Hladilnik Gorenje - ne izklopi lučke

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Zdravo,

je tu morda kakšen mojster za Gorenjeve hladilnike? Opazil sem, da mi ne ugasne lučke za osvetlitev notranjosti, ko zaprem vrata. Ker se žarnica precej greje, sem jo začasno odstranil. Starejši modeli so imeli jasno vidna mehanska stikala za vklop/izklop te luči z vrati, na mojem pa nikakor ne uspem najti kakšnega stikala. Hladilnik je star dobri 2 leti, nek standardni model (RKI5234W). Ima torej kdo info, na kakšen način je urejen izklop te lučke (senzor, stikalo)? Rad bi pogledal, preden naročim servis
smile-1.gif

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.102
5.644
113
Hehe zdele si me spomnu na un vic.......zakaj gorenjci nimajo hladilnika.....zato ker nikol ne vejo al luč not gori al ne gori
smile-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Hehe, saj res ne moreš vedeti, dokler se ne začne taliti margarina poleg luči...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Navadno imajo magnetne senzorje vsaj moj Liebher, pa še zakasnitev par sekund, preden ugasne .

Se pa že dolgo sprašujem, kje bi dobil LED žarnico za hladilnik ???

Nazadnje urejeno:

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Jaz sem pa fotoaparat dal na snemanje, ga not postavil, zaprl, odprl, pogledal in videl da gori luč. Potem sem pa na stikalo nalepil ''distančnik',' v bistvu je bil samolepilni trak za na rob oken in vrat. A je to
hysterical-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Ne razumem zakaj na forumu sprašuješ takšne stvari, če so vsi Gorenjevi hladilniki v garanciji 5 let. Pokliči servis in bodo rešili...
Za razne malenkosti res ni smiselno klicat serviserja in usklajevat prosti čas. Verjetno ga zanima, kako bo najhitreje rešil.
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
če sprašuje na forumu, sigurno ne bo sam rešil..

verjetno je tudi porabil že več časa kolikor bi porabil s klicem, odklepanjem in zaklepanjem vrat.

btw
serviserji baje tudi govorijo, vprašaš njih.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Meni pri hladilniku Gorenje tudi ni izklopila lučka in sem klical servis. Zamenjali so vrata, ker se je tesnilo na vratih preveč razširilo. Nekaj časa sem imel na vrata nalepljen"distančnik" potem so mi še vrata začela rjaveti "rostfrei
confused-1.gif
" in sem jih imel dosti in sem uveljavljal garancijo.
Za rjavenje pa sumim da je kriva kislina od kislega zelja ali pa repe, ker je bilo tako, kot, da bi nekaj polil po vratih.