Hitra hidroforska oziroma hidropakska ;)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Raztopi se v vodi in tako počasi porabi.
Moja tlačna posoda je brez duše, znotraj vroče cinkana, zaenkrat ni videti, da bi bilo kaj narobe z njo, pa imam pritisk od 10 na 8 barov. Pretok pa okoli 200 litrov/min. Takrat enostavno nisem drugega dobil, pa dela že vsa leta bp.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
Hvala za odgovore...bom se verjetno vseeno stegnil do grundfosa pa pozabim....Vem da lahko naletiš na dober poceni izdelek, lahko imaš pa same probleme...bom pa pupmo postavil na gumijaste nogice (gumirani amortizirani vijaki) pa

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.571
1.155
113
Pri nas smo naredili 10 m3 cisterno in obe kapnici strehe vozim not. Sem ravno pred nabavo tudi sam. Uporaba deževnice bo za WC-je, stroja (pralni, umivalni), zunaj pipa za vrt in avto. Tuš ne, bom pa verjetno naredil tudi ogljeni filter, ne le peščeni. Ker mi ni toliko važno za tlak in ker bo malo dnevnih vklopov bom kupil za štart nekaj pol cenejšega. Da bo manj vklopov, bom v sistem dodal še 80l ekspanzijo, poleg tiste, ki jo bo mašina imela. Kar se pa hrupa tiče, montaža na steno v omaro na gumijaste nogice, gibljiva cev in verjetno malo volne na stene omar. Bom videl. V mislih sem imel Bauhaus, kakšno Gardena ali kaj podobnega, 5 let garancije.

Če greš do nivoja tuš in deževnico po hiši, pomojem Grundfos in pika.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Tudi pri nas imamo MQ 35, od leta 2013 (montažo in vse skupaj je opravilo priznano podjetje na tem področju, ki sem mu in mu še vedno zaupam, zato sem prepričan, da je vgradnja stgrokovna - bi izključil glasnost zaradi slabe in nestrokovne vgradnje) in v vsem tem času je potegnil iz štirne malce več kot 825 kubikov vode. Je pa glasna črpalka, čeprav vsi pravijo da naj bi bila tiha. Res pa je, da še nisem slišal ''cenejše'' črpalke, da bi lahko potem komentiral in pohvalil svojo.
Smo veliki porabniki, ker imamo nanjo vezana 2 wc kotlička, pralni stroj, ki je kar velik porabnik (9 kg beko), in pipi zunaj in v času od pomladi do pozne jeseni tudi zunaj zalivamo travo, peremo, ...
Dostikrat potegnem vodo v kotličku čist tako v ler, v kombinaciji z pranjem pralnega stroja, ko črpalka že deluje, ... Se pravi, da skrbim za črpalko :) Čeprav se mi zdi, da se že malce drugače oglaša, kot pred leti.
Moram pa reči, po vseh teh letih, da je bila postavitev betonske cisterne (z izkopom, povezavo in zasutjem, zaradi tega tudi delno višjo škarpo) za deževnico, montaža črpalke in napeljave po hiši investicija, ki je bila popolnoma zgrešena. ŽAL.
Imam manjšo streho, poleg tega zadnje dve leti še nadstrešek, kjer je voda tudi speljana v cisterno. V povprečju 2 x letno zmanjka vode v cisterni in takrat preklopim na vodovod. Recimo da 4 x letno menjam 2 filtra, ki ju imam, da vodo malce očistim. Sem uporabljal tudi ogljeni filter, pa je ta zadeva predraga za tolikokrat letno menjati. Sedaj že nekaj časa dajem prvi filter 25 mcr, in drugi filter 10 mcr.
Lansko leto, po prihodu iz dopusta, ko je vse skupaj mirovalo 6 dni, sem pri potegu vode v školjki vonjal neznosen smrad. Potem sem potegnil še enkrat, pa zunaj odtočil kakih 200 l vode in ni bilo nič drugače. Sem pomislil, da je nekdo vrgel mačko v cisterno ...
Potem pa sem zamenjal filtra, in smrad je izginil, filtra pa sta bila vzrok za neznosni smrad.
Drugače teh težav ni, če vodo normalno uporabljamo. Bi moral v cisterno kdaj pa kdaj vreči klor?
Tako da investicija se mi ne bo nikoli povrnila. Mogoče bi se mi, če bi imel občutno večji zalogovnik/cisterno, recimo vsaj 50 m3, ampak imam streho na hiši premajhno.
Oziroma, če imaš veliko streho ali možnost zbiranja iz večih streh, potem vsekakor zelo velik zidan zalogovnik/cisterno in seveda da si porabnik, v tem primeru ja, se splača. Pa mogoče bi moralo biti drugače rešeno glede črpalke, da ne bi imela toliko vklopov.

Nazadnje urejeno: