Hitro pokrasti kar je še

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hehe.. še enkrat ZPIZ je imel nadzor na prispevki in ne obratno, SDK je imela samo plačilne instrumente... Sicer sem pa definitivno starejši od tebe. Celo več prakso sem opravljal (srednja šola) v SDK-ju.

če te že zanima....... Zpiz pa še danes nekaterim ne zna odgovorit za časa pred davčno, ki sedaj to ureja zaradi zpizove šalabajzerske nesposobnosti, ali je bilo plačano ali ne....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Res za Haliloviæa, kateri je bil tam delovodja, je v prehodu v penzijo čakalo presenečanje 30 let neplačanih prispevko. Sposobni Zidarček mu je potem plačal 30 let minimalnih prispevkov, čeprav je bila plača večja....

Je blo pa to še toliko nazaj, da je sploh to dobil...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
V bistvu je ob osamosvojitvi 91. leta oblast prevzela inteligenca iz zgornjega sloja ( profesorji, pravniki, direktorji s svojimi računovodji, ...), ki so vse naredili, da je vsak postopek zamegljen. Vse kontrole iz prejšnjega sistema so se likvidirale, nihče iz teh skupin ni za nič odgovoren. Če kdo ni čisto pasal v to kliko, so ga izločili (ala Šuštar, Prijatelj, ... ) , bedake odrezali, kot Pečeta npr. , ta nevarne pa likvidirali. Kot Krambergerja in par direktorjev npr.

Izvirni greh je, da smo dovolili ukinitev notranjih kontrol, kot je bila SDK. Ampak to je bila že na samem začetku politika vladajočih pri nas. Verjetno bi bilo res treba ustavo popregledati ...

To je tvoje prvo sporocilo. Tu pises o prevzemu nadzora s strani inteligence visjih slojev. In sedaj te jaz sprasujem: A so prej knjigovodstvo nadzirale cistilke in mehaniki? Al kdo je to delal, ce so jih kasneje zamenjali ljudje z neko visjo inteligenco? Al si to kar tako malo napisal da se uceno slisi?

Citat:
Gre za nadzor, ki je bil ukinjen in ga ni več že 20 let!

Če imaš QRM v glavi zaradi tistih treh pirov, pojdi raje spat! Sicer si pa premlad in o SDK si slišal samo v pravljicah iz nekega drugega obdobja.

SDK sem omenil kot enega od instrumentov nadzora v tistih časih. Seveda je za današnje čase zastarel, vendar podobni mehanizmi danes manjkajo in dokaži mi, da so bili samo nenamerno "pozabljeni"!

Če si res policaj, potem nisi lojalen in zagovarjaš dvojna merila. Vsak sistem mora imeti lastno kontrolo nad (uspešnim! ) delovanjem. Naše telo ima receptorje za bolečino, tovarna knjigovodstvo, tvoja bajta ograjo okoli imetja, da ti ga cigani ne pokradejo - če je nimaš, si si sam kriv in ti tudi policaji ne bodo pomagali!
Samo naša država je lepo na stežaj odprta, da lahko harajo po njej, kdor koli že ima čas in je v pravi stranki!

Ti greš pa to anarhijo še zagovarjati !

Ne vem o kaksnih treh pirih govoris.
Ni potrebno doziveti SDK, da ves kaj je to bilo. Tudi druge svetovne vojne nisem dozivel pa vem so bili nacisti slabi fantje.
Ne vem kaj ima moja sluzba s tem, da ti pises neumnosti (o tem da je prej na SDK-ju delala neka nizja inteligenca al kako ze).
Ne vem kakšno anarhijo zagovarjam.

Predlagam da se dobis na piru z jadotom in caplom in boste skupaj bentili cez vse in vsakogar, se posebaj pa ze bando, ki unicuje delavski razred. Razredni boj se ni koncan!!!!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Razredni boj se ni koncan!!!!
-še začel se ni ,ker je vse preveč parazitov ,ki jim zamegljen sistem paše , -[censored] ga , sj veš , če si prebutast de bi kej koristnega ustvaru , morš caplnim kradit. Ko ni več kej za vkradit ,vzameš puf de fkradeš še tisto česar sploh ni , pol pa
uf-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
KSZ

4. Poštna uslužbenka iz pošte Griže pri Žalcu, naj bi strankam s sklepanjem lažnih pogodb o vezanih vlogah neuradno pokradla 90.000 evrov.

5. Iz celjskega tožilstva pa so po poročanju POP TV sporočili, da je na tožilstvu že več let prihajalo do nepravilnosti. Pri notranji kontroli dela so ugotovili hujše nepravilnosti in sum, da je storila kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Na svoj račun naj bi namreč nakazovala denar za pisarniški material, ki pa na tožilstvo ni nikoli prispel.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Hja, omenjenim tajkunom se ne bo skrivil las na glavi, dočim tele računovodkinje pa znajo hitro kazensko odgovarjat za svoja dejanja.

Sponim se še nepravilnosti v poslovanju VDC Radovljica (ali Lesce, pozabil), kjer je prav tako harala računovodkinja za velike denarje...

Ali nimajo dovolj nadzora, ali pa ful obvladajo mešanje megle
smile-1.gif

Za 800k, lahko tut mene zaprete za x casa.

ful bo odgovarjala ja brrr, denar spoka v zep, proda bajto in z tem orng kupckom lepo zvizne v avstralijo,
eno leto kamot chilla in se uci jezika, pol pa si lepo nek biznis odpre; racunovodstvo, kakopak.

Jaz da cuknem 800k, pa da me dobijo, me nebi blo sram, kdo pa nebi popakal tolko denarja? To je cisto naravno dejanje. Bol bi me blo sram da bi me v neki fabriki dobli, ko si liter acetona vun nesem, za 800k bi mi pa marsikdo cestital.

Kraja take vsote nima s sramoto nic skupnega, to niti ni nic osebnega ce direktorju plunes tolko dnarja, to je cisto ''biznis''.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Demz ima tukaj prav, od kar so ukinili SDK, so uveljavili ( Drnovšek 98 ) DDV, niso povečali število zaposlenih v primerjavi s število zavezancev in tako se ne more nadzirati kot se more! Ljudje sicer so samo ne na pravih mestih, to je tako kot pri vas policajih ali vojakih, namesto da bi bilo vsaj 3/4 zaposlenih po terenu jih je 1/2 na stolčkih!

Kaj se ne da? Zakaj pa vsak s.p. ki ne plača, ne more več koristiti zdravniških uslug?

Potem imaš pa ljudi, zaposlene v državnih firmah in nimajo plačane prispevke. K zdravniku pa lahko gredo.
Kako je to možno? Aja zmenili so se med seboj, da trenutno pač ni za prispevke. Ja fino. Ropajmo delavca in to tako, da še opazil ne bo, dokler ne pride do penzije. Oziroma ne pride do nje.

Saj se vse nakazuje z ustreznimi sklici, ne rabimo v vsakem kraju SDK, kjer bodo to neke babe na roke gledale kartončke, samo računalniški sistem. Katerih smo že nekaj plačali.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.112
6.325
113
Ma to se mi zdi da je nacionalni sport. Ravnateljici v nasih krajih hisniki doma v delavnem casu kosijo travo z kosilnico ki jo je kopila sola. Sola je enem obdobju kupila 2 toni medu, kurilca se porabi tolko da glava pece,ceprav je sola visokoenergetsko varcna, grem stavit da vsaj 10 tam zaposlenih v casu njenega mandata ni doma tankalo niti ene kaplice. Baba ima doma tako bajto, da se je se Jankvicev Jurcek nebi branil. Vsak izvajalec del ki v soli premakne kak srauf, mora se predhodno pri njej doma, kako prostovoljno delo naredit. Najbolj zalostno pa je to da zupan to vse ve in dopusca taka dejanja. Ja ni kaj, kuzlica si je dobro zlobirala, se predvsem v krogu ministerstva in tako se danes prezskrbo spi.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Me zanima, koliko je še takšnih in še hujših Špel. Ni čudno, da je državna malha stalno prazna. Bo ta denar morala vrnit?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
36-letna Špela Dizdareviæ iz Grosuplja, pozna kdo? Sposobna bejba
roza.gif
spela.jpg

En izmed glavnih pokroviteljev njenega atletskega kluba je očitno tudi SDS:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Sem videl prispevek v dnevniku, kar dost huda bejba
srce-1.gif
... nekdanja miss Kopra ... naj bi bila poročena z enim od kranjskih kriminalistov ...