Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Imam že crkljivo mačko, spomladi si nameravam omislit tudi psa - bernskega planšarskega. Don't worry... Pač obožujem živali
S psom boš imela toliko dela, da kunca ne boš rabila, torej ti nakup v tem primeru odsvetujem. Sicer, če si vedno doma ni panike, samo verjetno boš v prihodnjih letih dobila tudi kakšno redno službo in te bodo vse te živalce doma zelo pogrešale.
Sicer pa vso srečo z bernijem, upam, da bo zdrav.
Drugače pa imam kunca in psa. Z obema skupaj je toliko dela, da lahko komot službo pustim.
Jaz bi se odločila za kastriranega samca (kastriraš ga takoj, ko je to dovoljeno); imam pa grivarja, enkrat vmes sem imela pa tudi ovnača. Žal se nista razumela, tako da sem slednjega oddala.
Sicer pa te zadeve s kabli in tvojim nadzorom ponavadi ne delujejo; moj rabi ene 10 sekund (vključno s potjo do kabla), da obdela kabel od polnilca za mobitel, tako da v izogib škodi, priporočam, da kable zavaruješ. Saj ni toliko dela.
Drugače je pa moj kunec vedno spuščen in ima na voljo eno sobo, poleti pa še balkon. Čoha se rad, ko njemu sede in to nima veze s hrano. Če bi rad posladek, se ne bo pustil čohati. Če se pa hoče čohati, se pa motovili okrog nog, dokler ga ne počohaš. Ko te ima dovolj, se umakne. Je nočna žival, zato ponoči nori in skaklja okoli. Problem je, če ga nameravaš imeti v kletki, ker bo ponoči zganjal hrup. Zato je lažje, če ga spustiš, saj lahko potem vsaj normalno spiš.