Hišna pomočnica

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Tisti, ki so doma, ne delajo? Ni mogoče, da bi človek doma delal? Kaj potem racimo kakšni pisatelji, pesniki, itd?

Ja, 100 eur za pomočnico ni, se pa komot najde za čike in pir.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Jaz pa bi rabil eno na relaciji cca Kamnik-Mengeš-Ljubljana, da ji 1× tedensko zjutraj dostavim 4 ali 5 žeht opranih cunj in jih popoldne nazajgrede vzamem zlikane.
Pozna kdo katero? 1 × tedensko 3 ure dela, 8€/h = 25. Pošteno?

daj zapelji se proti Radomljam iz smeri Preserij, mislim, da sem ta vidla na desni strani nasproti šole tablo "vam zmanjkuje časa za likanje" pa se pozanimaj za ceno

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
nikoli nisem razumel zakaj jih folk potrebuje?

A je žena nesposobna?
confused-1.gif

Poglej, če si lahko privoščijo, zakaj pa ne? Poleg tega se bogastvo lepo razporedi (vsaj nekaj) in država nič ne vzame zase. Ni super? Vsi zadovoljni.

ravno to je problem, ker država nič ne dobi. Pa resno mislim.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Glede hišne pomočnice... Od nekaterih čas je vreden več kot 5-6€/h in zakaj nebi plačal nekomu tega drobiža, če lahko ti v tej uri zaslužiš npr. 10x več in delaš to kar te veseli, zraven pa pomagaš osebi, kateri naša "socialna" država ne zmore...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik sole pravi:
nikoli nisem razumel zakaj jih folk potrebuje?

Ali imaš denar, pa nimaš časa (ker ga 'zapraljaš' za služenje denarja)....torej si najameš nekoga,da ti delo opravi (trošiš denar za njega, prihraniš na času, ki si ga zapravil za služenje denarja).

Nimaš denarja, pa imaš zato več časa, ker imaš čas, narediš sam...in porabljaš čas, denarja pa tako ali tako nimaš.

Neke vrste začaran krog
cheer.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Kako, da ne. Mamca pr tebi flet pospravi, ji daš par €, ona pa v trgovino po fasungo. Davk je dobila država. Poleg tega si ženska štuka mesec za mesecem, da preživi. Ne pa zato, da hodi s armani torbico in audija fura.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej ni problem v hišni pomočnici in nekomu , ki jo res potrebuje. Men je sam mal mimo, ko eni debatirajo o tem, kako imajo /bi imeli hišno pomočnico (slugo) ampak mislim da takšen, ki jo res potrebuje ne bo pisaril po forumu kaj , kje in kako. Se mi bolj zdi, da je to tak... kot da je pred hišo merđo parkiran, bajta se pa razpada. V smislu "da se vidi raskoš..."
Drugo je pa tud to, da ti nekdo po omari šara, pa po bajti/stanovanju. Pravim, da ni problem v pomočnici.. sej mora v omaro, če hoče pospravt... ampak potem ta življenski prostor, ki naj bi bil oseben, intimen, privaten ni več to to. (razen če je pomočnica to tudi sama
wink-1.gif
)
Vem in verjamem, da pa so res tudi takšni, ki jo res potrebujejo. Ampak teh ni tolko
smirk-1.gif

Drugo je pa, ko nekdo fizično ne more teh stvari narediti. (bolezen, starost)
Eni, ki so jim že vlomili v hišo pravjo, da se v svojem stanovanju čudn počutiš (tuje počutiš), ko veš, da ti je nekdo tuj šaral po stanovanju.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Hahaha. lanos, malo pretiravaš. Sicer razumem tvoje strahove oz. pomisleke. Pač, drugače gledaš na določene zadeve.

Kako misliš, da je enako, če ti nekdo v stanovanje vlomi ali če nekoga spustiš notri z namenom, da ti šari (pospravi) po stanovanju?
Meni oprane gate niso blazno intimna zadeva. Se tebi zdijo gate drugih ljudi tako strašno zanimive, da se ti zdi to poseg v intimo?
hysterical-1.gif

Še manj pa sem čustveno vezan na stanovanje, avto itd. Gospa lahko še toliko šari, pa ne bo najdla nič takega, kar bi me zmotilo. Če upoštevamo, da šari in naredi tisto, kar smo dogovorjeni.
Ima pa že od začetka prost dostop do hladilnika, kave, pijače...karkoli potrebuje v času ko pospravlja, si lahko vzame. Verjamem, da ji je bil naš odnos do nje zelo všeč in tudi zaradi tega se zelo dobro razumemo. Temu se reče vzajemno...zaupanje, spoštovanje,...Jaz sem vesel, da smo našli tako osebo.
O merđotu in razpadajoči hiši pa ne bom zgubljal besed. Poleg vsega, imajo ljudje različne prioritete in nimam pravice obsojati, kaj je bolj pomembno. Meni je čas veliko bolj pomemben od merđota
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.144
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Eni, ki so jim že vlomili v hišo pravjo, da se v svojem stanovanju čudn počutiš (tuje počutiš), ko veš, da ti je nekdo tuj šaral po stanovanju.
Je razlika med povabljen ali nepovabljen.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
ksz....

Pri sodelavcu imajo hišno pomočnico kar doma, stalno. Hiše je velika in živi v drugem del hiše, v manjši garsonjeri. Dela jim vse, kuhanje, pospravljanje, pranje, nabava živil, pošto itd... Dobiva pač neko mesečno plačo in zastonj stanovanje in pomoje ji je čisto kul (tam je že 20+let). Sicer pa gre za eno od starejših ljubljanskih družin, ki imjo pomočnice že od nekdaj (že pred drugo svetovno vojno) in so v bistvu že od malega navajeni da je tako. Mene vem da bi motilo če bi mi nekdo hodil po bajti (sicer imajo zmenjeno tako da se vse dela ko jih ni doma in dokaj neopazno, tudi obeduje ona posebej)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
lepo da si našel osebo, ki ti odgovarja. Razumem,pa da bo vsak zagovarjal tist, kar ima. Tudi jaz ne obsojam nikogar, boli me q..., kdo kaj ima, ampak vse preveč je folka, ki se "meče ven" z raznimi nadstandardi, ki jim niso dorasli. In tukaj sem dal samo primer merđota. Tudi ne vem in me res ne zanima, kam spadaš sam... in ne bom šel v osebno debato z nekom, ker nimam pravice.
Meni se gate tujih ljudi sploh ne zdijo zanimive
jezen.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Je razlika med povabljen ali nepovabljen.
ja, res je razlika. Bolj sem mislil to, da imaš neke prostore v bajti, ki človek nima rad da še kdo drug kaj hodi po njih in naj bi bil mir. No, če je kumu vseeno kje mu folk hodi, potem pa itaq za tega ni problem

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj pa če si zmenjen, da nima vstopa v spalnico in otroške sobe? pač pospravlja hodnike, dnevno sobo, predsobo, kuhinjo, mogoče še malo po dvorišču pograbi.... če imaš pa v omari SM leder oblekico, in dildote po predalih od omar, ji pač rečeš, da boš spalnico pospraljal sam... in je.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tisti, ki so doma, ne delajo? Ni mogoče, da bi človek doma delal? Kaj potem racimo kakšni pisatelji, pesniki, itd?

Ja, 100 eur za pomočnico ni, se pa komot najde za čike in pir.

Kaj je v bistvu sploh tvoj problem? Ne razumem tvojega repenčenja...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
lepo da si našel osebo, ki ti odgovarja. Razumem,pa da bo vsak zagovarjal tist, kar ima. Tudi jaz ne obsojam nikogar, boli me q..., kdo kaj ima, ampak vse preveč je folka, ki se "meče ven" z raznimi nadstandardi, ki jim niso dorasli. In tukaj sem dal samo primer merđota. Tudi ne vem in me res ne zanima, kam spadaš sam... in ne bom šel v osebno debato z nekom, ker nimam pravice.
Meni se gate tujih ljudi sploh ne zdijo zanimive
jezen.gif

Jaz sem govoril le o ljudeh, ki si to lahko privoščijo, ker zaslužijo na uro precej več kot jih stane pomočnica. Če delajo od 8h do 18h, imajo morda čas še za kaj skuhat, kakšen sprehod, potem je pa to to. Vikende raje preživijo na morju, v gorah, pri sorodnikih, kot doma s sesalcem in krtačo v rokah. Meni je OK tako eno kot drugo. A včasih ne znese, spat moramo, v umazanem pa ne maram biti. Zato razmišljam o tem. Pa sem bil vedno proti
rolleyes-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Če kdo rabi pospravljanje, čiščenje in linkanje v Lj in ožji okolici, naj se mi javi pod ZS. Poznam gospo, ki ji vsak € prav pride in zelo dobro opravlja svoje delo...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja ja ...bejžnobejž ...OK. Jaz si lahko pospravim sam. In če te zdej zanima moja že spalnica ... vizualno normalna..... in razni dildoti.. nimam-o. Si razočaran??
grims-1.gif
Dvorišče uredim sam in mi celo paše ta rekreacija pometanja , košenja, urejanja... zanimivo a ne , ker obstajamo takšni, ki jim je to v veselje in rekreacijo, da si svoj življenski prostor sami urejujmo vzdržujemo , ne pa da naročujemo drugim, naj pospravljajo za nami.
Če ima eden hišno pomočnico pa doldota, ga more imet še drug... ?!
grin1.gif

Kao v službi ful zasedeni, nimamo časa, delam cele dneve, itd. piše velik forumašev.....
(no, na ktero besedo se bo naslednji spotaknu...
grims-1.gif
)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Če kdo rabi pospravljanje, čiščenje in linkanje v Lj in ožji okolici, naj se mi javi pod ZS. Poznam gospo, ki ji vsak € prav pride in zelo dobro opravlja svoje delo...

Linkanje? Profesionalna deformacija?
evil.gif

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Moj prijatelj ie imel en čas hišno pomočnico, je prišla 1x na teden pospravit, umit itd. Priporočal mu jo je stric, ker je tudi pri stricu pomagala.

A glej ga zlomka, s časoma je ugotovil, da je v 'šparavčku' vedno manj. Šparavček = prazna kanta v kateri je væasih bilo cca. 1kg praha, noter pa je dajal same kovance po 1€ in 2€.

No potem je za hec, dal na elektronsko tehtnico preden je prišla in še kasneje, ko je že odšla. Razlika je bila kar velika.. Tak da mu je odnesla kar precej. Plačal pa jo je pošteno 6€/h pa vedno je zaokrožil navzgor, torej ji je dal več kot potrebno.

Dobro je, če najdeš osebo, ki je vredna zaupanja, morda kakšna znanka itd.