Hitrost prenosa podatkov preko USB

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Pozdravljeni

Imam eno težavo in to je hitrost prenosa podatkov preko USB na nek drug medij recimo. Pred kratkim sem bil v družbi kjer smo si izmenjevali neke datoteke in jaz sem ugotovil, da mi daleč najpočasneje dela USB. Primer: En me je prosil, da mu naložim na ključek filme in sicer na 16 GB USB ključek, ki pa je bil skoraj poln. Z mojim računalnikom sem rabil več kot 20 minut, da mi je posnelo to količino fimov gor, med tem ko jih je njemu snelo veliko veliko hitreje... Tudi brisanje podatkov iz medija mi deluje precej počasneje...

Prenosnik ni nov, ni pa nek prastar... in sicer Acer Aspire 5551. A je to pač normalno in se s takim prenosom sprijaznim ali mi mogoče manjkajo kaki gonilniki...

Hvala in lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pisanje na USB je vedno počasnejše kot branje, velikokrat na poceni ključih tudi 4x počasnejše.

20 min za 16GB je še precej hitro, to je 13,6MB/s, večina poceni ključev ima tam okoli 6-8MB/s.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
S tem da ne pozabit omejitev USB 2.0 ki je praktično tam med 25-30 MB/sec. Torej 16GB podatkov hitreje kot v 10 min ne moreš prenesti.

Če gre kolegu pod to mejo potem je ključek USB 3.0 za kar pa rabiš ustrezno nov računalnik z USB 3.0 priklopom.

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Ja res je... vem da pošasneje snema gor, kot jemlje dol. Ampak so se mi razlike zdele ogromne in posledično sem imel občutek, da mi res nekam prepočasi piše na medij. Potem očitno ni nič narobe s tem
smile-1.gif

Tema je za poznavalce rahlo butasta zato j lahko moderatorji izbrišejo, saj sem izvedel kar sem hotel
smile-1.gif

Hvala in lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Faktor v brzini je lahko tudi več kot x2! Na žalost, gre se za princip delovanja čipovja. Da bit zapišeš moraš "nekaj časa" držat napetost, da si čip to "zapomni", ko pa bereš, pa samo pogledaš stanja.

Je pa tudi možno, da ti bo na isti ključ na različnih računalnikih pisalo različno hitro, ampak ne bi smelo biti take razlike kot pisanje/branje.

Lp