Hladilnik Liebherr CPESF 3413

22. jul 2007
13.600
1.774
113
124
Tisto z nulta cono in podaljšanim rokom živil je malo za lase privlečeno, ker danes vso zelenjavo in sadje tako kemično obdelajo da ti zdrži v hladilniku z nulti ali brez par mesecev, za jogurte pa je itak brezveze zapravljat besed, ker so vsi našopani z različnimi aditivi.
Tako da je nulti cona marketinški trik, kateri samo podraži hladilnik
wink-1.gif
 

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
ker danes vso zelenjavo in sadje tako kemično obdelajo da ti zdrži v hladilniku z nulti ali brez par mesecev,

mogoče nekateri uporabljajo/mo zelenjavo in sadje tudi iz domačega vrta...

in ta nulta cona ni za lase privlečena marketinška fora! je pa res, da ni v vseh hladilnikih/firmah isto
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Tisto z nulta cono in podaljšanim rokom živil je malo za lase privlečeno, ker danes vso zelenjavo in sadje tako kemično obdelajo da ti zdrži v hladilniku z nulti ali brez par mesecev,
Seveda.
hysterical-1.gif

Se vidi, da ti drugi kupujejo in kuhajo.

Po mojih izkušnjah trgovinska zelenjava in sadje v povprečju še prej "crkne" kot domače nabrano. Da solate ne omenjam. Zato je nulta cona pravi blagoslov, zame še posebej za kako meso, ki ga je treba že tako shranjevati pri nižjih temperaturah kot pa so običajne v hladilnikih.
 
22. jul 2007
13.600
1.774
113
124
Ja itak, če že imam kaj da bi rad da mi dolgo zdrži potem vržem v zmrzovalnik in ne da se mi paca po hladilniku.Sadje in zelenjavo pa sproti nabavljamo in ni potrebe po skladiščenju v hladilniku
grims-1.gif
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
bravo, sadje in zelenjavo ti našpricajo dan ali dva prej, preden pride na police, da lepo dozori na kviki...,da ima WWY potem kaj za jest. bravo, še enkrat
smile-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Za gorenje lahko potrdil da mu temperatura v notranjosti niha za več kot 3C. Poleg tega imam občutek da sploh ne vem kje ta hudič beleži nastavljeno T. Spodaj pri zadnji steni je najbolj verjetna, vse povsod drugje je višja.
Leto dni že ni več v garanciji, upam da še nekaj časa zdrži. Baje pogosto zadnja stena odstopi, vrži v smeti.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za gorenje lahko potrdil da mu temperatura v notranjosti niha za več kot 3C.

To ti bo pri vsakem hladilniku, večji je (višji) in več se ga uporablja (vnaša topel zrak) več bo razslojevanja zraka v notranjosti. Če te že zanima konkretno, liebherr top ranga BREZ uporabe ventilatorja v 1m višine bo temperatura pri redni uporabi (odpiranje vratc parkrat dnevno) tudi 5C višja zgoraj kot spodaj. Senzor je recimo v spodnji 1/3, tako da za spodnjo polico in vmesno temperatura še drži, čisto na vrhnji polici dobiš pa precej toplejši zrak. To piše tudi v navodilih za vsak hladilnik, zato pa je predal za zelenjava spodaj na vrhu pa imaš polico za jajca (in na vrhu se potem priporča dat tudi razne sire ipd. živila ki ne potrebujejo nizke temperature).

Z uporabo ventilatorja je temperatura res konstatna, ampak poveča se poraba elektrike, izgubiš funkcijo nulte cone in pa hrana se obučutno bolj suši. Pri nas recimo ventilatorja ne uporabljamo oz. se uproabi ko se 1x mesečno napolni hladilnik do vrha ker je z ventilatorjem ohlajanje hitrejše in bolj enekomerno.

Glede Liebherr-ja pri nas se obnese dobro, prej je pa 25 star gorenje ravno tako delal! Seveda je razlika, ampak kot rečeno bolj kot sama znamka je pomemben rang. Mene recimo pri liebherju fascinira anti frost zamrzovalnega dela, dejansko kljub konstantni uporabi zamrzovalnika (hrana ven-not skoraj vsak dan) ni niti pikice ledu nikjer, ni več nobenega letnega oddtajanja in pucanja. Kot zanimivost, je občutno glasnejši od starega gorenja pa še čudne glasove spušča (pač stari hladilniki brnijo, slišiš zagon kompersorja ipd. pri tem samo vsake toliko dobi glasne kruleče glasove ki spominjajo na želodec od hudi lakoti ali pa diareji).
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Glasnejši, je, ker niste prebrali navodil, kjer piše, da če ste ga tranportirali ležeče, da ga je potrebno za ca 12 ur pred zagonom pustiti v pokončnem položaju. Torej to vam je za narediti, pa bo nehal kruliti ......
smile-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Z uporabo ventilatorja je temperatura res konstatna, ampak poveča se poraba elektrike, izgubiš funkcijo nulte cone in pa hrana se obučutno bolj suši.
Tale je precej bosa. Sam ventilator porabi komaj kaj dodatnega toka, pa že na splošno je poraba modernih A+ hladilnikov zelo majhna.
Kako pa z njim izgubiš funkcijo nulte cone, pa najbrž samo ti veš. Pri mojem liebherrju je ločena tako s predelno notranjo izolirano polico kot še dodatno s predali, ki skoraj popolnoma zaprejo nulto cono. Ventilator je pa čisto na vrhu. Vseskupaj pa kljub dodatnemo nofrostu tako tiho, kot najbrž še noben Gorenje doslej ni izumil, pa ni najdražji hladilnik na trgu, daleč od tega.

Glede cene, normalna cena pri nam ni bila kaj dosti drugačna od tistih v Avstriji in Nemčiji. Sploh ko dodaš zraven še dostavo.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Sam imam od leta 2002 Liebherja in lahko rečem le, razred zase, ima nulto cono, jogurti so po 3 mesecih čez rok nepokvarjeni ..., zelenjava v vlažilnem delu po 14 dneh, kot sveža. .
..
Pred kratkim me žena kregala naj enkrat že pojem tiste jogurte v hladilniku, ker so še od januarja . Pojedel. Vsi so bili kot novi..ehm.. pa hladilnik je Gorenje. Nima nulto cono in superduperextrastrong funkcije
zmaga.gif
 
22. jul 2007
13.600
1.774
113
124
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Sam imam od leta 2002 Liebherja in lahko rečem le, razred zase, ima nulto cono, jogurti so po 3 mesecih čez rok nepokvarjeni ..., zelenjava v vlažilnem delu po 14 dneh, kot sveža. .
..
Pred kratkim me žena kregala naj enkrat že pojem tiste jogurte v hladilniku, ker so še od januarja . Pojedel. Vsi so bili kot novi..ehm.. pa hladilnik je Gorenje. Nima nulto cono in superduperextrastrong funkcije
zmaga.gif
No da ne bo spet kdo rekel, da ni to marketinški nateg
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Probaj s piščancem ali solato, ne pa s konzervirano hrano.
Potem poročaj o nategu.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
Kolega je pijan lizal 30 let staro cedevito temno rjave barve pri sobni temperaturi. Še danes hodi. PA da ne bo kdo rekel da je to nateg.