej 'projekt' je fizično zaključen in sicer v obliki nekakšnega kompromisa med planom "A" in "B".
Koliko bo zadeva učinkovita bom pa ugotovil šele ko bo nekaj vročih dni.

LP

I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej imaš zračenje organizirano iz (klimatizirane) kuhinje v delavnico, ter povratek skozi okno utility-ja nazaj.
To bi moralo biti v redu, samo prerezi odprtin bi morali biti dovolj veliki - in primeren ventilator. Pa še kakšen filter za prah vmes, seveda.
smirk-1.gif
(Pravzaprav obvezno!)
Hočem povedati, da fi luknje 110 mm, ki je bil omenjen nekje zgoraj, niti približno ne zadošča.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Pravzaprav je nekoliko drugače - iz kuhinje v utility (kjer tako ali tako ni vrat), nato pa gre zrak v delavnico, iz nje pa ven.
Trenutno je pretoka zraka očitno dovolj, kako bo pa takrat, ko bodo razlike v temperaturah večje bom pa videl.
Ja in dejstvo, da v hišne prostore zaradi tega mora priti zrak od zunaj, me ne skrbi, nekje zgoraj sem že opisal situacijo.

LP

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Plan C ni najboljša opcija, ker boš za izdelavo ledu porabil veliko več energije(€€€), kot če bi nabavil klimo...