hišni kunec

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Kupujem kunčico, kunca... zase, ne za darilo.
Kaj menite da je bolje, kupit punčko al fantka zajčka?
Ga ima kdo mogoče? Kok časa mu je živel, je mel kakšne zdr. težave? Druge posebnosti... Vse me zanima skratka
smile-1.gif

Hvala!

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj zdaj kupuješ?
Punčko?
Fantka?
Zajca?

ali

kunca?
smile-1.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Sicer kunčka nimam, ampak če bi kupovala bi definitivno vzela samičko. Se mi zdi da so bolj mirne, prijetne in na koncu koncev, ne naskakujejo ljudi
smile-1.gif

Dve sorodnici sta kunčka imeli, eden je bil zdravstveno čist okej ta drug pa je imel problem z zobmi, in sicer so mu prehitro rastli, in si jih ni mogel sam dovolj hitro brusiti... tako da ga je bilo potrebno voziti k veterinarju vsake tolko časa, da mu je zobke pobrusil. Drugih problemov ni bilo. Pa tudi nasplošno ni slišat da bi imeli kakšne večje probleme kunčki.
Edina stvar ki ti jo zelo toplo priporočam, je to, da ne kupiš zajčka iz trgovine. Tam so totalo prestrašeni (folk jim trka po kletkah in s prsti beza po njih) in ponavadi dost starejši kot pa trdijo trgovci.
Kupi mladička iz domače "vzreje", kjer so se ljudje od malega z njim ukvarjali, ga božali in ga navajali na ljudi na lep način. Ker bo življenje s takim kunčkom dost lažje.

Kje pa ga nameravaš imeti? V kletki, ali bo prosto spuščen? Ga nameravaš sterilizirat/kastrirat? Imaš kakšno pasmo ki ti je posebej pri srcu?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Kletka - rada bi dobila res veliko kletko, da bo tam ko me ne bo doma, od koga druzga pa nima smisla pričakovat da bo letal za zajcem in pazil da ne bo zgrizel kablov... Ko bom pa jaz doma, pa itak da bo spuščen/a sam pod strogim nadzorstvom ker sm brala da zajčki zelo radi grizejo razne kable pa knjige
grin1.gif

Pasme nimam ogledane, bi pa raje mela dolgodlakega.
Iz vzreje praviš, to bom mogla malo na net pogledat kje majo kej mlade kunce...

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Kletko res probaj dobiti čimvečjo, visoka pa mora biti vsak toliko, da se kunček lahko komot postavi na zadnje tačke. Pa spodaj naj ima vsaj ene 10cm visok plastični rob, da ti ne bo stelja letela po celi sobi
smile-1.gif

Če ga pa misliš imeti kdaj zunaj, pa lahko mogoče razmisliš da bi ga navadila tudi na oprsnico in ga imela potem na povodcu. In je potem zunaj na flexiju pa skače okrog...
Za pasmo bi ti jaz priporočala da vzameš levjegrivega kunčka, ali pa ovnača (ime ušesa navzdol). Se mi obojni zdijo zelo luškani
smile-1.gif
Če boš vzela dolgodlakega, potem tud računaj na to da ga bo potrebno navajat na česanje...

Tu pa slikci teh dveh, o katerih bi jaz razmišljala, če bi jih želela kupiti:

Levjegrivi kunček:
levjegrivipritlikavikuntr0.png

Pritlikavi ovnač:
ovnapj7.png

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
kolk se pa take živalce rade čohajo ? So to ko mačke in psi, ko bi dali vse za nekaj božanja ali to sprejemajo kot nujno zlo, da dobijo hrano ?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Odvisno od karakterja, ampak dejansko jih je kr dost takih, ki se zelo radi čohajo. Od sorodnice kunček je bil človeku v naročju takoj, ko se je le-ta vsedel. In pol si ga moral čohat
smile-1.gif

In če so tamali navajeni od rojstva da se jih vlači po rokah, potem taki tud ostanejo in so pravi crkljivci. Ponavadi.
smile-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Sicer kunčka nimam, ampak če bi kupovala bi definitivno vzela samičko. Se mi zdi da so bolj mirne, prijetne in na koncu koncev, ne naskakujejo ljudi
smile-1.gif
Če je to tako, kot pri psih (kar verjamem, da je) naskakovanje nima nobene veze s spolom živali.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Oprosti, mogoce neprimerno vprasanje - ce bi rada nekaj kar se coha - a ne bi raje ene macke ali tipa, kot pa bodočo obaro?

Res ne stekam folka, ki ima prasice in zajce za domace zivali :S

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Imam že crkljivo mačko, spomladi si nameravam omislit tudi psa - bernskega planšarskega. Don't worry... Pač obožujem živali
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Samo vprasam
smile-1.gif
ce se ti da, kul.

BTW, Bernski plašar? A krav niso več meli? :D

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Krave ne morem met, nimamo kmetije.. če bi jo mel, bi definitivno mela krave, konje, pujske, kokoši...

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
CBB, pa ne še ti no... pa ti si men ja všeč, kako si lahko tak do mene?
frown-1.gif

grin1.gif

Ajde gremo na topic no!!! Hočm še kej o kunčkih zvedt. Pa prosim nobenga menjavanja R za N, ja??!

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Mi smo mel kunčka Timija. Živel je nekje 6 ali 7 let. Ful je bil scartan. Pojedu nam je dost robov sten, kjer si je najraje zobe brusu
smile-1.gif
Treba mu je blo krempeljčke pristrižt vsake tolko, drugače pa nismo mel čist nobenih problemov z njim. Čez noč in ko nas ni blo doma je bil v veliki kletki, čez dan pa kar na balkonu(je imel tam še eno ''hiško'') in prosto po hiši (brez problema je premagoval vse stopnice).

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
smo ga meli pred časom. nevem kake pasme je bil... taki mali pa beli.
smile-1.gif
sicer je imel kletko (stekleno), ampak je bilo narejeno tako, da je lahko kadarkoli skočil ven in se prosto sprehajal po bajti. ni grizel kablov, rad je imel tapete, rad se je družo s papigo, rad se je cartal, poleti je dosti bil zunaj, ...
Po 10-ih letih pa je umrl nenaravne smrti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
smo ga meli pred časom. nevem kake pasme je bil... taki mali pa beli.
smile-1.gif
sicer je imel kletko (stekleno), ampak je bilo narejeno tako, da je lahko kadarkoli skočil ven in se prosto sprehajal po bajti. ni grizel kablov, rad je imel tapete, rad se je družo s papigo, rad se je cartal, poleti je dosti bil zunaj, ...
Po 10-ih letih pa je umrl nenaravne smrti.

ni bilo več mesa v zmrzovalniku?
evil.gif