Hitro kosilo

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Rižota - z mesom
cool-1.gif


Na to se spomnim sicer redko - a ko je kriza s časom, pride prav.
Najboljša mi je z mesom, pa s kakšno zelenjavo zraven (grah, korenček, por,...) lahko pa se da v rižoto skoraj vse, kar imamo v hladilniku "pri roki".
evil.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Iščem recept za tunino omako - za po polnozrnatih testeninah...pa v se kar najdem na kulinariki tiščijo pelate zraven. Tega pa ne maram.

Ima kdo preverjen recept za enostavno tunino omako za po testeninah??
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V ponev odliješ olje iz konzerve tune, na njem prepražiš čebulo in česen, dodaš tuno (po želji še razne začimbe) in preliješ čez testenine. Osebno ne maram rib, domači pa pravijo, da je dobro.
wink-1.gif
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Tuni dodaj začimbe (jaz dam poper, papriko, origano ter česen v prahu) ter malo feta sira.
Enim je všeč tud kak zeliščni tamar namesto fete, samo meni je bljak.

Nič gretja.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
jaz naredim omako tako kot kabibi, dodam le še kislo smetano in testenine še minutko ali dve segrejem v omaki (ne prelijem omako čez testenine)

en hitr recept: na maslu prepražim paradižnik, dodam malo bazilike, vmes skuham testenine (čisto vseeno katere), ko so skuhane dodam malo masla, stresem v ponev s paradižnikom, še par minutk mešam in dober tek

- na kockice narežeš poli salamo, čebulo prepražiš na maslu, dodaš kockice poli salamce, daš zraven pelate ali paradižnikovo mezgo, malo posoliš, preliješ čez testenine

- prepražiš gobice in čebulo, dodaš malo kisle smetane, noter streseš testenine ali riž in dober tek

- prepražiš čebulo, dodaš bučke, korenček, paradižnik, česen, kislo smetano in preliješ čez testenine

- stopiš v ponvi fitaki in dodaš kislo smetano, noter streseš testenine in jed je gotova

...
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
še eno hitro kosilo: na olju pustiš dagnje da se odprejo, dodaš vino, pustiš 2 minuti pokrito, daš dagnje ven iz kastrole, dodaš česen, petršilj in drobtine in to preliješ čez dagnje. okrasiš z limono
 

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16

Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
njoki + popečeni puranji zreščič + solata

odvisno od tega kaj je v hladilniku
v pol ure skuham, pojem in pospravim za sabo
smile-1.gif

Kaj njoke kupiš tiste zmrznjene? Kateri so dobri?

Pri nas se je vedno kuhala bolj ali manj samo domača hrana - sedaj pa je včasih kriza s časom... zato pa tudi teh vnaprej pripravljenih zadev ne poznam
redface-1.gif


Meni so najboljši Pečjakovi, skutini.
 
Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
V ponev odliješ olje iz konzerve tune, na njem prepražiš čebulo in česen, dodaš tuno (po želji še razne začimbe) in preliješ čez testenine. Osebno ne maram rib, domači pa pravijo, da je dobro.
wink-1.gif

Isto, samo da nafilam še paradižnikovo mezgo in nekaj smetane.
Paprike - sveže - ne prenesem v omakah.

Skratka, verzij na temo "tuna in špageti" je malo morje (za vsak okus posebej).

Drugače sem pa bolj na Korlovih variantah: surovo (zelenjava - praktično se ne spomnim, kdaj sem jo zadnjič kuhala; verjetno pozimi), preprosto (kak zrezek, če že glih mora biti; ali pa kaka juha), minimalno kuhanja.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Piščanec na kitajski način:


Takole gre tole:
nakupi se vsa mogoča zelenjava: čubula, paprika, por, kitajsko zelje, lahko tudi navadno zelje,...
+ cca 40 dag piščančka, ki se ga nareže na manjše koščke
+ indijski oreščki

Prvo v voku popražiš piščančka, nato dodaš čebulo in por. Po kaki minuti praženja dodaš papriko (za oko je lepo, če imaš vsaj dve barvi paprike). Proti koncu pa dodaš še kitajsko zelje (ki rabi najmanj, da se zmehča). Od začimb uporabiš zajetno sojine temne omake + ingver v prahu + indijske oreščke, ki jih dodaš k jedi takrat kot kitajsko zelje.

Zraven lahko skuhaš riž, ali pa iz ostanka kitajskega zelja narediš samo solato kot prilogo
cheer.gif
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm,

Od oka bi rekla, da morebiti čebula ni nujna, če je notri por. Ali pač?

Kitajsko zelje - a ni potem to zelo vodeno? In se čaka, da voda izpari?

Samo teoretiziram....
Prosim, popravi, če sem v totalni zmoti.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Čebula nikakor ni potrebna. Dejansko se lahko zelenjava dodaja po "osebnem okusu" vsakega posameznika!

Kitajsko zelje pa spusti začuda zelo malo vode ... tako, da ga par minut pred koncem daš v posodo k vsemu ostalemu, par minut še popražiš vse skupaj in: mmmm
evil.gif

Itak pa jed ni čisto suha - dodaš kar ornk sojine omake!
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ni blema...če hodiš kaj po MB, se javi prej
evil.gif


Še ena "hitra ideja", ki se je bom jutri lotila za kosilo:
Bučke olupim, narežem na cca 1 cm debele kolobarje, popopram in posujem z vegeto ter pustim stati cca 10 min (da spustijo malo vode).
Popečem na hitro na eni strani, obrnem in dam na popečeno stran rezino sira (če kdo želi, se da pod sir še rezino slanine ali šunke).
Pustim na ognju samo še toliko, da se sir stopi in kosilo je pripravljeno
cool-1.gif