Hišni alarm

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Prišel sem do točke, ko je treba hišo popolnoma ogradit s senzorji in skupaj povezat v kakovosten nadzorni sistem oziroma alarm.
Na trgu je ogromno ponudbe, na e-bayu dobiš dober sistem za cca 150€. Sistem vključuje tudi GSM modul. Ampak to je samo alarm.

Ve kdo za koga, ki se s tem ukvarja, bi pa želel da vklopi v sistem še kamere.
hvala!
lp
s

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Dober hišni alarm je sigurni nekaj več kot 150€.

Zadnjič so montirali pri nas oz. sestri, ki je dala alarmni sistem po celotni hiši, ločeno za zgornji in spodnji prostor, zunanja sirena ter GSM vmesnik za javljanje na 4 GSM številke s svojim napajanjem. večina senzorjev je električnih, samo nekaj jih je na baterije (daljinski). Spodnji prostor je postavljen s senzorji, ki merijo 1m nad tlemi (zaradi hišnega psa). Pri vhodu je ena tipkovnica, v zgornjem nadstropju je še ena. Zvečer, ko greš spat na zgornji tipkovnici vklopiš spodnji alarm, pri vhodnih vratih pa je še ena tipkovnica, kjer vključiš vse.
Mislim, da je vse skupaj prišlo okoli 1500€ z montažo (mogoče malo več ali malo manj), je pa vse skupaj delal priznana firma in ni nekaj iz Spara ali Hoferja.

Če te še kaj zanima se lahko malo bolj pozanimam, kontakt firme pa tudi lahko dobiš na PM.

Lp

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Jap tak je kot je kolega napisal malo dnara dosti drenja. Sam sem si v hiši montiral alarm sistem ki se ga dobi c Conrad.at, zadeva me je prišla še z dodatnimi senzori tam nekje okoli 220 EUR. in sicer imaš glavno enoto, ki jo povežeš na telefon (pač gsm je nekaj več v ceni), ter RC senzorje gibanja.
Zadeva v osnovi dela zelo dobro samo pride pa zaj kr prevečkrat do napak, sredi noči se alarmna vklopi (takrat je aktivirana), jo je pol problem s kodo deaktivirat, ker javlja na senzorju napako in ne aktivacijo se pravi premik, in pol se to ponavlja čez leta vse skupaj se je zaj sprožla 3 krat v 4 letih, kar ni slab podatek ampak ŠOK pa definitivno ko se ti 120db sirena oglasi ob 4h zjutraj.
Kot razširitev se pa da marsikaj zraven nabavit, jaz mam recimo senzorje gibanja po celotni spodnji etaži hiše, aktiviram jo preko telefona imamo telefonsko centralo in ima alarmna svojo interno št., dodatno sem nabavil senzor za izliv vode, plin, ter krmilna stikala za vklop. tak da se ob sprožitvi alarmne vklopi vsa razsvetljava v hiši pa 2 1000w reflektorja ki osvetlita okolico hiše, no ta sem pol odklopo ker me je bil sosed zelo vesel ko sem še njega zbudo.
Za zaključek sem razmišljal da bom verjetno celo zadevo odmontiral, pa nabavo protivlomna vrata, ker raubar skozi okna nemre razen če si lojtro prinese, da bo pa vrata zlamal po pa itak tut on dovolj glasen da se ga bo na okoli čulo.
Aja ne pozabi še strošek 9v baterij ki gredo v vsak modul pa nekje na pol leta se izpraznijo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Razmisli o dveh ločenih sistemih - kaj ti bo alarm na gsm-u če si pa 1 uro od bajte. Rabiš nekoga ki bo posredoval (varnostna služba). Jaz imam ločen sistem kamer, ki mi na premik pošljejo sms in fotko premika (oz. na mail). Neodvisno od tega pa še centralo in senzorje, vse skupaj preko klasičnega telefona povezano na varnostno službo. Junaki pol prismrkajo v ene 10 minutah po alarmu, fake alarmov praktično ni (na kamerah pa odvisno kako nastaviš občutljivost gibanja slike - če daš preveč pa iz sence posije naenkrat sonce dobiš fotko prazne obsijane sobe, hehe - no, se da kul nastavit, kak teden je trajalo da sem nastavil sensitivity). Je pa res da je pol to mesečni strošek, ampak če hočeš nekaj resnega je pol to to, sicer ti je vsa krama džabe notri - lohk gledaš remote kako ti TV iz dnevne nosijo ven v živo, pa šta?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
, sicer ti je vsa krama džabe notri - lohk gledaš remote kako ti TV iz dnevne nosijo ven v živo, pa šta?

In si misliš.... sej je bila še 2 leti stara, pa nov model je zunaj, pa 3D..... In že kličeš zavarovalnico, kam lahko dostaviš račun za nov TV, ki ga sproti kupiš, ko se pelješ domov
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Realnop ričakuj do 1.500 dalje..če seveda hočeš imeti kaj pametnega. Poceni zadev sam ne bi sploh gledal. Potem raje kupi psa (samo ne 'bigla'
wink-1.gif
).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Hvala vsem za pomoč, v tem času sem že kontaktiral enega privatnika iz Domžal in ugotovil, da se še celo poznava....
Kaj več povem kasneje, ko bo zadeva delovala.
lp
s

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
za: Simon_Vi

Zanima me, kako se ti je obnesel privatnik oz. sta uredila glede tega, kar si spraševal (Ve kdo za koga, ki se s tem ukvarja, bi pa želel da vklopi v sistem še kamere)?

za: KarEn

Odgovor na "Kaj ti bo alarm na gsm-u če si pa 1 uro od bajte"

Tudi sami smo imeli podobno razmišljanje, vendar potem smo ugotovili, da obstaja tudi sistem obveščanja, kjer nastaviš na katere vse številke in e-mail naslove lahko dobiš obvestilo o alarmu. Se pravi, zdaj ko gremo recimo za prvomajske na dopust, bomo nastavili, da pride sms sosedu (ki mu seveda zaupamo) in staršem, ki živijo blizu in bodo prav tako lahko ukrepali in šli pogledat, kaj se dogaja (pa če imaš recimo maile na telefonu, si nastaviš, da v vednost še sam dobiš obvestilo). Če bo res kaj 'hujšega' ali nujnega, lahko tudi sami pokličejo policijo ali varnostnike in pridejo. Če pa imaš vse skup vezano na var. službo, pa plačuješ pavšal in se ponavadi nikoli nič ne zgodi. Dejstvo je pa tudi to, da kaj pa varnostniki naredijo več kot recimo nekdo od bližnjih, ki pride pogledat? Ravno tako lahko ukrepa,

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam sem še vedno na on-hold-u. V zadnjih parih tednih se še nisva zmenila za termin, ki bi nama obema ustrezal. Očitno bo nedelja res na koncu edini dan, ko sva oba "prosta"....
Povem kaj več, ko bodo zadeve stekle.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
@LunaXY: jaz imam oba sistema: neodvisen alarm na Sintal-a, pa še komplet notranjega videonadzora, ki se lahko naredi tako da ti ob spremembi slike pošlje sms ali mms s fotko, če bi hotel. Sem imel najprej to, pa ti povem da je bolj tako. Sredi dneva poslati sms sosedom ki so v službi, ali pa podobno. No ja, če nimaš nič kritičnega v hiši ni problem, je tudi sosedova babica ki cel dan gleda čez okn k tebi ok, za profesionalen odziv pa pač plačaš (res pa je da so eni sosedje profesionalni voayerji, tako da če imaš takega go ahead, boš ziher ceneje skoz prišel, hehe).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v trzinu je ena firma..dela pa z..dsc al neki tazga..itak sta sam dve sorti , firmi alarmov pri nas. in preden kupiš, rzamisli, ali boš kdaj hotel imeti sintal itd

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
V bistvu je tako, da imajo ljudje boljši občutek, če nekdo, ki je 'profesionalec', se pravi varnostna služba, pride, ko se kaj takega zgodi. Point tega je, da plačaš tisti mesečni strošek, pridejo v 15min in zavarujejo objekt. V hišo/stanovanje itak ne smejo. Res je boljši občutek, da so zaprli vhodna vrata, priprli razbito okno... Ampak vlomilcev pa niso pregnali. Kar so odnesli so odnesli. To isto, kar naredijo varnostniki, lahko kdorkoli naredi. Meni je bolj pomembno to, da zvečer, ko pridem domov, da vem, da ni nikogar v hiši ali pa da ni nihče hodil notri. Dobim sms, mail ali pa govorni klic, če se karkoli zgodi. Enostavno: hočem vedeti, kaj se dogaja z mojim domom. Pa za vsak sprožen alarm lahko pogledam arhiv, kdaj in kje se je nekaj zgodilo (se pravi, kateri senzor je bil sprožen in zakaj). Izpiše mi, za katero vrsto dogodka gre. Če se ti je sprožil alarm, ker je prišlo do izliva vode v kopalnici (tudi za to se dobi senzor oz. tipalo), je res škoda, da varnostniki hodijo zaradi alarma. Zato si nastaviš, za katere tipe alarmov sam dobiš obvestilo, za katere dogodke pa pokličeš varnostike oz. gre sporočilo k njim.

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Ni ravno tako, da obstajata le dve sorti alarmov
smile-1.gif
Res bolj profi je DSC (v Trzinu ima to na zalogi Mobicom pa tudi prek spletne trgovine shop.priklopi.si se dobi že neke narejene komplete-odvisno kaj potrebuješ: žične, brezžične). Ena super zadeva so tudi alarmne centrale od GSM alert-a, ki delujejo prek gsm omrežja (se pravi za kakšne vikende ali pa kaj takega, kjer ni ravno stacionarnih telefonov ali pa IP telefonije).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je všeč dsc. je med bolj zastopanimi, pa še ena firma. sam bom na koncu imel bticino. ker se estetsko ujema z ostzalo elektro opremo. smola je, ker ga bom nastavljal sam, ni varnistne pa se kaj se najde.

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Od DSC-ja je Alexor med lepšimi design-i. Priporočam. Tudi njihovi monterji ti pridejo zmontirat. Lahko pa opremo nabaviš sam (pri njih v Trzinu ali pa prek spletne trgovine od priklopi.si - roba je ista, le da imajo po različnih spletnih trgovinah sestavljene različne alarmne komplete; se pravi nekje imaš več magnetnih kontaktov, nekje senzorjev gibanja, daljince,...).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Lahko tudi tkole v bloku na balkon utripajoco luc pa sireno levo na fasado
2414842-2016-04-1213.59.29.jpg

Priponke

• 2414842-2016-04-1213.59.29.jpg
    2414842-2016-04-1213.59.29.jpg